Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Skrevet af: Michael Qureshi
Dennis Juhl på Ruths Hotel
Dennis Juhl på Ruths Hotel

Det var den berømte stjernekok Michel Michaud, der virkelig rykkede Ruths Gourmet op i Superligaen. På et niveau hvor selv internationale anmeldere skævede til det kendte Ruths Hotel i Skagen.

Det var i 2004 Michaud tiltrådte, og 10 år senere overlod han den fornemme post til Thorsten Schmidt. Det lignede et godt match.

Schmidt var en gastronomisk kunstner, og Ruths Gourmet kunne videreføre ambitionerne om en dag at havne i restaurant-himlen. I Michelin-guiden.

Men et år senere var Thorsten Schmidt ude af døren. Over for Euroman smækkede Schmidt med døren og efterlyste en fremsynet strategi for Ruths.

Det var her, at direktør for Ruths Hotel, Peter Jensen, traf et dristigt valg. Han kunne have gået efter endnu en kendis-kok af internationalt kaliber. Men han traf det lidt uventede valg.

Han forfremmede Thorsten Schmidts højre hånd Dennis Juhl til at være ny kaptajn for både Ruths Gourmet og Brasserie.



I gourmet-branchen fik det helt sikkert nogle løftede øjenbryn. Hvad havde Ruths Hotel gang i?

Svaret er i dag enkelt. Beslutningen var den rette. Dennis Juhl formåede at løfte opgaven, og på søndag kan Ruths Gourmet blive kåret til Danmarks bedste restaurant af Den Danske Spiseguide.

Og hvem er så de øvrige nominerede? Såmænd udelukkende Københavner-restauranter. Noma, Relæ, Clou, Søllerød Kro og Kadeau.

Det er de tunge drenge, Ruths Hotel er oppe imod. Men alene det, at de har opnået nomineringen og ikke mindst hentede seks ud af seks stjerner hos Søren Frank i Berlingske vidner om, hvor pokkers dygtig Dennis Juhl er.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Migogaalborg.dk nød forleden en eftermiddag i Skagen i selskab med Dennis Juhl.

Han snakker hurtigt, er observerende og går helt tydeligt op i detaljer. På søndag på Frederikshøj i Aarhus kan han måske lande den største anerkendelse i karrieren.

Men det er ikke noget, som holder Dennis Juhl søvnløs om natten.

”Jeg er superstolt over, at vi er med i det felt. Jeg er lidt ked af, at vi er den eneste restaurant i hele Jylland, som er nomineret, for jeg synes, der er flere fantastiske steder, som godt kunne have været med. Selvfølgelig vil vi gerne vinde. Men uanset om vi vinder eller ej, så kører det videre, som vi hidtil har gjort,” forklarer Dennis Juhl.

Dennis Juhl og resten af Ruth-teamet

Han uddyber det med en pointe omkring den nominerings-middag, som hele juryen fra Den Danske Spiseguide var på Ruths Hotel for at smage på. En middag som alle de nominerede restauranter skal lave op til kåringen.

”Den aften de fik på Ruths, var fuldstændig identisk med den gæsterne fik ugen efter. Til tider ved vi godt, hvornår der sidder en anmelder ude i restauranten. Men jeg giver ikke anmeldere eller en jury ekstra retter eller bedre vin. Det handler lidt om helhedsbilledet. Med de sociale medier i dag lægger folk jo billeder op af vores mad, og vi gør faktisk meget ud af ikke at gøre forskel på vores gæster,” forklarer Dennis Juhl.

Han er ansvarlig for både gourmet- og brasseriedelen på Ruths Hotel.

Den Nibe-fødte Dennis Juhl har som de fleste andre topkokke prøvet lidt af hvert.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Før Ruths var han ved Kähler-koncernen, som har haft stor succes med at opbygge design-restauranter med en i Tivoli i København og Nordisk Spisehus.

Dennis Juhl og Thorsten Schmidt var begge i gang med at opbygge den i Tivoli, da Thorsten fik buddet om at komme på Ruths Hotel.

Han tog Dennis Juhl med, for hvem Ruths var et gensyn. I 2009 arbejdede Juhl under Michel Michaud i en periode.

Men Dennis Juhl erkender, at det var modigt af ledelsen at vælge ham som ny chefkok, da Thorsten Schmidt stoppede.

”Jeg kan huske, at der blev spekuleret i, hvilken ny stjernekok, der ville komme til. Peter gav mig i stedet en chance for at udfolde mig i spidsen for det heroppe, og det er prisværdigt. Det var et sats af ham, og jeg er ikke selv sikker på, at jeg havde turde tage det sats, hvis jeg havde været i hans position,” siger Dennis Juhl og smiler forlegent.

”Det er et hus med så meget historik også på det gastronomiske. Der har været store navne før mig, og mange havde måske svært ved at se en no-name kok gå ind og lege med et så stort prestigeprojekt.

Men jeg har aldrig været nervøs for, om jeg kunne udfylde de store sko. Vi har jo hver vores madstil, og derfor er det også svært at sammenligne os.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Jeg har kun kigget i én retning, siden jeg fik chancen, og det er fremad. Jeg har gjort tingene på min måde, og det er der så heldigvis flere, der godt kan lide,” siger Dennis med hentydning til den vilde anmeldelse i Berlingske i sommer og ikke mindst nomineringen til årets restaurant.

Ruths Aalborg
Sådan ser derud på Ruths Gourmet før gæsterne ankommer

Men hvad er det så, at Dennis Juhl kan, som er så sublimt?

”Det er svært at sidde og rose mig selv. Måske et eksempel. Jeg går op i sko, ure og biler. En god kvalitetssko er nødvendigvis ikke fra et berømt brand, men det er et ordentligt håndværk.

Sådan er det også med mad. Mange ting kan hypes, men det er først, hvis der godt håndværk og tanker bag tingene, at det bliver en oplevelse. Ægtheden skal være der, og mine punchlines i maden har eksempelvis alle noget med Skagen at gøre.”

”Hver uge er hele køkkenholdet ude og plukke urter. Vi får nogle strandurter, som vi sylter og gemmer. Folk der har rost os føler den her ægthed i tingene. De smager Skagen og Ruths Hotel i maden,” forklarer Dennis Juhl.

En anden vigtig ingrediens i spiseoplevelsen hos Dennis Juhl er nærværet og det personlige præg.

”Siden den dag jeg overtog restauranten, har det været mit mål, at det skulle føles som, hvis jeg havde gæster hjemme ved mig selv. Kokkene er inde ved gæsterne og stemningen er generelt lidt mere loose. Man vil gerne have, at det er fint, når man får gæster, men de skal også hygge sig,” forklarer på han.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Dennis Juhl har siden teenage-årene deltaget i konkurrencer på højeste niveau. Han har vundet DM for elever, Nordisk mesterskab for U23 kokke og været på kokke-landsholdet, hvor han har deltaget i både OL og VM. Men den allerstørste anerkendelse ville være en Michelin-stjerne.

Når man taler med folk i branchen i Nordjylland, så peger rigtig mange på Ruths Gourmet som favoritten til at hente regionens første Michelin-stjerne.

Hvad tænker Dennis Juhl selv om det hele?

”Ligesom alle andre kokke ville jeg være sindssygt stolt og lykkelig, hvis vi en dag fik en stjerne. Men min madstil er min personlighed, og det er ikke noget, jeg kan ændre på. Så hvis det ikke er mig, som Michelin søger, så kan jeg ikke lave om på mig selv. Jeg skal have den, fordi jeg har fortjent det, og ikke fordi der er nogle politiske interesser i det,” forklarer topkokken.

”Man skal huske på, at Michelin-guiden er en forretning. Så selvfølgelig skal de ikke skyde hele arsenalet af på en gang. Jeg tror på, at de er her i Nordjylland og spiser vores mad. De har øje på os, og den første Michelin-stjerne rammer Nordjylland inden for et år eller to. Det er Fyn eller Nordjylland, der får den næste plads. Det er min klare fornemmelse,” siger Dennis.

Ruths Hotel
Direktør for Ruths Hotel Peter Christian Jensen

Og så er der lige privatfronten for Michelin-bejleren. For Dennis Juhl bor i Nibe og arbejder i Skagen, hvor han altså ikke lige har det klassiske 9-16 job. Oftest har han fri ved midnat.

”Jeg har verdens dejligste kæreste Victoria og vores dreng Nestor på to år. Og vi får det til at fungere, fordi vi støtter hinanden. Victoria studerer, og det gør, at hun er fleksibel. Men jeg synes stadig, at jeg har en masse god kvalitetstid sammen med min familie.

Jeg har fast fri søndag og mandag, og der nyder jeg virkelig at koble af med dem. Det er klart, at det her job kan du ikke klare, hvis du ikke har fuld opbakning på hjemmefronten.”

På søndag bliver der måske endnu god grund for familien til at være stolte af Dennis. Vi hepper i hvert fald på Ruths og Dennis.

Fik du læst?

Kæmpe skulderklap: To Aalborg-restauranter blandt Nordens bedste

tabu4

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.