Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne

Skrevet af: Michael Qureshi
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl åbner i det gamle Kunst & Spaghetti
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl åbner i det gamle Kunst & Spaghetti

Af Michael Qureshi

Det var noget af en gastronomisk bombe, der blev fyret af, da Dennis Juhl i maj kunne fortælle, at han forlader Nordjyllands største Michelin-bejler Ruths Gourmet for at åbne sin egen restaurant i Aalborg.

Textur bliver navnet, og restauranten åbner i september i lokalerne, der tidligere har huset Kunst & Spaghetti på Vesterbro nummer 65.

Pressemeddelelsen fra Ruths Hotel var dog blot første etape i historien om en af de mest spændende nye restauranter i Aalborg i flere år.

For det er imødeset med stor spænding, hvordan konceptet bliver på Textur, og ikke mindst om priserne ligger på gourmet-niveau, eller om det bliver noget, hovedparten af aalborgenserne kan nyde godt af.

MigogAalborg var så heldige, at vi fik lov til at sætte os ned med topkokken Dennis Juhl og medstifter af Textur Frederik Østeraa. De har kendt hinanden siden 2009 og har arbejdet sammen på Ruths Hotel i adskillige år.

Begge arbejder i dag på Ruths Hotel

I dag er Dennis køkkenchef og Frederik er souschef på det berømte Skagen-hotel, som i 2016 var nomineret i kategorien; Danmarks bedste restaurant.

I den grad også en kæmpe anerkendelse af, at Dennis Juhl er blandt landets allerbedste.

Duoen rykker deres tårnhøje niveau fra køkkenet på Ruths Hotel i Skagen til Aalborg, og vi kan i hvert fald konstatere, at de kommer med et koncept, der aldrig er set før i byen. Har I hørt den før på MigogAalborg? Sandsynligvis, men læs så lige med herunder;

“Vores fokus bliver primært på råvareudnyttelse. Hvis en gulerod er lidt for skæv eller har en ekstra udgrening, så vil den typisk blive frasorteret i de leverancer, man sender. Vi vil netop opfordre vores leverandører at sende den slags videre til os.

Udseendet på en gulerod er ikke ensbetydende med, at den ikke smager godt alligevel. Vi vil gerne som en restaurant gå imod madspild og kigge på, hvordan vi kan bruge alt til at skabe en skøn menu,” fortæller Dennis Juhl.

Teamet bag Textur er allerede på plads
Prisniveauet er overraskende

Vi er bænket på tre stole i det lokale, der i september bliver til en superfed restaurant i hjertet af Aalborg. Lige nu er det blot håndværkerne, der dominerer i lokalerne.

Drengene i det nye restaurant-projekt glæder sig til at arbejde målrettet med sæsonbetonede råvarer.

“Vi kommer til at handle, når råvarerne er allerbedst. Det er faktisk også der, hvor de er billigst. Det er meget dyrere at købe asparges i november end om sommeren, men det kommer vi til at servere det meste af året, fordi vi så køber stort ind af eksempelvis asparges, og så salter, sylter eller fermenterer vi de her råvarer, så vi kan bruge dem året rundt,” forklarer Frederik Østeraa.

Kort sagt så kommer der til at være en dybere tanke med hver enkelt ret og råvarer, som der serveres på Textur.

En glædelig nyhed er også prisniveauet. I forhold til kvaliteten bliver det her en af byens bedste steder, men på prisen bliver det en af de billigste restauranter.

“3 retter inklusiv vinmenu kommer til at koste 333 kr. 4 retter inklusiv vin bliver på 444 kr. 5 retter inklusiv vin til 555 kr. Vi kommer også til at brygge vores egen saft, så man kan få det i stedet for vin til maden. Vi mener, at vi med det her prisniveau rammer meget bredt, og det bliver et sted langt de fleste har råd til at spise,” forklarer Dennis Juhl.

Kan medbringe sin egen vin

Som et andet nyere tiltag i restaurantbranchen i Danmark vil de også køre med det koncept, at man kan tage sin egen vin med uden det koster ekstra ud over menuprisen. Normalt vil det koste såkaldte “prop-penge” på andre restauranter.

“Vi kommer til at køre konceptet med Bring Your Own Wine. Det er faktisk rigtig populært i eksempelvis Australien, hvor det er meget udbredt. Hvis man har en lækker dyrere vin derhjemme og gerne vil nyde den med en god spiseoplevelse, så kan man gøre det uden ekstra beregning,” forklarer Dennis Juhl.

Dennis Juhl på Ruths Hotel

Selv om både Dennis Juhl og Frederik Østeraa begge i dag arbejder på Ruths Hotel og er vant til at servere mad, hvor kuvertprisen sagtens kan runde de 2500 kr., så kommer de ikke til at gå ned i niveau på maden på Textur.

“Vi bliver jo ikke pludselig dårligere kokke af, at vores restaurant er billigere end en traditionel gourmet-oplevelse. En af grundene til at det bliver i den prisende, er jo netop også det her med råvareudnyttelse. Du får jo frasorterede råvarer til en billigere pris. Det lægger vi ikke skjul på.

Når det er fisk, bliver det så ikke en dyr pigvar, men mere en kulmule som også er en herlig fisk. Vi går ikke ned i niveau, for vi kommer stadig til at lave noget sindssygt lækkert mad,” forklarer Frederik Østeraa.

Kan allerede booke bord fra torsdag

Fra i morgen formiddag kan man allerede gå ind og booke bord, selv om Textur først åbner i september. Men siden nyheden om restauranten breakede er det væltet ind med anmodninger om bordbestillinger.

“Folk ringer til os privat for at høre, om de kan bestille et bord. Det samme med jobansøgninger. Vi værdsætter virkelig interessen, så vi tænkte, at vi lige så godt kunne åbne bookingsystemet allerede nu, så vi håber at man allerede nu går ind og booker,” lyder det fra Dennis Juhl.

Plads til 70 gæster i restauranten

Der bliver plads til omkring 70 gæster, når restauranten er fyldt. Der vil dog også hver eneste åbningsdag tirsdag til lørdag være borde, man ikke kan reservere.

“I vinduerne bliver der spisebar, hvor der er plads til dem, der kommer ind fra gaden og gerne vil spise her. Der kan man ikke reservere.

Men vi får også mulighed for at lukke en ende af restauranten af til private selskaber, og det er vi superglade for. Vi har kigget på flere forskellige lokaler og lokationer til vores projekt, men vi synes, at den passer godt til Vesterbro, hvor der er utrolig meget puls,” siger Dennis Juhl.

For at holde den røde tråd imod madspild vil man også afsøge mulighederne for en relation til et herberg, hvor man kan aflevere det mad, man har til overs.

Duoen glæder sig til at starte i Aalborg, og vi kan også roligt sige, at Aalborg glæder sig.

Du kan booke bord til Textur lige her

Og du kan følge dem på deres nye Facebook-side lige her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet

Søgaards Bryghus bliver i familien: Der kommer til at ske en del

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på året blev Søgaards Bryghus sat til salg, efter Claus Søgaard havde stået i spidsen for restauranten og Aalborgs eneste mikrobryggeri siden 2004.

Det var noget, der fik en hel del opmærksomhed, fordi Søgaards Bryghus er blandt de mere etablerede spisesteder i byen.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at Bryghuset er taget af markedet, og det bliver endda i familien.

Fra Abbey Road til Søgaards

Fremadrettet kommer Lisa Søgaard og Ole Christiansen til drive Søgaards Bryghus. Lisa Søgaard er gift med Claus Søgaard, og driver i forvejen de tre steder Penny Lane, Maggie Mae og Abbey Road Café.

Ole Christiansen har været daglig bestyrer af Abbey Road Café siden åbningen for fire år siden, og skal nu prioritere alle sine kræfter på Søgaards Bryghus.

“Vi er rigtig glade for den her løsning. For Claus (Søgaard) har det været kærligheden til selve bryggeriet, som primært har drevet ham, og den del kommer han stadig til at stå for.

Han kigger også lige nu på mulighederne for at skabe andre projekter, hvor vi har talt om et destilleri. Ole bliver så daglig leder på Søgaards Bryghus, og jeg supplerer ham på de overordnede linjer,” fortæller Lisa Søgaard til MigogAalborg.

Alt kører som normalt året ud

Dermed kommer Søgaards Bryghus også til at køre deres populære julefrokoster som altid her i 2017.

“Det kan sagtens have spillet en rolle for nogen, at de har set, at vi har haft det til salg. Nu kan vi i hvert fald understrege, at alt kører, som det plejer her på Søgaards Bryghus året ud,” fortæller Lisa Søgaard.

Men når 2018 melder sin ankomst, så kommer der til at ske ændringer. Der er store ambitioner med Søgaards Bryghus.

“Vi skal nytænke konceptet og sikre, at Søgaards Bryghus følger med det “nye” Aalborg. Der er åbnet rigtig mange spændende nye spisesteder i byen, og der skal vi sørge for, at Bryghuset også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i Aalborg.

Vi skal ikke konkurrere med gourmetstederne eller noget, men som spisested er Søgaards noget helt unikt, fordi vi er de eneste med eget bryggeri,” siger Ole Christiansen.

Bliver noget helt andet

Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med udfordringerne, der venter med Søgaards Bryghus.

“Det bliver noget helt andet end på Abbey Road. Der er et langt større personaleansvar her, men der er også et enormt potentiale på Søgaards Bryghus. Vi har enormt mange glade gæster i forvejen, men jeg tror, at vi med et nyt koncept kan ramme endnu bredere,” fortæller Ole Christiansen.

Han suppleres af Lisa Søgaard;

“Den eneste grund til at både Ole og jeg kan bruge vores kræfter på Bryghuset er at vi har et helt fantastisk personale på de øvrige steder. Vi har et personale, der går ind og tager en masse ansvar på sig, og derfor er vi helt trygge ved, at de steder kører, som de skal,” siger Lisa Søgaard.

Aalborg spændende by med restauration

De ser begge Aalborg som en utrolig spændende by at drive restaurationer i.

“Da jeg flyttede fra Aalborg i 2000, var vi langt bagefter Aarhus og København. Der var jo stort set kun Rosdahls som noget ekstraordinært. Da jeg så flyttede tilbage igen, kunne jeg mærke, at byen var helt forandret.

I dag er vi lige i hælene på Aarhus og København. Der sker så meget med byen, og der kommer hele tiden en masse nye tilflyttere. Vi er overbevist om, at Søgaards Bryghus følger med tiden, og bliver ved med at fylde noget i Aalborg,” siger Ole Christiansen.