Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne

Af Michael Qureshi
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur

Af Michael Qureshi

Det var noget af en gastronomisk bombe, der blev fyret af, da Dennis Juhl i maj kunne fortælle, at han forlader Nordjyllands største Michelin-bejler Ruths Gourmet for at åbne sin egen restaurant i Aalborg.

Textur bliver navnet, og restauranten åbner i september i lokalerne, der tidligere har huset Kunst & Spaghetti på Vesterbro nummer 65.

Pressemeddelelsen fra Ruths Hotel var dog blot første etape i historien om en af de mest spændende nye restauranter i Aalborg i flere år.

For det er imødeset med stor spænding, hvordan konceptet bliver på Textur, og ikke mindst om priserne ligger på gourmet-niveau, eller om det bliver noget, hovedparten af aalborgenserne kan nyde godt af.

MigogAalborg var så heldige, at vi fik lov til at sætte os ned med topkokken Dennis Juhl og medstifter af Textur Frederik Østeraa. De har kendt hinanden siden 2009 og har arbejdet sammen på Ruths Hotel i adskillige år.

Begge arbejder i dag på Ruths Hotel

I dag er Dennis køkkenchef og Frederik er souschef på det berømte Skagen-hotel, som i 2016 var nomineret i kategorien; Danmarks bedste restaurant.

I den grad også en kæmpe anerkendelse af, at Dennis Juhl er blandt landets allerbedste.

Duoen rykker deres tårnhøje niveau fra køkkenet på Ruths Hotel i Skagen til Aalborg, og vi kan i hvert fald konstatere, at de kommer med et koncept, der aldrig er set før i byen. Har I hørt den før på MigogAalborg? Sandsynligvis, men læs så lige med herunder;

“Vores fokus bliver primært på råvareudnyttelse. Hvis en gulerod er lidt for skæv eller har en ekstra udgrening, så vil den typisk blive frasorteret i de leverancer, man sender. Vi vil netop opfordre vores leverandører at sende den slags videre til os.

Udseendet på en gulerod er ikke ensbetydende med, at den ikke smager godt alligevel. Vi vil gerne som en restaurant gå imod madspild og kigge på, hvordan vi kan bruge alt til at skabe en skøn menu,” fortæller Dennis Juhl.

Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne
Teamet bag Textur er allerede på plads
Prisniveauet er overraskende

Vi er bænket på tre stole i det lokale, der i september bliver til en superfed restaurant i hjertet af Aalborg. Lige nu er det blot håndværkerne, der dominerer i lokalerne.

Drengene i det nye restaurant-projekt glæder sig til at arbejde målrettet med sæsonbetonede råvarer.

“Vi kommer til at handle, når råvarerne er allerbedst. Det er faktisk også der, hvor de er billigst. Det er meget dyrere at købe asparges i november end om sommeren, men det kommer vi til at servere det meste af året, fordi vi så køber stort ind af eksempelvis asparges, og så salter, sylter eller fermenterer vi de her råvarer, så vi kan bruge dem året rundt,” forklarer Frederik Østeraa.

Kort sagt så kommer der til at være en dybere tanke med hver enkelt ret og råvarer, som der serveres på Textur.

En glædelig nyhed er også prisniveauet. I forhold til kvaliteten bliver det her en af byens bedste steder, men på prisen bliver det en af de billigste restauranter.

“3 retter inklusiv vinmenu kommer til at koste 333 kr. 4 retter inklusiv vin bliver på 444 kr. 5 retter inklusiv vin til 555 kr. Vi kommer også til at brygge vores egen saft, så man kan få det i stedet for vin til maden. Vi mener, at vi med det her prisniveau rammer meget bredt, og det bliver et sted langt de fleste har råd til at spise,” forklarer Dennis Juhl.

Kan medbringe sin egen vin

Som et andet nyere tiltag i restaurantbranchen i Danmark vil de også køre med det koncept, at man kan tage sin egen vin med uden det koster ekstra ud over menuprisen. Normalt vil det koste såkaldte “prop-penge” på andre restauranter.

“Vi kommer til at køre konceptet med Bring Your Own Wine. Det er faktisk rigtig populært i eksempelvis Australien, hvor det er meget udbredt. Hvis man har en lækker dyrere vin derhjemme og gerne vil nyde den med en god spiseoplevelse, så kan man gøre det uden ekstra beregning,” forklarer Dennis Juhl.

Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne
Dennis Juhl på Ruths Hotel

Selv om både Dennis Juhl og Frederik Østeraa begge i dag arbejder på Ruths Hotel og er vant til at servere mad, hvor kuvertprisen sagtens kan runde de 2500 kr., så kommer de ikke til at gå ned i niveau på maden på Textur.

“Vi bliver jo ikke pludselig dårligere kokke af, at vores restaurant er billigere end en traditionel gourmet-oplevelse. En af grundene til at det bliver i den prisende, er jo netop også det her med råvareudnyttelse. Du får jo frasorterede råvarer til en billigere pris. Det lægger vi ikke skjul på.

Når det er fisk, bliver det så ikke en dyr pigvar, men mere en kulmule som også er en herlig fisk. Vi går ikke ned i niveau, for vi kommer stadig til at lave noget sindssygt lækkert mad,” forklarer Frederik Østeraa.

Kan allerede booke bord fra torsdag

Fra i morgen formiddag kan man allerede gå ind og booke bord, selv om Textur først åbner i september. Men siden nyheden om restauranten breakede er det væltet ind med anmodninger om bordbestillinger.

“Folk ringer til os privat for at høre, om de kan bestille et bord. Det samme med jobansøgninger. Vi værdsætter virkelig interessen, så vi tænkte, at vi lige så godt kunne åbne bookingsystemet allerede nu, så vi håber at man allerede nu går ind og booker,” lyder det fra Dennis Juhl.

Plads til 70 gæster i restauranten

Der bliver plads til omkring 70 gæster, når restauranten er fyldt. Der vil dog også hver eneste åbningsdag tirsdag til lørdag være borde, man ikke kan reservere.

“I vinduerne bliver der spisebar, hvor der er plads til dem, der kommer ind fra gaden og gerne vil spise her. Der kan man ikke reservere.

Men vi får også mulighed for at lukke en ende af restauranten af til private selskaber, og det er vi superglade for. Vi har kigget på flere forskellige lokaler og lokationer til vores projekt, men vi synes, at den passer godt til Vesterbro, hvor der er utrolig meget puls,” siger Dennis Juhl.

For at holde den røde tråd imod madspild vil man også afsøge mulighederne for en relation til et herberg, hvor man kan aflevere det mad, man har til overs.

Duoen glæder sig til at starte i Aalborg, og vi kan også roligt sige, at Aalborg glæder sig.

Du kan booke bord til Textur lige her

Og du kan følge dem på deres nye Facebook-side lige her

Del artikel

Andre læser også