Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Skrevet af: Michael Qureshi
Dennis Juhl på Ruths Hotel
Dennis Juhl på Ruths Hotel

Det var den berømte stjernekok Michel Michaud, der virkelig rykkede Ruths Gourmet op i Superligaen. På et niveau hvor selv internationale anmeldere skævede til det kendte Ruths Hotel i Skagen.

Det var i 2004 Michaud tiltrådte, og 10 år senere overlod han den fornemme post til Thorsten Schmidt. Det lignede et godt match.

Schmidt var en gastronomisk kunstner, og Ruths Gourmet kunne videreføre ambitionerne om en dag at havne i restaurant-himlen. I Michelin-guiden.

Men et år senere var Thorsten Schmidt ude af døren. Over for Euroman smækkede Schmidt med døren og efterlyste en fremsynet strategi for Ruths.

Det var her, at direktør for Ruths Hotel, Peter Jensen, traf et dristigt valg. Han kunne have gået efter endnu en kendis-kok af internationalt kaliber. Men han traf det lidt uventede valg.

Han forfremmede Thorsten Schmidts højre hånd Dennis Juhl til at være ny kaptajn for både Ruths Gourmet og Brasserie.



I gourmet-branchen fik det helt sikkert nogle løftede øjenbryn. Hvad havde Ruths Hotel gang i?

Svaret er i dag enkelt. Beslutningen var den rette. Dennis Juhl formåede at løfte opgaven, og på søndag kan Ruths Gourmet blive kåret til Danmarks bedste restaurant af Den Danske Spiseguide.

Og hvem er så de øvrige nominerede? Såmænd udelukkende Københavner-restauranter. Noma, Relæ, Clou, Søllerød Kro og Kadeau.

Det er de tunge drenge, Ruths Hotel er oppe imod. Men alene det, at de har opnået nomineringen og ikke mindst hentede seks ud af seks stjerner hos Søren Frank i Berlingske vidner om, hvor pokkers dygtig Dennis Juhl er.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Migogaalborg.dk nød forleden en eftermiddag i Skagen i selskab med Dennis Juhl.

Han snakker hurtigt, er observerende og går helt tydeligt op i detaljer. På søndag på Frederikshøj i Aarhus kan han måske lande den største anerkendelse i karrieren.

Men det er ikke noget, som holder Dennis Juhl søvnløs om natten.

”Jeg er superstolt over, at vi er med i det felt. Jeg er lidt ked af, at vi er den eneste restaurant i hele Jylland, som er nomineret, for jeg synes, der er flere fantastiske steder, som godt kunne have været med. Selvfølgelig vil vi gerne vinde. Men uanset om vi vinder eller ej, så kører det videre, som vi hidtil har gjort,” forklarer Dennis Juhl.

Dennis Juhl og resten af Ruth-teamet

Han uddyber det med en pointe omkring den nominerings-middag, som hele juryen fra Den Danske Spiseguide var på Ruths Hotel for at smage på. En middag som alle de nominerede restauranter skal lave op til kåringen.

”Den aften de fik på Ruths, var fuldstændig identisk med den gæsterne fik ugen efter. Til tider ved vi godt, hvornår der sidder en anmelder ude i restauranten. Men jeg giver ikke anmeldere eller en jury ekstra retter eller bedre vin. Det handler lidt om helhedsbilledet. Med de sociale medier i dag lægger folk jo billeder op af vores mad, og vi gør faktisk meget ud af ikke at gøre forskel på vores gæster,” forklarer Dennis Juhl.

Han er ansvarlig for både gourmet- og brasseriedelen på Ruths Hotel.

Den Nibe-fødte Dennis Juhl har som de fleste andre topkokke prøvet lidt af hvert.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Før Ruths var han ved Kähler-koncernen, som har haft stor succes med at opbygge design-restauranter med en i Tivoli i København og Nordisk Spisehus.

Dennis Juhl og Thorsten Schmidt var begge i gang med at opbygge den i Tivoli, da Thorsten fik buddet om at komme på Ruths Hotel.

Han tog Dennis Juhl med, for hvem Ruths var et gensyn. I 2009 arbejdede Juhl under Michel Michaud i en periode.

Men Dennis Juhl erkender, at det var modigt af ledelsen at vælge ham som ny chefkok, da Thorsten Schmidt stoppede.

”Jeg kan huske, at der blev spekuleret i, hvilken ny stjernekok, der ville komme til. Peter gav mig i stedet en chance for at udfolde mig i spidsen for det heroppe, og det er prisværdigt. Det var et sats af ham, og jeg er ikke selv sikker på, at jeg havde turde tage det sats, hvis jeg havde været i hans position,” siger Dennis Juhl og smiler forlegent.

”Det er et hus med så meget historik også på det gastronomiske. Der har været store navne før mig, og mange havde måske svært ved at se en no-name kok gå ind og lege med et så stort prestigeprojekt.

Men jeg har aldrig været nervøs for, om jeg kunne udfylde de store sko. Vi har jo hver vores madstil, og derfor er det også svært at sammenligne os.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Jeg har kun kigget i én retning, siden jeg fik chancen, og det er fremad. Jeg har gjort tingene på min måde, og det er der så heldigvis flere, der godt kan lide,” siger Dennis med hentydning til den vilde anmeldelse i Berlingske i sommer og ikke mindst nomineringen til årets restaurant.

Ruths Aalborg
Sådan ser derud på Ruths Gourmet før gæsterne ankommer

Men hvad er det så, at Dennis Juhl kan, som er så sublimt?

”Det er svært at sidde og rose mig selv. Måske et eksempel. Jeg går op i sko, ure og biler. En god kvalitetssko er nødvendigvis ikke fra et berømt brand, men det er et ordentligt håndværk.

Sådan er det også med mad. Mange ting kan hypes, men det er først, hvis der godt håndværk og tanker bag tingene, at det bliver en oplevelse. Ægtheden skal være der, og mine punchlines i maden har eksempelvis alle noget med Skagen at gøre.”

”Hver uge er hele køkkenholdet ude og plukke urter. Vi får nogle strandurter, som vi sylter og gemmer. Folk der har rost os føler den her ægthed i tingene. De smager Skagen og Ruths Hotel i maden,” forklarer Dennis Juhl.

En anden vigtig ingrediens i spiseoplevelsen hos Dennis Juhl er nærværet og det personlige præg.

”Siden den dag jeg overtog restauranten, har det været mit mål, at det skulle føles som, hvis jeg havde gæster hjemme ved mig selv. Kokkene er inde ved gæsterne og stemningen er generelt lidt mere loose. Man vil gerne have, at det er fint, når man får gæster, men de skal også hygge sig,” forklarer på han.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Dennis Juhl har siden teenage-årene deltaget i konkurrencer på højeste niveau. Han har vundet DM for elever, Nordisk mesterskab for U23 kokke og været på kokke-landsholdet, hvor han har deltaget i både OL og VM. Men den allerstørste anerkendelse ville være en Michelin-stjerne.

Når man taler med folk i branchen i Nordjylland, så peger rigtig mange på Ruths Gourmet som favoritten til at hente regionens første Michelin-stjerne.

Hvad tænker Dennis Juhl selv om det hele?

”Ligesom alle andre kokke ville jeg være sindssygt stolt og lykkelig, hvis vi en dag fik en stjerne. Men min madstil er min personlighed, og det er ikke noget, jeg kan ændre på. Så hvis det ikke er mig, som Michelin søger, så kan jeg ikke lave om på mig selv. Jeg skal have den, fordi jeg har fortjent det, og ikke fordi der er nogle politiske interesser i det,” forklarer topkokken.

”Man skal huske på, at Michelin-guiden er en forretning. Så selvfølgelig skal de ikke skyde hele arsenalet af på en gang. Jeg tror på, at de er her i Nordjylland og spiser vores mad. De har øje på os, og den første Michelin-stjerne rammer Nordjylland inden for et år eller to. Det er Fyn eller Nordjylland, der får den næste plads. Det er min klare fornemmelse,” siger Dennis.

Ruths Hotel
Direktør for Ruths Hotel Peter Christian Jensen

Og så er der lige privatfronten for Michelin-bejleren. For Dennis Juhl bor i Nibe og arbejder i Skagen, hvor han altså ikke lige har det klassiske 9-16 job. Oftest har han fri ved midnat.

”Jeg har verdens dejligste kæreste Victoria og vores dreng Nestor på to år. Og vi får det til at fungere, fordi vi støtter hinanden. Victoria studerer, og det gør, at hun er fleksibel. Men jeg synes stadig, at jeg har en masse god kvalitetstid sammen med min familie.

Jeg har fast fri søndag og mandag, og der nyder jeg virkelig at koble af med dem. Det er klart, at det her job kan du ikke klare, hvis du ikke har fuld opbakning på hjemmefronten.”

På søndag bliver der måske endnu god grund for familien til at være stolte af Dennis. Vi hepper i hvert fald på Ruths og Dennis.

Fik du læst?

Kæmpe skulderklap: To Aalborg-restauranter blandt Nordens bedste

tabu4

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.