Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Deodoranter er mange ting: Sådan vælger du den rigtige

Af Annoncør

Deodoranter kan tjene to formål – nogle gange på samme tid. Første formål er selvfølgelig at sørge for, at dine armhuler ikke stinker.

Andet formål er at tjene som anti-perspirant, dvs. at sørge for, du ikke sveder nær så meget i armhulerne, så sandsynligheden for mørke plamager på den himmelblå skjorte bliver mindre. Hvis du ikke bryder dig om sprays, så skal du skaffe dig en roll on deodorant.

Annoncørbetalt indhold leveret af Beautyliving.dk

Er det nok kun at tænke på duft og sveddæmpende virkning?

Måske finder du en deodorant, der også kan virke som anti-perspirant og har en behagelig duft. Så er det vel den, du skal vælge – eller hvad? Det kunne det godt være, men andre faktorer bør du også have med i dine betragtninger, når du vælger roll on deodorant. Etiske betragtninger er fx værd at gøre sig: Er deodoranten økologisk, veganervenlig og testet på dyr? Det sidste burde så være et nej.

Skån sart hud med en flydende konsistens

Du skal ikke ofre din sundhed bar for at lugte bedre og svede mindre. Din deodorant kan du sagtens få allergitestet og uden parabener. Har du meget sart hud, kunne du evt. vælge en roll on deodorant med flydende konsistens, da de ikke føles nær så hårde mod armhulens hud under påføring som de mere ”faste” (sat i gåseøjne fordi de stadigvæk er meget cremede) deodoranter, der er standarden.

Hvor længe virker deodorant i armhulen?

Har du svært ved at forpligte dig til at tage deodorant på hver dag? Så skal du skele til, hvor længe deodoranten holder. Ofte vil du kunne finde deodoranter med 24 timers virkning, men visse slags holder i hele 72 timer. Selvfølgelig kan du være lidt ligeglad, hvis det at bruge deodorant er rutine.

NB: At tælle timer er ikke altid nok – sveder du meget, skal du påføre ny deodorant.

Skal du vælge en roll on deodorant uden ethylalkohol?

Det kunne være en god idé at bruge deodorant uden ethylalkohol, hvis du regelmæssigt barberer dine armhuler, hvilket kan siges for mange kvinder. Ethylalkohol er fantastisk til at dræbe bakterier, der forårsager den dårlige lugt i armhuler, og derfor bliver det meget tit brugt i diverse deodoranter.

Men de svier, hvis du bruger dem på armhuler, du lige har barberet. Desuden kan alkoholerne give en mere tør hud, hvilket er et problem, hvis du i forvejen er plaget af pergamentagtig armhulehud.

Del artikel

Andre læser også