Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set den?: Danmarks største Julekalender hænger på Vesterbro

Af Michael Qureshi
default
default

December er en måned, hvor vi bliver mindet om, hvor godt det er at have nære relationer.

Men det er også en måned, der kan være svær for de mennesker – særligt børn og unge – der har mistet en forælder.

Derfor startede idéen med ”Nordjyllands største julekalender”, der netop har til formål at indsamle penge til Skyggebørn og sende en kærlig tanke til de børn og unge, der har mistet én, der står dem nært.

Det der var planen skulle være Nordjyllands største julekalender, kan nu også betragtes som Danmarks største målt på areal her i 2023.

Julekalenderen har fået en ret central placering i Aalborg på hjørnet af Vesterbro og Hasserisgade.

Banneret måler 12 x 12 meter og har fået 24 låger, der hver dag åbnes, og man kan se, hvilke virksomheder der har doneret og selve beløbet.

Den 24. december kan alle tal regnes sammen, og det fulde beløb går direkte til Skyggebørn.

Ville skabe opmærksomhed

“Jeg har længe gået med tanken om at lave en indsamling til Skyggebørn med en julekalender, der skaber opmærksomhed i bybilledet.

Da vi lige nu er i gang med at renovere en facade på Vesterbro, var det nærliggende, at vi kunne opsætte et stort banner med en julekalender på hjørnet af Vesterbro og Hasserisgade,” fortæller initiativtageren Henrik Staun, der er indehaver af Byggefirmaet Staun.

Har du set den?: Danmarks største Julekalender hænger på Vesterbro
Fra venstre Kjetil Løite fra Fotograferne Vesterbro, Henrik Staun fra Byggefirmaet Staun og Kathrine Kanne fra SAND:PR

Den gode idé tog hurtigt form, og på under 14 dage kom hele indsamlingen i stand.

Og over 35 virksomheder var klar til at støtte op om den gode sag.

”Jeg fortalte om idéen i mit lokale erhvervsnetværk, og så blev vi en lille gruppe, der har arbejdet frivilligt på at få idéen ud at leve.

Både med hele konceptet, grafik til julekalenderen, kontakt til virksomhederne og tryk af det endelige banner, der nu er monteret i kæmpe skala på Vesterbro.

Jeg er derfor meget taknemmelig for, at vi har fået det hele i stand på så kort tid, og så mange virksomheder har ønsket at bakke op om den gode sag, og flere kommer til,” siger Henrik Staun.

Afhængige af støtte

Skyggebørn er en nonprofitorganisation og modtager ingen offentlig støtte.

Skyggebørn er derfor afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder, fonde og medlemmer for at kunne tilbyde børn gratis plads i en gruppe. Derfor betyder donationer fra indsamlingen meget for foreningen.

”Indsamlingen går lige i hjertet hos os i Skyggebørn.

Vi modtager ikke offentlig støtte, så vi er afhængige af, at virksomheder og private personer har lyst til at støtte os.

Det gør virkelig en kæmpe forskel for alle de børn og unge, der kommer hos os og kan få hjælp til at tale om sorg,” siger Lotte Thomsen, der er partner og eventkoordinator hos Skyggebørn.

Sorg er et stort tabu

Hun fortsætter:

”Sorg er et stort tabu i vores samfund.

Hos Skyggebørn bringer vi de uudtalte ting på banen og taler om sorg uden filter. Vi afmystificerer de tunge emner og italesætter det, som andre ikke gør.

Derfor er der så mange børn og unge, der er glade for at komme hos os, fordi vi er sammen om sorgen.

Jeg håber, at julekalenderen på Vesterbro kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at vi taler om sorg og investerer i vores mentale sundhed.”

Hvis man får lyst til at støtte det gode formål, er der en QR-kode på banneret, man kan scanne og donere et valgfrit beløb til Skyggebørn og være med i lodtrækning om fine præmier som virksomheder har doneret.

Del artikel

Andre læser også