Den ultimative guide: Det skal du lave i efterårsferien i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Fredag er altid lig med weekend, men i dag betyder det samtidig efterårsferie for mange nordjyder.

Den er heldigvis spækket med fede og underholdende events i Aalborg og omegn.

Selvom det er helt fantastisk med ferie, kan det for de mindste nogle gange være svært at få tiden til at gå uden de mange venner fra skole eller institutionen.

Derfor har vi sammensat en liste med vores bud på, hvad man som barn og/eller voksen, kan få tiden til at gå med i efterårsferien.

Der sker selvfølgelig også en masse spændende ting denne weekend; blandt andet gæster Søren Huss Skråen fredag efterfulgt af Rosa fra Rouladegade lørdag.

Der er også mulighed for at opleve semifinalen i DM i stand-up og så er der Tarteletfestival på Guldhornene.

(Weekendens events finder du i bunden i artiklen)

Høstfest i Fårup Sommerland

Traditionen tro afholdes der dette efterår høstfest i Fårup sommerland, og der er mange spændende aktiviteter i løbet af ugen.

Der er rig mulighed for at få vind i håret og sommerfugle i maven, for alle forlystelser i parken er naturligvis åbne.

Derudover vil der være mulighed for at prøve kræfter med græskar-kryds og bolle, knoldselleri-bowling, kartoffelkast, halmballe-labyrint.

Både Egern og Pindsvin har pyntet op til høstmarked med kulørte lamper, halmkranse og flotte blomster som sætter den helt rette efterårsstemning.

Der sker en masse spændende ting i Fårup Sommerland i efterårsferien. og du kan se det fulde program for ugen her.

Bliv Dyrepasser i Aalborg Zoo

Igen i år kan man hos Aalborg Zoo blive dyrepasser for en dag. Her vil der være mulighed for at hjælpe dyrepasserne i Aalborg Zoo med både fodring og rengøring af havens mange anlæg.

Trænger man til en lille pause fra jobbet, kan man blandt andet taget en tur med Zoo-toget som kører i haven. Her kan du høre en lille fortælling om de mange forskellige dyr i Aalborg Zoo.

Derudover vil der være mulighed for at bage pandekager, opleve show med Safari Simon og komme med bag kulisserne, når der vises, hvad de helt store rovdyr som løver og tigre får at spise.

De mange aktiviteter kræver ingen tilmelding, og er gratis når der er købt entré til Aalborg Zoo, dog koster en tur i Zoo-toget 20 kr. pr. pers.

Se det fulde program med tider og mødesteder her.

Sælsomme oplevelser i Nordsøen Oceanarium

Efterårsferien står i sælens tegn på Nordsø Oceanarium og der vil derfor blive stillet helt klart på forskellige sælarter.

I den 12 meter lange undervandstunnel vil der være rig mulighed for at komme helt tæt på og opleve de nuttede sæler som er i det udendørs sælbassin.

Der vil være rig mulighed for at opleve den interaktive sæludstilling og blive klogere på sælens sanser og sælens levevis.

Sælpasserne vil gøre dig klogere på, hvordan man træner med sæler, at lære hvordan man skal agere når man møder en sæl i naturen og ikke mindst hvordan man kender forskel på gråsælen og den spættede sæl.

For de små vil der være kreativt værksted og konkurrencer med fede præmier

Du kan se det fulde program her.

Legeland hele efterårsferien

PR-foto: DGI Huset i Nordkraft

Fra mandag d. 14. oktober til søndag d. 20. oktober er der mulighed for at komme og lege fra kl. 10.00 til kl. 16.00 i DGI Huset Nordkraft.

DGI-hallen bliver ombygget til et kæmpe spring og klatrelegeland, så har du en indre springer gemt i dig, er det nu du skal finde den frem.

Den Grønne café vil byde på forskellige retter til både store som små.

Entrébilletter kan købes online eller i receptionen på niveau 3.

Find informationer om entré her.

Åben Brandstation hos Station Aalborg

Foto: Nordjyllands Beredskab

Torsdag i efterårsferien inviterer Nordjyllands Beredskab og Station Aalborg til Åbent Hus fra kl. 13.00 til 15.00.

Brandbilerne vil i dagens anledning blive kørt frem og der vil også være mulighed for at komme ind og sidde bag rattet.

Derudover vil der også være mulighed for at prøve at slukke en brand eller få en tur i stigen.

Du kan læse mere om Åbent Hus på Station Aalborg her.

Ronja Røverdatter vender tilbage

I efterårsferien vil der også være mulighed for at opleve den spændende Astrid Lindgren fortælling Ronja Røverdatter.

Fortællingen om venskab, mod, frygt og ikke mindst kærlighed er elsket af mange, og der er også kun få billetter tilbage til forestillingerne, så det er med at være hurtig hvis man vil opleve teaterstykket.

Spilledatoerne for Ronja Røverdatter er fra tirsdag d. 15. oktober til lørdag d. 19. oktober.

Læs om forestillingen og find dine billetter her.

Åben Udgravning i Sønder Tranders

Er du interesseret i de mange udgravninger, der har fundet sted de seneste år i og omkring Aalborg, så er dette event lige noget for dig.

Tirsdag d. 15. oktober fra kl. 13.00 til 17.00 kan du nemlig kigge forbi udgravningerne og høre om bipladsen, den tilhørende gravplads og om livet i jernalderen i og omkring Sønder Tranders.

Bopladsen ved Sønder Tranders er særligt speciel, fordi den bliver betragtet som den største af sin slags i Sydskandinavien.

Er du interesseret i udgravninger og jernalderen kan du læse vores artkel om udgravningerne her.

Men Nordjyllands Historiske Museum byder også på meget andet i efterårsferien – lige fra muligheden for at blive apotekerassistent til uhyggelige byvandringer. Få overblikket her.

Leg med Kunsten

Er du til det kulturelle, kan du i efterårsferien på Kunsten få muligheden for at lege med kunst.

Efterårsferien byder på både kreativitet, leg og fællesoplevelser for hele familien og de mange tilbud vil være at finde både i udstillingerne, værkstederne og i skulpturparken.

I kreativitetsrummet vil der eksempelvis være skattejagt, pop-up-workshops og spændende udstillinger for børn og voksne.

Alle tilbud på museet undtaget Skattejagten er gratis at deltage i, når entréen er betalt. Medlemmer af Klub Kunsten og Utzon samt børn under 18 år kommer gratis ind – børn under 12 år skal altid være i følgeskab af en voksen.

Læs mere om de mange aktiviteter her.

Efterårsferien i Magasin

I efterårsferien vil der fra 14. oktober til 20 oktober være spøgelsesjagt, når Spøgelset Silas har gemt sig et sted på børneetagen.

Veronica leder efter spøgelsesvennen Silas, og hun har brug for børnenes hjælp til at finde ham igen.

Når spøgelset Silas er fundet skal det siges til personalet på børneetagen, og så vil de sørge for at Veronica får besked.

Læs mere om Halloween på KIDS i Magasin her.

Derudover vil der den 16. oktober være fodbold casting fra kl. 14.00 til 16.00 for dem, der drømmer om at blive fodboldstjerner eller har et ønske om at løbe ind på banen med en fodboldspiller i hånden fra superligaen.

Læs mere om fodbold casting i Magasin her.

Efterårsferien i Shoppen

Hver dag i efterårsferien vil der i Shoppen være spændende indendørsaktiviteter for de små.

Eksempelvis kan du møde piraten Long John som onsdag laver skæg og ballade.

Du kan også komme til Åh Abe show med Mek Pek fredag d. 18. oktober.

Der sker en hel masse i Shoppen hver dag i efterårsferien og du kan se det fulde program her.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i.

Det kribler og krabler i Friis

Friis byder også indenfor i efterårsferien til en omgang ‘Styr På Dyr’.

‘Styr På Dyr’ skal nok sørge for, at det kommer til at krible og krable for de medbringer nemlig både slanger, skorpioner, fugleedderkopper, skildpadder og firben.

Man får mulighed for at komme helt tæt på og endda røre eller holde de forskellige dyr – hvis du altså tør.

‘Styr På Dyr’ byder velkommen til alle aldre som har lyst til at teste grænserne af.

Du kan opleve ‘Styr På Dyr’ fra mandag den 14. oktober til og med lørdag den 19. oktober fra kl. 12.00 til 15.00 i stueetagen mellem H&M og Matas.

Læs mere her.

Kreativ efterårsferie på Aalborg Bibliotekerne

Efterårsferien på Aalborg Bibliotekerne står i kreativitetens tegn.

På de mange biblioteker i Aalborg kan du lave forskellige ting.

Hovedbiblioteket, Storvorde Bibliotek og Nibe Bibliotek byder eksempelvis på fremstilling af både sprælle-ugler og sprælle-flagermus.

På Hasseris Bibliotek og Svenstrup Bibliotek kan der laves græskarhoveder af potter og på Vejgaard Bibliotek og Vodskov Bibliotek kan du lave uhyggelige spøgelser.

Se hvad de andre biblioteker tilbyder her.

Efterårsferien i Salling

Salling har selvfølgelig også planlagt en række events i løbet af efterårsferien for både store og små.

Du kan eksempelvis komme til LEGO event. hvor du i hele efterårsferien kan slippe kreativiteten løs med det helt nye LEGO Hidden Side.

Der vil også være mulighed for at bygge dit eget spøgelse, opleve og afprøve den store LEGO-mosaik eller vække de legendariske byggeklodser til liv i den gratis LEGO app.

Der vil også være livemusik på Salling ROOFTOP både fredag og søndag, og på ROOFTOP kan du også nyde lidt Afternoon Tea efter en hæsblæsende feriedag.

Se hele programmet for efterårsferien i Salling her.

Vikinger på Fyrkat

Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Allerede fra den 12. oktober til den 20. oktober er Vikingecenteret Fyrkat klar med aktiviteter og vaskeægte vikingeliv for hele familien.

Der vil være mulighed for at lære om diverse vikingegerninger fra garvning af skind og læderarbejde, plantefarvning af uld og hør, keramik og milebrænding, smedning, birkvævning og nålebinding, buebyggeri og meget andet træarbejde.

Er du interesseret i de mange aktiviteter kan du se det fulde program her.

Det helt store højdepunkt er når vikingebåden skal trækkes på land og føres op til vikingegården på træruller. Her vil der også være mulighed for publikum for at give en hjælpende hånd. Båden tages op søndag den 13. oktober kl. 12.00.

Det vil også være muligt at opleve Viking Wellness hvor både svedehytten og trækarret fyldes op med vand så de kølige vikinger kan blive varmet lidt op og blive kølet af igen til en passende temperatur i friluftskarbad. Viking Wellness finder sted på udvalgte dage (se program) og er man interesseret kan man henvende sig til vikingebademesteren.

Læs mere om Vikingerne på Fyrkat i efterårsferien her.

Events denne wekend

11/10 og 12/10 Videnskabsmødet 2019

11/10 Søren Huss på Skråen 

11/10 og 12/10 Et dukkehjem på Aalborg Teater

11/10 og 12/10 Tarteletfestival

11-13/10 12 års fødselsdag i Shoppen

11/10 konference: Kreativ skaberkraft med den digitale generation på Utzon

11/10 Klog på kunsten: Twilight zone 

12/10 Rosa fra Rouladegade på Skråen

12/10 DM i Standup Semifinalen 

12/10 Organdonationsdag 2019 

Leverer til døren: Start julehyggen nu med pottegroede juletræer fra Birkelse Gods

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og måske stresser du allerede over, hvordan du rent logistisk skal få det hele til at gå op.

Der skal både bages, købes gaver, pyntes op … og hyggelig kvalitetstid med familien skal naturligvis også prioriteres.

Men hvordan når man det hele, når man i forvejen står i en presset hverdag, der ikke i sig selv lægger op til en masse ekstra timer i døgnet?

Ét af svarene finder du på Birkelse Gods, hvor juletræsavl- og salg igennem årtier har været i højsædet.

I år har man valgt at gå skridtet videre og tilbyde smukke, grønne juletræer leveret direkte til din dørtærskel: både pottegroede juletræer, der kan lyse op i den søde ventetid og den afskårne af slagsen, der kan stråle på selve juleaften.

Skræddersyede priser til nordjyderne

Kort fortalt, klikker du dig blot ind på www.birkelsegods.dk, udvælger årets juletræ, og bekræfter herefter din leveringsadresse.

Få dage senere kan du forvente, at træet står på din dørtærskel – klar til brug.

”Det lyder dyrt,” tænker du sikkert. Men nej.

Priserne er som skræddersyet til den kvalitetsbevidste nordjyde, der blot drømmer om at gøre det stressende juleliv en lille smule lettere.

De pottegroede juletræer starter nemlig fra 399 kr. og er inklusive pottegroet træ i flettet kurv,  3 m. lyskæde med 30 LED lys med fjernbetjening, batterier og selvfølgelig levering.

En hyggelig tradition

Vi møder Malou Skeel, der sammen med sin mand driver og bor på det smukke gods, en kold novemberdag.

Den store gårdsplads er allerede fyldt med pottegroede juletræer, der oplyses af fjernbetjente lyskæder.

”Jeg har boet i England i mange år, hvor der er stor tradition for at have træer på terrassen, altanen eller foran sin hoveddør” siger Malou.

Man kan også tage træet indenfor, hvis du i stedet ønsker dig en grøn og sprudlende roomie i både november og december.

Her skal man så blot huske at vande træet jævnligt – som med enhver anden potteplante.

“Jeg synes simpelthen, at det ser så hyggeligt ud. Og når træerne kommer i potter, holder de jo julen ud,” forklarer Malou.

“Derudover kan man vælge, hvis man har plads og lyst, at plante træet ud i sin have, hvilket i disse klimabevidste tider, med stort fokus på bæredygtighed, også er en fordel,” siger Malou.

Juletræsproduktion med en lang historie

Birkelse Gods er placeret i Nordjyllands smukkeste natur, omgivet af grønne skove, tæt på Vestkysten og med højt til himlen.

Godset har rødder helt tilbage til 1202, hvor det første gang omtales i et kongebrev fra Valdemar 2.

Siden 1619 har godset været i familien Skeels hænder, og i dag ejes og forvaltes stedet af den 22. generation, Jørgen Skeel og hans kone, Malou.

I dag fungerer Birkelse Gods primært som centrum for landbrug og består primært af planteavl, kartoffel-  og juletræsproduktion.

Sidstnævnte har nu lagt grobunden for det helt nye og moderne koncept, der skal imødekomme dem, der gerne vil slippe for eller ikke har mulighed for at hente et træ selv.

Nu kan de blot klikke sig ind på Birkelses hjemmeside.

Naturlighed frem for alt

Med et juletræ fra Birkelse kan du være sikker på, at det er opfostret med masser af kærlighed.

”Vores træer bliver nusset, passet og plejet lige fra de kommer i jorden, til de forlader godset.

Vi gør os meget umage for at producere gode kvalitetstræer, og udvælger også kun de allerpæneste til vores web-salg,” siger Malou.

Det naturlige aspekt er overordnet en vigtig formel i Birkelses juletræer. Eksempelvis er pottetræerne født og opvokset i de potter, de også bliver leveret i.

Dette er medvirkende til, at træerne har dannet et sundt og hårdført rodnet, der også sagtens vil kunne klare en bæredygtig udplantning i haven, når vinteren er forbi.

”Bæredygtighed er et vigtigt element på Birkelse, og vi går efter en klimavenlig produktion, hvor vi planter mindst ét træ pr. træ, vi fælder.

Vi håber, at vi kan sende vores grønne tankegang videre til forbrugeren, så de får lyst til at fortsætte relationen selv eller måske give dem videre,” siger Malou.

De første pottetræer har allerede fundet vej ud i de danske hjem, og Birkelse leverer til både Aalborg-området, Århus og Storkøbenhavn.

“Webshoppen er lige åbnet i starten af november, og de første pottegroede træer er allerede leveret. Salget er gået over al forventning, men der er heldigvis masser af træer, der stadig venter på at lyse mange hjem op,”  slutter Malou.

Du kan sikre dig et juletræ lige her

15 minutter fra Aalborg: Kom til Åbent Hus på nye store udsigtslejligheder

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du drømmer om at bo et sted, hvor du både har fredelige omgivelser og natur, men stadig er tæt på Aalborgs livlige byliv, er der nogle udsigtslejligheder, der gerne vil have din opmærksomhed.

Kun 15 minutter fra Aalborg centrum ligger Frejlevs nybyggerkvarter på Carl Nielsens Vej, Frejlevhøj, hvor du lige nu kan leje 4-værelses boliger i størrelser fra 104 til 112 kvadratmeter med en fantastisk udsigt til Limfjorden.

Nu kan du opleve boligerne til åbent hus på søndag den 24. november fra klokken 10.00 – 11.00.

Hver bolig har egen udgang – enten i form af en altan på 1. sal eller private terrasser i stueplan – så der er rig mulighed for at nyde de grønne marker og skove på den ene side og den altid smukke Limfjord på den anden side.

Området er et oplagt sted at bo for folk i alle aldre og er især populært blandt børnefamilier pga. den tætte beliggenhed ved Frejlev Skove, Frejlev Hallen og ikke mindst daginstitutioner og forskellige indkøbsmuligheder.

Lejlighederne er indflytningsklare og kan overtages med kort varsel, og som Carina Bach Kristiansen, indehaver af danbolig Aalborg C, fortæller er “udlejningen rigtigt godt i gang med over halvdelen af boligerne udlejet.”

Skarpt minimalisktisk udtryk

Alle boligerne er opført med et skarpt minimalisktisk udtryk, der åbner op for en masse personlige indretningsmuligheder, og der er også blevet lagt vægt på, at lysindfaldet skal være mindst lige så fantastisk som udsigten.

Rummene er store og lyse med køkkener og stuer, der er i åben forbindelse. De lyse HTH køkkener indeholder allesammen hårde hvidevarer i form af opvaskemaskiner, vaskemaskiner samt tørretumblere.

Derudover medfølger der et udhus til alle boliger og carport til 4-værelses lejlighederne.

I de store 4-værelses lejligheder får man eget bryggers, hvor der er installeret vaskesøjle med vaskemaskine og tørretumbler, mens vaskesøjlen i 3-værelses lejlighederne er placeret på badeværelset.

Fælles for badeværelserne i lejlighederne er, at der er lyse skabselementer og gråbrune gulvklinker med gulvvarme.

Mellem boligerne er der etableret et spændende og unikt gårdmiljø, som indbyder til hyggelige stunder for alle aldre.

Boligkomplekset har flere fordelagtige faciliteter som elevator, der også gør boligerne egnet til beboere med gangbesvær. Desuden er det tilladt at holde mindre husdyr på op til 15 kilo – dog tillades der ikke krybdyr.

Priserne de resterende lejligheder ligger fra 9.275 til 10.975 kr. per måned.

Frejlev – en skøn forstadsby

Frejlev har i årevis været et attraktivt sted at bosætte sig pga. muligheden for at være en del af et lokalsamfund samtidig med, at man er tæt på Aalborg.

Der er kun 10 minutters kørsel til City Syd og 15 minutters kørsel ind til Aalborg Midtby fra Frejlev, og du har samtidig masser af naturskønne områder tæt på – bl.a. Frejlev Skove, Drastrup Skov og selvfølgelig Limfjorden.

Læs mere om lejlighederne og mulighederne for leje her.

Lejerne skal have service i topkvalitet: Aalborg-firma med nyt tiltag

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejendomsudviklingsfirmaet Frost & Kjøller Ejendomme, der også udlejer de boliger de bygger, tager nu hele administrationen hjem.

Tidligere har firmaet ladet eksterne ejendomsadministratorer håndtere alt det administrative og dialogen med lejerne af deres boliger.

Nu har firmaet lavet en omstrukturering, der skal sikre, at lejerne får en service i topkvalitet under hele udlejningen.

Lejerne skal have den bedste service

På kontoret i Danmarksgade 28 sidder Frost & Kjøllers nye administrations-team klar til at hjælpe virksomhedens lejere.

Firmaet har netop valgt at håndtere det hele internt.

Frost og Kjøller Ejendomme kan på den måde sikre servicen for de nuværende- og nye lejere.

Endnu en fordel er at lejerne kan komme ind på kontoret og få en god snak omkring de forskellige lejemål.

”Vi har taget al administration hjem for at have fuldstændig kontrol over lejemålene. På den måde sikrer vi, at lejerne oplever en høj kvalitet i samarbejdet med Frost & Kjøller Ejendomme.

Kvalitet skal være et nøgleord for os, og vi ønsker at sætte helt nye standarder for service indenfor udlejning af boliger i Aalborg,” fortæller Anne Mette Frost, der er partner i Frost og Kjøller A/S, og fortsætter:

”Vi har ansat markedets bedste folk til at tage sig af administrationen og servicen af vores lejemål, da vi ikke længere ønsker at gå på kompromis.

Det er vigtigt for os at være de bedste på markedet indenfor udlejning af boliger. Det mener vi blandt andet, at vi bliver ved at foretage det hele i eget regi.”

Serviceteam er et nyt tiltag

Udover det nye administrationsteam, så bliver det nu også nemt for lejerne at få en hurtig service, hvis der sker noget uventet i lejemålene.

Firmaet har oprettet et serviceteam, der består af Kenneth og Rasmus, som rykker ud, hvis der eksempelvis er spørgsmål til det håndværksmæssige eller går noget i stykker.

”Vores nye serviceteam er ikke mindst valgt ud fra meget høje faglige kompetencer, men er i høj grad også valgt ud fra menneskelige kompetencer. De forstår nemlig at tale med folk på en ordentlig måde.

Vores lejere skal føle sig forstået og imødekommet med deres henvendelser. Dette forstår Kenneth og Rasmus til fulde, og det er en sand fornøjelse at kunne præsentere dem som vores nye serviceteam.”

Der er fra firmaet side helt særlige tanker med hvorfor der sker en omstrukturering af organisationen:

”Organisationen effektiviseres og serviceniveauet højnes ved at få administrationen og servicedelen hjem i regi af Frost & Kjøller Ejendomme.

Hos Frost & Kjøller Ejendomme er der nu kortere fra tanke til handling, hvilket altid er noget, jeg godt kan lide i min arbejdsgang,” slutter Anne Mette Frost af med.

Politiet melder ud: Ingen hold i bombetrussel mod Klarup Skole

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Nordjyllands Politi modtog i dag, 18. november 2019 kl. 17:01, anmeldelse om en trussel rettet mod Klarup Skole i Aalborg Kommune. Truslen vurderes klart som falsk.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse udsendt mandag aften.

Politiet indledte dog øjeblikkeligt en større efterforskning af omstændighederne omkring denne anmeldelse, ligesom man straks afsendte politipatruljer til skolen for at undersøge stedet.

Det er sikkert at opholde sig på skolen

Nordjyllands Politi understreger, at der ikke er noget, som tyder på, at der er en farlig situation på og omkring skolen. Der var tale om elektronisk formuleret bombetrussel via skolens interne systemer.

”Det står klart efter vores efterforskningsskridt her til aften. Det er vores vurdering, at det er sikkert at opholde sig på skolen,” siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen.

Politiet tager dog altid denne slags anmeldelser alvorligt, hvorfor man med det samme indleder et større efterforsknings-arbejde for at klarlagt alle sagens omstændigheder.

Hvis man har oplysninger til politiet i sagen, kan man ringe 114.

Har anholdt og afhørt 15 årig

Truslen var formuleret elektronisk via skolens interne systemer, og politiets intense efterforskning i sagen forsætter her til aften, så politiet kan komme til bunds i, hvem der har afsendt truslen.

Politiet kan oplyse, at man i forbindelse med efterforskningen her til aften har anholdt og afhørt en 15-årig elev på skolen.

”Alt tyder dog på, at den 15-årige ikke er gerningsmand til truslen,” understreger vagtchef Karsten Kristensen.

Og af hensynet til politiets videre efterforskning i sagen så har Nordjyllands Politi på nuværende tidspunkt ingen yderligere informationer i sagen.

Klarup Skole har fra i morgen tidlig personale klar på skolen til at tage imod børnene, og personalet vil være klar til at svare på de spørgsmål, der måtte være fra elever og forældre.

Forældre på Klarup Skole har modtaget en besked fra skoleleder Gitte Scheuer.

Her står der bl.a.;

“Politiet er naturligvis involveret, og de vurderer, at truslen ikke er reel. De er på skolen her til aften, ligesom de vil patruljere i nat. Deres vurdering er, at det er sikkert og trygt at være på skolen.”

Mandag skete det samme i Thisted.

Her blev Tingstrup Skole i Thisted evakueret, efter at en elev havde udsendt et trusselsbrev.

Det skete via skolens intranet Aula under overskriften ”Terror”, hvor eleven blandt andet skrev, at han var blevet medlem af gruppen Islamisk Stat – og hvis en bombe sprang i luften, ville det derfor være ham, der stod bag.

Selv om beskeden sluttede med ”Fortsat god dag”, var det alligevel én, som man fra skolens side tog meget alvorligt.