Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne

Skrevet af: Michael Qureshi
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur
Frederik Østeraa (tv) og Dennis Juhl står bag Textur

Af Michael Qureshi

Det var noget af en gastronomisk bombe, der blev fyret af, da Dennis Juhl i maj kunne fortælle, at han forlader Nordjyllands største Michelin-bejler Ruths Gourmet for at åbne sin egen restaurant i Aalborg.

Textur bliver navnet, og restauranten åbner i september i lokalerne, der tidligere har huset Kunst & Spaghetti på Vesterbro nummer 65.

Pressemeddelelsen fra Ruths Hotel var dog blot første etape i historien om en af de mest spændende nye restauranter i Aalborg i flere år.

For det er imødeset med stor spænding, hvordan konceptet bliver på Textur, og ikke mindst om priserne ligger på gourmet-niveau, eller om det bliver noget, hovedparten af aalborgenserne kan nyde godt af.

MigogAalborg var så heldige, at vi fik lov til at sætte os ned med topkokken Dennis Juhl og medstifter af Textur Frederik Østeraa. De har kendt hinanden siden 2009 og har arbejdet sammen på Ruths Hotel i adskillige år.

Begge arbejder i dag på Ruths Hotel

I dag er Dennis køkkenchef og Frederik er souschef på det berømte Skagen-hotel, som i 2016 var nomineret i kategorien; Danmarks bedste restaurant.

I den grad også en kæmpe anerkendelse af, at Dennis Juhl er blandt landets allerbedste.

Duoen rykker deres tårnhøje niveau fra køkkenet på Ruths Hotel i Skagen til Aalborg, og vi kan i hvert fald konstatere, at de kommer med et koncept, der aldrig er set før i byen. Har I hørt den før på MigogAalborg? Sandsynligvis, men læs så lige med herunder;

“Vores fokus bliver primært på råvareudnyttelse. Hvis en gulerod er lidt for skæv eller har en ekstra udgrening, så vil den typisk blive frasorteret i de leverancer, man sender. Vi vil netop opfordre vores leverandører at sende den slags videre til os.

Udseendet på en gulerod er ikke ensbetydende med, at den ikke smager godt alligevel. Vi vil gerne som en restaurant gå imod madspild og kigge på, hvordan vi kan bruge alt til at skabe en skøn menu,” fortæller Dennis Juhl.

Teamet bag Textur er allerede på plads
Prisniveauet er overraskende

Vi er bænket på tre stole i det lokale, der i september bliver til en superfed restaurant i hjertet af Aalborg. Lige nu er det blot håndværkerne, der dominerer i lokalerne.

Drengene i det nye restaurant-projekt glæder sig til at arbejde målrettet med sæsonbetonede råvarer.

“Vi kommer til at handle, når råvarerne er allerbedst. Det er faktisk også der, hvor de er billigst. Det er meget dyrere at købe asparges i november end om sommeren, men det kommer vi til at servere det meste af året, fordi vi så køber stort ind af eksempelvis asparges, og så salter, sylter eller fermenterer vi de her råvarer, så vi kan bruge dem året rundt,” forklarer Frederik Østeraa.

Kort sagt så kommer der til at være en dybere tanke med hver enkelt ret og råvarer, som der serveres på Textur.

En glædelig nyhed er også prisniveauet. I forhold til kvaliteten bliver det her en af byens bedste steder, men på prisen bliver det en af de billigste restauranter.

“3 retter inklusiv vinmenu kommer til at koste 333 kr. 4 retter inklusiv vin bliver på 444 kr. 5 retter inklusiv vin til 555 kr. Vi kommer også til at brygge vores egen saft, så man kan få det i stedet for vin til maden. Vi mener, at vi med det her prisniveau rammer meget bredt, og det bliver et sted langt de fleste har råd til at spise,” forklarer Dennis Juhl.

Kan medbringe sin egen vin

Som et andet nyere tiltag i restaurantbranchen i Danmark vil de også køre med det koncept, at man kan tage sin egen vin med uden det koster ekstra ud over menuprisen. Normalt vil det koste såkaldte “prop-penge” på andre restauranter.

“Vi kommer til at køre konceptet med Bring Your Own Wine. Det er faktisk rigtig populært i eksempelvis Australien, hvor det er meget udbredt. Hvis man har en lækker dyrere vin derhjemme og gerne vil nyde den med en god spiseoplevelse, så kan man gøre det uden ekstra beregning,” forklarer Dennis Juhl.

Dennis Juhl på Ruths Hotel

Selv om både Dennis Juhl og Frederik Østeraa begge i dag arbejder på Ruths Hotel og er vant til at servere mad, hvor kuvertprisen sagtens kan runde de 2500 kr., så kommer de ikke til at gå ned i niveau på maden på Textur.

“Vi bliver jo ikke pludselig dårligere kokke af, at vores restaurant er billigere end en traditionel gourmet-oplevelse. En af grundene til at det bliver i den prisende, er jo netop også det her med råvareudnyttelse. Du får jo frasorterede råvarer til en billigere pris. Det lægger vi ikke skjul på.

Når det er fisk, bliver det så ikke en dyr pigvar, men mere en kulmule som også er en herlig fisk. Vi går ikke ned i niveau, for vi kommer stadig til at lave noget sindssygt lækkert mad,” forklarer Frederik Østeraa.

Kan allerede booke bord fra torsdag

Fra i morgen formiddag kan man allerede gå ind og booke bord, selv om Textur først åbner i september. Men siden nyheden om restauranten breakede er det væltet ind med anmodninger om bordbestillinger.

“Folk ringer til os privat for at høre, om de kan bestille et bord. Det samme med jobansøgninger. Vi værdsætter virkelig interessen, så vi tænkte, at vi lige så godt kunne åbne bookingsystemet allerede nu, så vi håber at man allerede nu går ind og booker,” lyder det fra Dennis Juhl.

Plads til 70 gæster i restauranten

Der bliver plads til omkring 70 gæster, når restauranten er fyldt. Der vil dog også hver eneste åbningsdag tirsdag til lørdag være borde, man ikke kan reservere.

“I vinduerne bliver der spisebar, hvor der er plads til dem, der kommer ind fra gaden og gerne vil spise her. Der kan man ikke reservere.

Men vi får også mulighed for at lukke en ende af restauranten af til private selskaber, og det er vi superglade for. Vi har kigget på flere forskellige lokaler og lokationer til vores projekt, men vi synes, at den passer godt til Vesterbro, hvor der er utrolig meget puls,” siger Dennis Juhl.

For at holde den røde tråd imod madspild vil man også afsøge mulighederne for en relation til et herberg, hvor man kan aflevere det mad, man har til overs.

Duoen glæder sig til at starte i Aalborg, og vi kan også roligt sige, at Aalborg glæder sig.

Du kan booke bord til Textur lige her

Og du kan følge dem på deres nye Facebook-side lige her

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.