Fornem Aalborg-triumf: Dennis fra Textur er Årets Kokkeprofil i Danmark

Søndag aften afviklede Den Danske Spiseguide deres årlige galla-middag med kåringer i 16 kategorier.
Her var flere nordjyske restauranter nomineret, og der var da også hele tre priser at hente med hjem til det Nordjylland.
Her i Aalborg kan vi især godt være stolte af, at byen har Årets Kokkeprofil i hele Danmark.
Dennis Juhl fra det nyskabende Textur på Vesterbro løb med prisen foran nogle af landets tungeste navne.
Pernille Vejrum, Bistro Boheme, Eric Vildgaard, Jordnær, Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Thorsten Schmidt, Barr var de øvrige nominerede.
Kender man lidt til de her omtalte restauranters niveau, så vil man vide, at det er virkelig ekstraordinært, at en Aalborg-restaurant tager prisen.
Stolthed over anerkendelse
Dennis Juhl udtrykker stor stolthed over at hente prisen hjem, som skal stå i restauranten på Vesterbro.
“Det er virkelig dejligt med en så flot anerkendelse af ens arbejde og passion for gastronomien,” siger han.

Dennis Juhl er hurtig til også at hylde de øvrige restauranter, som både vandt og ikke mindst var nomineret i stærke finale-felter.
“Jeg er en glad og stolt nordjyde for at modtage prisen som årets kokkeprofil 2018, men er lige så stolt over at landsdelen er så flot repræsenteret i Den danske Spiseguide.
Årets bistro vandt Vendia bryghus, slut nominerede var Anders fra Mortens kro, Simon Kvist Bjerre fra Tabu, Ruths Hotel og Abstrakt.
Vendia er Årets Bistro/Brasserie
En anden kæmpe nordjysk triumf landede i Hjørring, som dog alligevel har lidt tråde til Aalborg.
Vendia Bryghus løb med titlen som Årets Bistro/Brasserie, og samme ejere har også Bistro V både i Hjørring og Aalborg.
“Sådan! Vi er SÅ stolte og taknemmelige, ikke mindst for at blive nomineret, men allermest over at vinde prisen for årets Brasserie 2018!
Titlen fik vi også i 2015 og har siden været til låns, men nu er den hjemme i Hjørring igen og dermed stadig placeret, blandt toppen af dansk gastronomi,” skriver Vendia Bryghus på deres Facebook-side.
Sidst men ikke mindst kan Ruths Hotel også prale af at have tilknyttet Årets Tjener 2018. Morten Hesselholt er hos Ruths om sommeren og resten af året er han stærkt kørende på populære Bistro Boheme i København.
Ruths Hotel har Årets Tjener
Direktør på Ruths Hotel, Peter Christian Jensen, er naturligvis også stolt over at have en prisvindende tjener på holdet.
“Stort tillykke til vores ‘sommerboss’ i brasseriet.
Morten mestrer værtskab, service, teambuilding og positivitet i en grad der er sjælden, derfor årets pris.
Også tillykke til Bistro V i Hjørring for årets bistro og til vores tidligere køkkenchef Dennis Juhl Jensen/Restaurant Textur som årets kokkeprofil,” skriver Peter Christian Jensen på sin Facebook-side.
Han har i øvrigt i mange år haft Dennis Juhl som køkkenchef på Ruths Gourmet og Brasserie.