Fede præmier og isnende kulde: Sådan gik Den Store Påskejagt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Onsdag formiddag lød startskuddet til MigogAalborgs første udgave af Den Store Påskejagt.

Siden start har MigogAalborgs ultimative mission været at kunne samle byen og opmuntre aalborgenserne til at bruge den endnu mere, end de gør i forvejen. Og dette var også netop, hvad der skete, da vi i går morges gjorde klar til jagten.

I samarbejde med en lang række af byens allerbedste steder, som hver især havde sponsoreret fede præmier, så vi håbefuldt frem til at blive jagtet igennem byens gader.

Vejret var absolut ikke med os; faktisk smøg den koldeste vintervind sig igennem både jakker og vanter – men kaninørene på toppen af hovedet holdt os alligevel varme indeni.

Post 1: Aalborg Chokoladen

Det var med spændt sind og frygt i øjnene, at vi onsdag formiddag stillede os klar ved den første post. Vi var placeret lige ved Aalborg Chokoladen ved Kennedy, hvor vi alligevel skulle hente de 60 lækre marcipanæg, som de havde sponsoreret i dagens anledning.

Det var med rystende hænder, at vi postede første opslag på Instagram. Den første præmie var 4 biografbilletter til Nordisk Film Biografer i Kennedy, og inden for ganske få minutter blev vores frygt gjort til skamme:

Den heldige vinder kom susende med vådt hår og glade øjne. Hun var (næsten) kommet direkte fra badet, og ganske kort tid efter kom de næste lykkeriddere også løbende fra alle sider.

Jagten var i gang.

Post 2: Mølleå

Andet stop på ruten blev i Mølleå-arkaden, som lå tæt ved postens hovedpræmie: nemlig et gavekort for to personer til Byens Bedste Brunch/Morgenmad hos Caféministeriet.

Den heldige vinder var tilfældigvis meget tæt på posten, og hun tjekkede (selvfølgelig) MigogAalborgs Instagram denne kolde tirsdag – hun prøvede lykken og få minutter efter kunne hun give påskeharen et highfive!

Post 3: Jomfru Ane Gade

Det blev efterhånden sværere og sværere at snige os ubemærket igennem Aalborg. Næste stop på ruten blev i én af Danmarks mest berygtede gader – hvor 4 x valgfrie burgermenuer fra Burger BOOM på Vesterbro var på spil!

Endnu engang måtte vi overgive os til jeres ihærdighed, og ønske de første tillykke med præmien efter ganske få minutter. Derudover overhørte vi også, at flere gengangere var begyndt at lægge taktik.

En del af jagten gik jo netop ud på, at både lokation og præmier var i 100 % tilfældig rækkefølge; så kunne det mon betale sig … ?

Post 4: Aalborg Teater

Fjerde post blev i én af Aalborgs ældste kulturinstitutioner; nemlig Aalborg Teater. Teateret var samtidigt den glade giver af fire billetter til deres kommende musicalklassiker West Side Story.

Især denne post gav os våde håndflader – da vi nåede frem til stedet, stod der nemlig intet mindre end fire jægere på lur, og de to påskeharer panikkede fuldstændigt og måtte gå ind i teateret via en lusket bagindgang.

Alligevel lykkedes det de entusiatiske hare-jægere at fange os efter blot 30 sekunder. Hvordan i alverden de kunne forudse posten (endda før os selv …) var os en gåde.

Der var selvfølgelig også chokoladeæg og påskeliljer til de næste, der kom spænende.

Post 5: Kulturbroen

De første fire poster havde kredset i og omkring Aalborg centrum, så vi var spændte på hvordan posten på Kulturbroen ville blive modtaget.

Det var en kold omgang, og to seje piger – som indtil nu var mødt forgæves op til alle poster – lod os da også vente i “hele” syv minutter.

Endelig var cyklerne til deres fordel, og de blev de heldige vindere af den ultimative påskekurv bestående af et gavekort på påskebuffet for 2 på Søgaards Bryghus, to påskeøl fra Skjold Burne samt en smuk påskebuket fra den nordiske mester i blomsterkunst, Jonas Jensen.

Vi fik også her et gensyn med flere gengangere, som var løbet hele den lange vej fra Vesterbro – og selvfølgelig blev budt velkommen med chokolade og blomster.

Post 6: Nordkraft

Lad os sige det sådan: Ruten fra Kulturbroen til Nordkraft var lang, og vi blev mere og mere påske-paranoide. Hvem kendte vores mission? Var der nogle, som fulgte efter?

I ly under kedlerne stillede vi os parat, og på under ét minut måtte vi endnu engang se os slået af en ambitiøs jæger. Denne gang var det et gavekort til Årets Café; Penny Lane, med kaffe og kage for to personer.

Han var dog langt fra den eneste, som kom løbende efter præmien. En frisk fyr, som boede i en boligblok i nærheden, var spurtet ned fra 4. sal i håb om først at få fingrene i påskeharen.

Desværre måtte de se sig slået – men jagten fortsatte.

Post 7: Roldgade v/Summerbird

Dagen havde efterhånden budt på flere smutveje, end vi overhovedet vidste fandtes i Aalborg.

Selvom mange af jægerne havde luret os, så havde vi også luret dem: De var alt for hurtige! Derfor måtte vi igen snige os igennem gaderne, hvor destinationen denne gang var den lille sidegade til Algade, hvor postens hovedsponsor holdte til.

Vi bukkede ørene bag en grøn presenning og klikkede forventningsfuldt på “Del”-knappen. Denne gang måtte vi da kunne vinde lidt tid!

… Men nej. Efter kun to minutter kom en ung pige halsende efter hovedpræmien, som denne gang var det eftertragtede Silver Egg Grande fra Summerbird.

Igen måtte vi se os slået af ren held, og jægeren kunne fortælle, at hun havde fulgt med hele dagen fra hendes plads på Universitetet – men nu selv var klar til at jage.

Post 8: De syngende Træer

Både præmier og poster var ved at rinde ud, så vi vidste godt, at flere af jægerne lagde strategier for jagten. Tre præmier og tre poster var tilbage; og den næste kunne både ses og vindes samme sted.

Vi sneg os frem under jorden mod Kildeparken, hvor Aalborg Kongres & Kulturcenters store attraktion, De syngende Træerholder til.

Hovedpræmien var to billetter til AKKC’s næsten udsolgte forestilling af Midt om Nattensom løber af stablen i maj måned.

Imens tonerne fra James Morrison spillede kunne vi ane to jægere i horisonten: Et par unge gengangere, som endnu ikke havde fået fingrene i en hovedpræmie.

Denne gang havde de dog heldet med sig, og (på trods af en afhoppet cykelkæde) tilmed endte med jagtens mest værdifulde præmie. Flot!

Post 9: Latinergyden

Tiden var ved at rinde ud, og vores harespring blev tungere og tungere. Heldigvis skal der ikke meget andet til end et godt kick sukkerrush – så måske skulle vi bare beholde den næste præmie selv?

Postens hovedpræmie på 1 kg bland-selv-slik var der også blevet hvisket om i krogene, så vi vidste, at vi skulle være snu.

Jagtens niende post blev derfor et stenkast fra Reberbansgade (hvor Candylicious ligger) i én af Danmarks smalleste gader.

Dette afholdte dog bestemt ikke vores entusiatiske jægere fra at tonse igennem den lille gade, med de høje brosten, på deres cykler – og lyden var ikke til at tage fejl af, da vi bød dem velkommen til deres 2. hovedpræmie i dag.

Post 10: Friis Shoppingcenter

Tiende og sidste præmie for i dag var på (rulle)trapperne, og vi vidste, at jægerne var på vagt.

Den sidste præmie var et gavekort på 500 kr. til Aalborg City, og dermed frit valg på næsten alle hylder i byen – endda til Day&Night, hvor butikkerne havde åbent til kl. 22.

De ni forrige poster havde (så vidt muligt) kredset omkring præmien, men Aalborg City er et vidt begreb – så hvad var vores plan?

En ægte fan af MigogAalborg ville måske vide, at vi i Friis Shoppingcenter i aftes afholdte en gratis gin-smagning … så “selvfølgelig” skulle vi slutte af her!

Dækket i mængden fra jægere, som jagtede gratis gin, delte vi en ledetråd for aftenens sidste post. Centeret var fyldt med mennesker, så det var svært for os at skille tilbudsjægerne fra påskejægerne.

Pludselig kom en målrettet jæger dog drønende, og vi kunne stolt ønske tillykke med dagens allersidste præmie.

Tilbage er der blot at sige tak for en fantastisk påskejagt; både til vores sponsorer og de mange seje jægere.

Det var fantastisk at opleve både engagement og glæde blandt alle dem, som deltog. Og selvom hovedpræmien røg efter få minutter på hver eneste post, blev de jagende stadig super glade for det lækre chokolade, sponsoreret af Aalborg Chokoladen og blomster og påskeæg fra Aalborg City.

Påskeæggene desuden gav muligheden for at vinde et rejsegavekort på hele 20.000 kr senere på aftenen.

Vi var selvfølgelig også aktive med stemningsbilleder på vores Insta-story gennem hele dagen. Denne kan ses under højdepunktet “Påskejagten🐣”

God påske til alle!

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her

James Robertson er karnevalsklar: De første 50 udklædte får halv pris på menuen

Skrevet af: Redaktionen

Byens nye store kebab-restaurant James Robertson har for alvor erobret aalborgensernes hjerter.

Kebab-restauranten åbnede i slutningen af februar i de gamle Sunset Boulevard lokaler på Boulevarden/Østerågade, og har fået en forrygende start på tilværelsen i Aalborg.

James Robertson skiller sig markant ud fra byens øvrige kebabsteder ved at være mere som McDonalds og Burger King i deres koncept.

Derudover bruger de specialopskrifter på deres kød og brød, hvilket har gjort dem populære i byen.

Nu er man så klar til restaurantens første karneval, og det ønsker man at markere på en helt særlig måde. Således får de første 50 kunder, som er udklædt, en menu til halv pris.

Derudover har James Robertson som sædvanlig også sent åbent i weekenderne, og det gælder også karneval, hvor man har åbent frem til klokken 05.00.

Så hvis du ikke når derind i løbet af dagen, så kan du få en pita, durum eller sandwich med hjem.

Krydret efter legendariske opskrifter
Der er stort fokus på kødet, som kæden nøje udvælger ud fra høje kvalitetskriterier. Man kan vælge imellem lammekød, oksekød og kylling.

Kødet er krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med.

Blandt andet har den tidligere tyske landsholdsstjerne Lukas Podolski kastet sig ud i et kebab-eventyr, der godt kan minde lidt om konceptet, som James Robertson har introduceret til danskerne.

KONKURRENCE
Vind 5 pitamenuer

I samarbejde med James Robertson udlodder vi 5 pitamenuer, som du kan dele med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget  (lagt på MigogAalborgs Facebook-side fredag kl. 16.40)
Skriv mindst en du vil dele præmien med

Du kan følge James Robertson på Facebook her

Vi trækker en vinder på søndag d. 26. maj.