Den ultimative guide: Det skal du lave i efterårsferien i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Fredag er altid lig med weekend, men i dag betyder det samtidig efterårsferie for mange nordjyder.

Den er heldigvis spækket med fede og underholdende events i Aalborg og omegn.

Selvom det er helt fantastisk med ferie, kan det for de mindste nogle gange være svært at få tiden til at gå uden de mange venner fra skole eller institutionen.

Derfor har vi sammensat en liste med vores bud på, hvad man som barn og/eller voksen, kan få tiden til at gå med i efterårsferien.

Der sker selvfølgelig også en masse spændende ting denne weekend; blandt andet gæster Søren Huss Skråen fredag efterfulgt af Rosa fra Rouladegade lørdag.

Der er også mulighed for at opleve semifinalen i DM i stand-up og så er der Tarteletfestival på Guldhornene.

(Weekendens events finder du i bunden i artiklen)

Høstfest i Fårup Sommerland

Traditionen tro afholdes der dette efterår høstfest i Fårup sommerland, og der er mange spændende aktiviteter i løbet af ugen.

Der er rig mulighed for at få vind i håret og sommerfugle i maven, for alle forlystelser i parken er naturligvis åbne.

Derudover vil der være mulighed for at prøve kræfter med græskar-kryds og bolle, knoldselleri-bowling, kartoffelkast, halmballe-labyrint.

Både Egern og Pindsvin har pyntet op til høstmarked med kulørte lamper, halmkranse og flotte blomster som sætter den helt rette efterårsstemning.

Der sker en masse spændende ting i Fårup Sommerland i efterårsferien. og du kan se det fulde program for ugen her.

Bliv Dyrepasser i Aalborg Zoo

Igen i år kan man hos Aalborg Zoo blive dyrepasser for en dag. Her vil der være mulighed for at hjælpe dyrepasserne i Aalborg Zoo med både fodring og rengøring af havens mange anlæg.

Trænger man til en lille pause fra jobbet, kan man blandt andet taget en tur med Zoo-toget som kører i haven. Her kan du høre en lille fortælling om de mange forskellige dyr i Aalborg Zoo.

Derudover vil der være mulighed for at bage pandekager, opleve show med Safari Simon og komme med bag kulisserne, når der vises, hvad de helt store rovdyr som løver og tigre får at spise.

De mange aktiviteter kræver ingen tilmelding, og er gratis når der er købt entré til Aalborg Zoo, dog koster en tur i Zoo-toget 20 kr. pr. pers.

Se det fulde program med tider og mødesteder her.

Sælsomme oplevelser i Nordsøen Oceanarium

Efterårsferien står i sælens tegn på Nordsø Oceanarium og der vil derfor blive stillet helt klart på forskellige sælarter.

I den 12 meter lange undervandstunnel vil der være rig mulighed for at komme helt tæt på og opleve de nuttede sæler som er i det udendørs sælbassin.

Der vil være rig mulighed for at opleve den interaktive sæludstilling og blive klogere på sælens sanser og sælens levevis.

Sælpasserne vil gøre dig klogere på, hvordan man træner med sæler, at lære hvordan man skal agere når man møder en sæl i naturen og ikke mindst hvordan man kender forskel på gråsælen og den spættede sæl.

For de små vil der være kreativt værksted og konkurrencer med fede præmier

Du kan se det fulde program her.

Legeland hele efterårsferien

PR-foto: DGI Huset i Nordkraft

Fra mandag d. 14. oktober til søndag d. 20. oktober er der mulighed for at komme og lege fra kl. 10.00 til kl. 16.00 i DGI Huset Nordkraft.

DGI-hallen bliver ombygget til et kæmpe spring og klatrelegeland, så har du en indre springer gemt i dig, er det nu du skal finde den frem.

Den Grønne café vil byde på forskellige retter til både store som små.

Entrébilletter kan købes online eller i receptionen på niveau 3.

Find informationer om entré her.

Åben Brandstation hos Station Aalborg

Foto: Nordjyllands Beredskab

Torsdag i efterårsferien inviterer Nordjyllands Beredskab og Station Aalborg til Åbent Hus fra kl. 13.00 til 15.00.

Brandbilerne vil i dagens anledning blive kørt frem og der vil også være mulighed for at komme ind og sidde bag rattet.

Derudover vil der også være mulighed for at prøve at slukke en brand eller få en tur i stigen.

Du kan læse mere om Åbent Hus på Station Aalborg her.

Ronja Røverdatter vender tilbage

I efterårsferien vil der også være mulighed for at opleve den spændende Astrid Lindgren fortælling Ronja Røverdatter.

Fortællingen om venskab, mod, frygt og ikke mindst kærlighed er elsket af mange, og der er også kun få billetter tilbage til forestillingerne, så det er med at være hurtig hvis man vil opleve teaterstykket.

Spilledatoerne for Ronja Røverdatter er fra tirsdag d. 15. oktober til lørdag d. 19. oktober.

Læs om forestillingen og find dine billetter her.

Åben Udgravning i Sønder Tranders

Er du interesseret i de mange udgravninger, der har fundet sted de seneste år i og omkring Aalborg, så er dette event lige noget for dig.

Tirsdag d. 15. oktober fra kl. 13.00 til 17.00 kan du nemlig kigge forbi udgravningerne og høre om bipladsen, den tilhørende gravplads og om livet i jernalderen i og omkring Sønder Tranders.

Bopladsen ved Sønder Tranders er særligt speciel, fordi den bliver betragtet som den største af sin slags i Sydskandinavien.

Er du interesseret i udgravninger og jernalderen kan du læse vores artkel om udgravningerne her.

Men Nordjyllands Historiske Museum byder også på meget andet i efterårsferien – lige fra muligheden for at blive apotekerassistent til uhyggelige byvandringer. Få overblikket her.

Leg med Kunsten

Er du til det kulturelle, kan du i efterårsferien på Kunsten få muligheden for at lege med kunst.

Efterårsferien byder på både kreativitet, leg og fællesoplevelser for hele familien og de mange tilbud vil være at finde både i udstillingerne, værkstederne og i skulpturparken.

I kreativitetsrummet vil der eksempelvis være skattejagt, pop-up-workshops og spændende udstillinger for børn og voksne.

Alle tilbud på museet undtaget Skattejagten er gratis at deltage i, når entréen er betalt. Medlemmer af Klub Kunsten og Utzon samt børn under 18 år kommer gratis ind – børn under 12 år skal altid være i følgeskab af en voksen.

Læs mere om de mange aktiviteter her.

Efterårsferien i Magasin

I efterårsferien vil der fra 14. oktober til 20 oktober være spøgelsesjagt, når Spøgelset Silas har gemt sig et sted på børneetagen.

Veronica leder efter spøgelsesvennen Silas, og hun har brug for børnenes hjælp til at finde ham igen.

Når spøgelset Silas er fundet skal det siges til personalet på børneetagen, og så vil de sørge for at Veronica får besked.

Læs mere om Halloween på KIDS i Magasin her.

Derudover vil der den 16. oktober være fodbold casting fra kl. 14.00 til 16.00 for dem, der drømmer om at blive fodboldstjerner eller har et ønske om at løbe ind på banen med en fodboldspiller i hånden fra superligaen.

Læs mere om fodbold casting i Magasin her.

Efterårsferien i Shoppen

Hver dag i efterårsferien vil der i Shoppen være spændende indendørsaktiviteter for de små.

Eksempelvis kan du møde piraten Long John som onsdag laver skæg og ballade.

Du kan også komme til Åh Abe show med Mek Pek fredag d. 18. oktober.

Der sker en hel masse i Shoppen hver dag i efterårsferien og du kan se det fulde program her.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i.

Det kribler og krabler i Friis

Friis byder også indenfor i efterårsferien til en omgang ‘Styr På Dyr’.

‘Styr På Dyr’ skal nok sørge for, at det kommer til at krible og krable for de medbringer nemlig både slanger, skorpioner, fugleedderkopper, skildpadder og firben.

Man får mulighed for at komme helt tæt på og endda røre eller holde de forskellige dyr – hvis du altså tør.

‘Styr På Dyr’ byder velkommen til alle aldre som har lyst til at teste grænserne af.

Du kan opleve ‘Styr På Dyr’ fra mandag den 14. oktober til og med lørdag den 19. oktober fra kl. 12.00 til 15.00 i stueetagen mellem H&M og Matas.

Læs mere her.

Kreativ efterårsferie på Aalborg Bibliotekerne

Efterårsferien på Aalborg Bibliotekerne står i kreativitetens tegn.

På de mange biblioteker i Aalborg kan du lave forskellige ting.

Hovedbiblioteket, Storvorde Bibliotek og Nibe Bibliotek byder eksempelvis på fremstilling af både sprælle-ugler og sprælle-flagermus.

På Hasseris Bibliotek og Svenstrup Bibliotek kan der laves græskarhoveder af potter og på Vejgaard Bibliotek og Vodskov Bibliotek kan du lave uhyggelige spøgelser.

Se hvad de andre biblioteker tilbyder her.

Efterårsferien i Salling

Salling har selvfølgelig også planlagt en række events i løbet af efterårsferien for både store og små.

Du kan eksempelvis komme til LEGO event. hvor du i hele efterårsferien kan slippe kreativiteten løs med det helt nye LEGO Hidden Side.

Der vil også være mulighed for at bygge dit eget spøgelse, opleve og afprøve den store LEGO-mosaik eller vække de legendariske byggeklodser til liv i den gratis LEGO app.

Der vil også være livemusik på Salling ROOFTOP både fredag og søndag, og på ROOFTOP kan du også nyde lidt Afternoon Tea efter en hæsblæsende feriedag.

Se hele programmet for efterårsferien i Salling her.

Vikinger på Fyrkat

Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Allerede fra den 12. oktober til den 20. oktober er Vikingecenteret Fyrkat klar med aktiviteter og vaskeægte vikingeliv for hele familien.

Der vil være mulighed for at lære om diverse vikingegerninger fra garvning af skind og læderarbejde, plantefarvning af uld og hør, keramik og milebrænding, smedning, birkvævning og nålebinding, buebyggeri og meget andet træarbejde.

Er du interesseret i de mange aktiviteter kan du se det fulde program her.

Det helt store højdepunkt er når vikingebåden skal trækkes på land og føres op til vikingegården på træruller. Her vil der også være mulighed for publikum for at give en hjælpende hånd. Båden tages op søndag den 13. oktober kl. 12.00.

Det vil også være muligt at opleve Viking Wellness hvor både svedehytten og trækarret fyldes op med vand så de kølige vikinger kan blive varmet lidt op og blive kølet af igen til en passende temperatur i friluftskarbad. Viking Wellness finder sted på udvalgte dage (se program) og er man interesseret kan man henvende sig til vikingebademesteren.

Læs mere om Vikingerne på Fyrkat i efterårsferien her.

Events denne wekend

11/10 og 12/10 Videnskabsmødet 2019

11/10 Søren Huss på Skråen 

11/10 og 12/10 Et dukkehjem på Aalborg Teater

11/10 og 12/10 Tarteletfestival

11-13/10 12 års fødselsdag i Shoppen

11/10 konference: Kreativ skaberkraft med den digitale generation på Utzon

11/10 Klog på kunsten: Twilight zone 

12/10 Rosa fra Rouladegade på Skråen

12/10 DM i Standup Semifinalen 

12/10 Organdonationsdag 2019 

DMI udsender varsel: Advarer om risiko for voldsomt vejr

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

DMI har søndag morgen udsendt et varsel om risiko for voldsomt vejr i store dele af Jylland og Fyn.

Ifølge vejrtjenesten kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på blot 30 min. Det gælder blandt andet Aalborg-området, og øvrige Nordjylland.

DMI’s varsel gælder fra klokken 12 søndag til klokken 20.

Vær opmærksom

Der er tale om en risikovarsel, der kan udvikle sig til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre og viadukter risikerer at blive oversvømmet.

DMI opfordrer videre til, at man tilpasser sin fart i trafikken til, at der kan være dårligere sigtbarhed og vand på kørebanen.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!