Fede præmier og isnende kulde: Sådan gik Den Store Påskejagt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Onsdag formiddag lød startskuddet til MigogAalborgs første udgave af Den Store Påskejagt.

Siden start har MigogAalborgs ultimative mission været at kunne samle byen og opmuntre aalborgenserne til at bruge den endnu mere, end de gør i forvejen. Og dette var også netop, hvad der skete, da vi i går morges gjorde klar til jagten.

I samarbejde med en lang række af byens allerbedste steder, som hver især havde sponsoreret fede præmier, så vi håbefuldt frem til at blive jagtet igennem byens gader.

Vejret var absolut ikke med os; faktisk smøg den koldeste vintervind sig igennem både jakker og vanter – men kaninørene på toppen af hovedet holdt os alligevel varme indeni.

Post 1: Aalborg Chokoladen

Det var med spændt sind og frygt i øjnene, at vi onsdag formiddag stillede os klar ved den første post. Vi var placeret lige ved Aalborg Chokoladen ved Kennedy, hvor vi alligevel skulle hente de 60 lækre marcipanæg, som de havde sponsoreret i dagens anledning.

Det var med rystende hænder, at vi postede første opslag på Instagram. Den første præmie var 4 biografbilletter til Nordisk Film Biografer i Kennedy, og inden for ganske få minutter blev vores frygt gjort til skamme:

Den heldige vinder kom susende med vådt hår og glade øjne. Hun var (næsten) kommet direkte fra badet, og ganske kort tid efter kom de næste lykkeriddere også løbende fra alle sider.

Jagten var i gang.

Post 2: Mølleå

Andet stop på ruten blev i Mølleå-arkaden, som lå tæt ved postens hovedpræmie: nemlig et gavekort for to personer til Byens Bedste Brunch/Morgenmad hos Caféministeriet.

Den heldige vinder var tilfældigvis meget tæt på posten, og hun tjekkede (selvfølgelig) MigogAalborgs Instagram denne kolde tirsdag – hun prøvede lykken og få minutter efter kunne hun give påskeharen et highfive!

Post 3: Jomfru Ane Gade

Det blev efterhånden sværere og sværere at snige os ubemærket igennem Aalborg. Næste stop på ruten blev i én af Danmarks mest berygtede gader – hvor 4 x valgfrie burgermenuer fra Burger BOOM på Vesterbro var på spil!

Endnu engang måtte vi overgive os til jeres ihærdighed, og ønske de første tillykke med præmien efter ganske få minutter. Derudover overhørte vi også, at flere gengangere var begyndt at lægge taktik.

En del af jagten gik jo netop ud på, at både lokation og præmier var i 100 % tilfældig rækkefølge; så kunne det mon betale sig … ?

Post 4: Aalborg Teater

Fjerde post blev i én af Aalborgs ældste kulturinstitutioner; nemlig Aalborg Teater. Teateret var samtidigt den glade giver af fire billetter til deres kommende musicalklassiker West Side Story.

Især denne post gav os våde håndflader – da vi nåede frem til stedet, stod der nemlig intet mindre end fire jægere på lur, og de to påskeharer panikkede fuldstændigt og måtte gå ind i teateret via en lusket bagindgang.

Alligevel lykkedes det de entusiatiske hare-jægere at fange os efter blot 30 sekunder. Hvordan i alverden de kunne forudse posten (endda før os selv …) var os en gåde.

Der var selvfølgelig også chokoladeæg og påskeliljer til de næste, der kom spænende.

Post 5: Kulturbroen

De første fire poster havde kredset i og omkring Aalborg centrum, så vi var spændte på hvordan posten på Kulturbroen ville blive modtaget.

Det var en kold omgang, og to seje piger – som indtil nu var mødt forgæves op til alle poster – lod os da også vente i “hele” syv minutter.

Endelig var cyklerne til deres fordel, og de blev de heldige vindere af den ultimative påskekurv bestående af et gavekort på påskebuffet for 2 på Søgaards Bryghus, to påskeøl fra Skjold Burne samt en smuk påskebuket fra den nordiske mester i blomsterkunst, Jonas Jensen.

Vi fik også her et gensyn med flere gengangere, som var løbet hele den lange vej fra Vesterbro – og selvfølgelig blev budt velkommen med chokolade og blomster.

Post 6: Nordkraft

Lad os sige det sådan: Ruten fra Kulturbroen til Nordkraft var lang, og vi blev mere og mere påske-paranoide. Hvem kendte vores mission? Var der nogle, som fulgte efter?

I ly under kedlerne stillede vi os parat, og på under ét minut måtte vi endnu engang se os slået af en ambitiøs jæger. Denne gang var det et gavekort til Årets Café; Penny Lane, med kaffe og kage for to personer.

Han var dog langt fra den eneste, som kom løbende efter præmien. En frisk fyr, som boede i en boligblok i nærheden, var spurtet ned fra 4. sal i håb om først at få fingrene i påskeharen.

Desværre måtte de se sig slået – men jagten fortsatte.

Post 7: Roldgade v/Summerbird

Dagen havde efterhånden budt på flere smutveje, end vi overhovedet vidste fandtes i Aalborg.

Selvom mange af jægerne havde luret os, så havde vi også luret dem: De var alt for hurtige! Derfor måtte vi igen snige os igennem gaderne, hvor destinationen denne gang var den lille sidegade til Algade, hvor postens hovedsponsor holdte til.

Vi bukkede ørene bag en grøn presenning og klikkede forventningsfuldt på “Del”-knappen. Denne gang måtte vi da kunne vinde lidt tid!

… Men nej. Efter kun to minutter kom en ung pige halsende efter hovedpræmien, som denne gang var det eftertragtede Silver Egg Grande fra Summerbird.

Igen måtte vi se os slået af ren held, og jægeren kunne fortælle, at hun havde fulgt med hele dagen fra hendes plads på Universitetet – men nu selv var klar til at jage.

Post 8: De syngende Træer

Både præmier og poster var ved at rinde ud, så vi vidste godt, at flere af jægerne lagde strategier for jagten. Tre præmier og tre poster var tilbage; og den næste kunne både ses og vindes samme sted.

Vi sneg os frem under jorden mod Kildeparken, hvor Aalborg Kongres & Kulturcenters store attraktion, De syngende Træerholder til.

Hovedpræmien var to billetter til AKKC’s næsten udsolgte forestilling af Midt om Nattensom løber af stablen i maj måned.

Imens tonerne fra James Morrison spillede kunne vi ane to jægere i horisonten: Et par unge gengangere, som endnu ikke havde fået fingrene i en hovedpræmie.

Denne gang havde de dog heldet med sig, og (på trods af en afhoppet cykelkæde) tilmed endte med jagtens mest værdifulde præmie. Flot!

Post 9: Latinergyden

Tiden var ved at rinde ud, og vores harespring blev tungere og tungere. Heldigvis skal der ikke meget andet til end et godt kick sukkerrush – så måske skulle vi bare beholde den næste præmie selv?

Postens hovedpræmie på 1 kg bland-selv-slik var der også blevet hvisket om i krogene, så vi vidste, at vi skulle være snu.

Jagtens niende post blev derfor et stenkast fra Reberbansgade (hvor Candylicious ligger) i én af Danmarks smalleste gader.

Dette afholdte dog bestemt ikke vores entusiatiske jægere fra at tonse igennem den lille gade, med de høje brosten, på deres cykler – og lyden var ikke til at tage fejl af, da vi bød dem velkommen til deres 2. hovedpræmie i dag.

Post 10: Friis Shoppingcenter

Tiende og sidste præmie for i dag var på (rulle)trapperne, og vi vidste, at jægerne var på vagt.

Den sidste præmie var et gavekort på 500 kr. til Aalborg City, og dermed frit valg på næsten alle hylder i byen – endda til Day&Night, hvor butikkerne havde åbent til kl. 22.

De ni forrige poster havde (så vidt muligt) kredset omkring præmien, men Aalborg City er et vidt begreb – så hvad var vores plan?

En ægte fan af MigogAalborg ville måske vide, at vi i Friis Shoppingcenter i aftes afholdte en gratis gin-smagning … så “selvfølgelig” skulle vi slutte af her!

Dækket i mængden fra jægere, som jagtede gratis gin, delte vi en ledetråd for aftenens sidste post. Centeret var fyldt med mennesker, så det var svært for os at skille tilbudsjægerne fra påskejægerne.

Pludselig kom en målrettet jæger dog drønende, og vi kunne stolt ønske tillykke med dagens allersidste præmie.

Tilbage er der blot at sige tak for en fantastisk påskejagt; både til vores sponsorer og de mange seje jægere.

Det var fantastisk at opleve både engagement og glæde blandt alle dem, som deltog. Og selvom hovedpræmien røg efter få minutter på hver eneste post, blev de jagende stadig super glade for det lækre chokolade, sponsoreret af Aalborg Chokoladen og blomster og påskeæg fra Aalborg City.

Påskeæggene desuden gav muligheden for at vinde et rejsegavekort på hele 20.000 kr senere på aftenen.

Vi var selvfølgelig også aktive med stemningsbilleder på vores Insta-story gennem hele dagen. Denne kan ses under højdepunktet “Påskejagten🐣”

God påske til alle!

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.