Denne guide redder din efterårsferie: Masser af underholdning i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Du kan spille Just Dance '17 med dine venner i Friis mandag- fredag
Du kan spille Just Dance '17 med dine venner i Friis mandag- fredag

Af Kathrine Larsen

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt. Det er allerede i næste uge! Måske er du en af de heldige, der kan nyde en hel uge fri fra arbejde eller skole, måske er du ikke.

Under alle omstændigheder har vi samlet en liste over ting, du kan opleve i ugen, så du ikke skal komme til at kede dig.

Efterårsferien er som regel forbundet med børn, og det bærer denne liste også præg af. Der har dog sneget sig et par stykker ind, som ikke har børnene i fokus, hvis det mere er noget for dig.

14-23/10: Fårup Sommerland holder åbent hele efterårsferien. Her kan du også være med til at fejre høstfest, hvor der i den forbindelse også vil være andre aktiviteter at opleve. Læs programmet her.15-23/10: Design i LEGO – Træd ind i Minecraft i Utzon Centeret. Arrangementet kører igennem hele efterårsferien, og fortsætter helt ind til december måned, hvis du uheldigvis ikke kan nå det i ferien. Læs mere om arrangementet her.

15-23/10: Efterårsferie på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter. Her kan du blandt andet opleve vindsimulator, den uhyggelige labyrint og guldgravning. Læs mere her.

15-23/10: Bliv Dyrepasser for en dag i Aalborg Zoologiske Have. Vær med til at gøre rent og give hø i Den Afrikanske Landsby, hjælpe ved elefanterne og fodre vortesvinene. Læs mere her.

Du kan blive dyrepasser for en dag i Aalborg Zoologisk Have
Du kan blive dyrepasser for en dag i Aalborg Zoologisk Have

15-23/10: Kom i biografen hver dag før kl. 11 til børnepriser. Tilbuddet gælder i alle Nordisk Film biografer. Læs mere her.

15-23/10: Familieværksted på Kunsten. Børn i alle aldre kan være med til at lege, undersøge og eksperimentere med forskellige materialer. Se mere her.

15,17,21,22/10: Film for de mindste i Auditoriet på Kunsten. Se mere her.

15/10: Signe Svendsen i Huset kl. 20. Billetinfo her.

16/10: Græskarkonkurrence og quiz med de populære Monster og Joakim fra Ramasjang i Musikkens Hus. Læs mere her.

17-23/10: Legeland med sjove aktiviteter for hele familien i DGI-huset i Nordkraft. Læs mere her.

17-22/10: Live Art for børn i Kunsthal NORD. Børn er også velkomne til at medbringe deres forældre. Se programmet her.

17-21/10: Gennem hele ugen har Friis fokus på efterårsferien med forskellige aktiviteter. Du kan udfordre dine venner, børn eller familie til hvem, der kan bygge den flotteste LEGO-figur. Du kan spille FIFA ’17 eller Just Dance ’17 på fire spillekonsoller, der bliver stillet op mandag- fredag kl. 12-17. Her kan du også møde Nordjyllands bedste FIFA-spillere kl. 13-15. Du kan læse mere om efterårsferie i Friis her.

Geo
Foto: Geos officielle Facebookside

18/10: Comedy med Geo & Carsten Eskelund på Skråen. Billetinfo her.

20/10: Åbent hus på brandstationen i Aalborg kl. 13-16 for børn og deres familier. Kom ind og prøv at sidde bag rattet. Læs mere her.

20/10: Pede B & DJ Noize i Huset kl. 19.30. Billetinfo her.

20/10: Page Four på Skråen kl. 20. Billetinfo her.

20-22/10: Comedy med Anders Matthesens nye show “Shh” i Aalborg Kongres og Kultur Center. Billetinfo her.

22/10: Oyster Trophy Week – Torvedag på Gammel Torv. Oplev restauranterne Tabu, Mortens Kro, Fusion, Rusk, Fyrklit i Hirtshals og Essens i Frederikshavn sætte fokus på, hvor lækkert man kan tilberede østers. Læs mere her.

Oyster Aalborg
Foto: PR Rock Oyster Festival

22/10: Street Kitchen med woktilberedte insekter i Aalborg Storcenter. Læs mere om eventet her.

22/10: Nerf-krig i Nordkraft. Læs mere her.

22/10: The Blue Van på Skråen kl. 20. Billetinfo her.

22/10: Rugsted & Kreutzfeldt i Musikkens Hus kl. 20. Billetinfo her.

23/10: Lasergame i Nordkraft. Læs mere her.

23/10: Wafande spiller på Skråen kl. 15, så de mindste også kan være med. Billet info her.

Fik du læst?

Natalie er lukket: Nu starter Aalborg-par det her fede koncept

Gastropub Aalborg
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub

Eneste sommerkoncert i Danmark: Deep Purple kommer til Skovrock

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

De fem rock’n’roll veteraner fra Deep Purple står klar til at ryste bladene på bøgetræerne i Skovdalen til Skovrock 2020.

Det bliver torsdag 25. juni, når Deep Purple indtager udendørsscenen, som eneste sommerkoncert i Danmark, i forbindelse med deres Live In Concert-turné.

Det skriver Open Air i en pressemeddelelse.

Smooooke on the water

Det kan godt være, at Deep Purple har en del år på bagen, men spille det kan de endnu. Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band.

Bandet har været aktivt siden da, både live og turnémæssigt, og har gennem årene spyttet flere af rockmusikkens største evergreens ud som “Smoke on the Water”, “Highway Star”, “Space Truckin” og “Lazy”.

I 2017 udgav bandet deres 20. studiealbum, ”Infinite”, der efterfølgende høstede flotte anmeldelser i både danske og internationale medier. Der er således lagt i kakkelovnen til en sand aften i rock’n’rollens tegn, når Deep Purple går på scenen i Skovdalen!

Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, har haft en del udskiftning af musikere gennem årene, men Deep Purple består i dag af sangeren Ian Gillan, bassisten Roger Clover og trommeslageren Ian Paice, som alle har været med siden den gyldne periode i begyndelsen af 1970’erne, samt guitaristen Steve Morse (med siden 1994) og keyboardspilleren Don Airey (med siden 2001).

Sidst Deep Purple besøgte Aalborg var i 2013, hvor de spillede en udsolgt koncert i Skovdalen. Nu står de igen klar til at levere den ene guitarklassiker efter den anden til Skovrock 2020.

Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.

Billetter til Deep Purple torsdag 25. juni 2020 kl. 19 i Skovdalen sættes i salg fredag 15. november kl. 10 og kan købes i AKKC’s billetkontor, tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk og via billetlugen.dk. Billetpris: 395 kr. (ståplads). Arrangør af koncerten: Open Air

Sender en million kroner i vigtig pulje: Vil gøre Aalborg Regatta endnu større

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Havnefront er i forvejen blevet en af Danmarks smukkeste havnestrækninger.

Men det bliver bedre endnu.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn donerer nu en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront.

Pengene skal blandt andet anvendes til at udbygge konceptet for Aalborg Regatta, som foreningen står bag, og som vender tilbage til Aalborg i juni 2020.

Afholdes næste år for syvende gang

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Det sker i dagene fra den 18.-21. juni 2020 og er blevet en realitet i forlængelse af en donation fra Aalborg Havn A/S og Hedegaard A/S på en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront, der har til formål at støtte og udvikle forskellige formål med fokus på fjord og kultur:

“Det har længe været vores ambition, at Aalborg Regatta skal vokse sig større og blive en fast årlig begivenhed i Aalborg.

Nu har vi via vores samarbejde med Hedegaard Agro fået mulighed for at allokere et større beløb til Aalborg Waterfront – herunder til udviklingen af Aalborg Regatta med blandt andet større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter i forhold til de tidligere år,” siger Claus Holstein, der er formand for Aalborg Waterfront.

Begivenhed skal samle alle i Aalborg

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn er den sidste i en række af donationer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For adm. direktør Søren Rathcke fra Hedegaard Agro rummer Aalborg Regatta et solidt potentiale til at blive en begivenhed, der både kan aktivere aalborgensere, nordjyderne og turister fra både Danmark og udlandet:

Limfjorden og havnefronterne i Aalborg og Nørresundby er nogle af Aalborgs største aktiver.

Det har vi flere gange set ved afviklingen af The Tall Ships Races i Aalborg.

Med Aalborg Regatta kan vi det samme – nemlig indfri en del af fjordens og havnens potentiale, og vi mener derfor, at det er helt oplagt at udbygge regattaen i de kommende år,” fortæller han.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i 2022, og for Claus Holstein og Søren Rathcke er det ambitionen, at Aalborg Regatta skal bygges op til at være en event på højde med The Tall Ships Race i Aalborg.

Aalborg Waterfront så for første gang dagens lys som forening i 2010, og det er otte år siden, at Aalborg Regatta løb af stablen for første gang.

Det er Aalborg Kommunes eventafdeling, Aalborg Event, der er arrangør af Aalborg Regatta.

Fakta om Aalborg Waterfront

Bag foreningen står A. Enggaard, Nordjyske Bank, OKTAN 8, Hedegaard Agro, Stigsborg Havnefront, DC Supply, COWI, TN Udvikling, Jyske Bank, Himmerland Boligforening, Haugaard Braad, Aalborg Havn A/S og SIFA.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.