Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative fastelavnsbolle: Caféministeriet er klar med to varianter

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Der er ganske vist stadig en måned til, at der er fastelavn – men det er altså ikke for tidligt at smage på årets udvalg af fastelavnsboller.

Historien om fastelavn har rødder helt tilbage til før reformationen, hvor denne ene aften skulle markere indgangen til den 40 dage lange faste. Her gjorde man ekstra ud af de madglæder, der snart ville være forbudt.

Gennem tiden er fasten forsvundet, men undskyldningen for at smovse består– selvfølgelig. I dag nøjes vi da heller ikke med at begrænse os til en enkelt aften – eller variant.

Hos Caféministeriet i Møllegade har man virkelig fundet vejen til aalborgensernes hjerte; og den starter selvfølgelig ved en fastelavnsbolle så overdådig, at man næsten ikke kan rumme det.

I år er der hele to udgaver af vælge i mellem: Bestseller Bollen og Bailey Bollen.

Den ultimative fastelavnsbolle: Caféministeriet er klar med to varianter

Overdådige boller

Bestseller Bollen er allerede kendt og elsket i byen for sin sprøde vandbakkelse med hjemmelavet vaniljecreme, Oreo, toffee, flødeskum og blåbær. På toppen finder du chokoladesauce, pistacie/nøddeknas, frysetørrede hindbær og bærstøv.

Denne gang får den famøse bolle dog fint selskab af Bailey Bollen – en lækker sag, der ikke er børnevenlig.

“Vores fastelavnsbolle er kommet under flere dæknavne gennem de seneste år, men nu syntes jeg, at vi trængte til lidt fornyelse. Det bliver med Bailey-bollen, der er forbeholdt de voksne,” fortæller Martin Klyvø, indehaver af Caféministeriet.

Den nye bolle i kassen består af Baileys/kaffecreme, brombær, rutebiler, ristede valnødder, nougat og flødeskum – toppet med Baileys-glasur, ristede valnødder, hvid chokolade og guldstøv. Den ultimative fastelavnsbolle: Caféministeriet er klar med to varianter

MigogAalborg har selvfølgelig prøvesmagt det syndige vidunder, og vi må sige … hvis man trænger til at peppe sit liv lidt op, så er det denne vej, du skal gå.

Alt bliver jo bare lidt bedre med flødeskum, knasende rutebiler og alkohol i maven. Det ved alle.

Fastelavnsbollerne kan bestilles som takeaway hver fredag-søndag for 50 kr. stykket. Der er afhentning mellem 14 og 18, og bestillingen skal ske til mad@cafeministeriet.dk.