Fede præmier og isnende kulde: Sådan gik Den Store Påskejagt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Onsdag formiddag lød startskuddet til MigogAalborgs første udgave af Den Store Påskejagt.

Siden start har MigogAalborgs ultimative mission været at kunne samle byen og opmuntre aalborgenserne til at bruge den endnu mere, end de gør i forvejen. Og dette var også netop, hvad der skete, da vi i går morges gjorde klar til jagten.

I samarbejde med en lang række af byens allerbedste steder, som hver især havde sponsoreret fede præmier, så vi håbefuldt frem til at blive jagtet igennem byens gader.

Vejret var absolut ikke med os; faktisk smøg den koldeste vintervind sig igennem både jakker og vanter – men kaninørene på toppen af hovedet holdt os alligevel varme indeni.

Post 1: Aalborg Chokoladen

Det var med spændt sind og frygt i øjnene, at vi onsdag formiddag stillede os klar ved den første post. Vi var placeret lige ved Aalborg Chokoladen ved Kennedy, hvor vi alligevel skulle hente de 60 lækre marcipanæg, som de havde sponsoreret i dagens anledning.

Det var med rystende hænder, at vi postede første opslag på Instagram. Den første præmie var 4 biografbilletter til Nordisk Film Biografer i Kennedy, og inden for ganske få minutter blev vores frygt gjort til skamme:

Den heldige vinder kom susende med vådt hår og glade øjne. Hun var (næsten) kommet direkte fra badet, og ganske kort tid efter kom de næste lykkeriddere også løbende fra alle sider.

Jagten var i gang.

Post 2: Mølleå

Andet stop på ruten blev i Mølleå-arkaden, som lå tæt ved postens hovedpræmie: nemlig et gavekort for to personer til Byens Bedste Brunch/Morgenmad hos Caféministeriet.

Den heldige vinder var tilfældigvis meget tæt på posten, og hun tjekkede (selvfølgelig) MigogAalborgs Instagram denne kolde tirsdag – hun prøvede lykken og få minutter efter kunne hun give påskeharen et highfive!

Post 3: Jomfru Ane Gade

Det blev efterhånden sværere og sværere at snige os ubemærket igennem Aalborg. Næste stop på ruten blev i én af Danmarks mest berygtede gader – hvor 4 x valgfrie burgermenuer fra Burger BOOM på Vesterbro var på spil!

Endnu engang måtte vi overgive os til jeres ihærdighed, og ønske de første tillykke med præmien efter ganske få minutter. Derudover overhørte vi også, at flere gengangere var begyndt at lægge taktik.

En del af jagten gik jo netop ud på, at både lokation og præmier var i 100 % tilfældig rækkefølge; så kunne det mon betale sig … ?

Post 4: Aalborg Teater

Fjerde post blev i én af Aalborgs ældste kulturinstitutioner; nemlig Aalborg Teater. Teateret var samtidigt den glade giver af fire billetter til deres kommende musicalklassiker West Side Story.

Især denne post gav os våde håndflader – da vi nåede frem til stedet, stod der nemlig intet mindre end fire jægere på lur, og de to påskeharer panikkede fuldstændigt og måtte gå ind i teateret via en lusket bagindgang.

Alligevel lykkedes det de entusiatiske hare-jægere at fange os efter blot 30 sekunder. Hvordan i alverden de kunne forudse posten (endda før os selv …) var os en gåde.

Der var selvfølgelig også chokoladeæg og påskeliljer til de næste, der kom spænende.

Post 5: Kulturbroen

De første fire poster havde kredset i og omkring Aalborg centrum, så vi var spændte på hvordan posten på Kulturbroen ville blive modtaget.

Det var en kold omgang, og to seje piger – som indtil nu var mødt forgæves op til alle poster – lod os da også vente i “hele” syv minutter.

Endelig var cyklerne til deres fordel, og de blev de heldige vindere af den ultimative påskekurv bestående af et gavekort på påskebuffet for 2 på Søgaards Bryghus, to påskeøl fra Skjold Burne samt en smuk påskebuket fra den nordiske mester i blomsterkunst, Jonas Jensen.

Vi fik også her et gensyn med flere gengangere, som var løbet hele den lange vej fra Vesterbro – og selvfølgelig blev budt velkommen med chokolade og blomster.

Post 6: Nordkraft

Lad os sige det sådan: Ruten fra Kulturbroen til Nordkraft var lang, og vi blev mere og mere påske-paranoide. Hvem kendte vores mission? Var der nogle, som fulgte efter?

I ly under kedlerne stillede vi os parat, og på under ét minut måtte vi endnu engang se os slået af en ambitiøs jæger. Denne gang var det et gavekort til Årets Café; Penny Lane, med kaffe og kage for to personer.

Han var dog langt fra den eneste, som kom løbende efter præmien. En frisk fyr, som boede i en boligblok i nærheden, var spurtet ned fra 4. sal i håb om først at få fingrene i påskeharen.

Desværre måtte de se sig slået – men jagten fortsatte.

Post 7: Roldgade v/Summerbird

Dagen havde efterhånden budt på flere smutveje, end vi overhovedet vidste fandtes i Aalborg.

Selvom mange af jægerne havde luret os, så havde vi også luret dem: De var alt for hurtige! Derfor måtte vi igen snige os igennem gaderne, hvor destinationen denne gang var den lille sidegade til Algade, hvor postens hovedsponsor holdte til.

Vi bukkede ørene bag en grøn presenning og klikkede forventningsfuldt på “Del”-knappen. Denne gang måtte vi da kunne vinde lidt tid!

… Men nej. Efter kun to minutter kom en ung pige halsende efter hovedpræmien, som denne gang var det eftertragtede Silver Egg Grande fra Summerbird.

Igen måtte vi se os slået af ren held, og jægeren kunne fortælle, at hun havde fulgt med hele dagen fra hendes plads på Universitetet – men nu selv var klar til at jage.

Post 8: De syngende Træer

Både præmier og poster var ved at rinde ud, så vi vidste godt, at flere af jægerne lagde strategier for jagten. Tre præmier og tre poster var tilbage; og den næste kunne både ses og vindes samme sted.

Vi sneg os frem under jorden mod Kildeparken, hvor Aalborg Kongres & Kulturcenters store attraktion, De syngende Træerholder til.

Hovedpræmien var to billetter til AKKC’s næsten udsolgte forestilling af Midt om Nattensom løber af stablen i maj måned.

Imens tonerne fra James Morrison spillede kunne vi ane to jægere i horisonten: Et par unge gengangere, som endnu ikke havde fået fingrene i en hovedpræmie.

Denne gang havde de dog heldet med sig, og (på trods af en afhoppet cykelkæde) tilmed endte med jagtens mest værdifulde præmie. Flot!

Post 9: Latinergyden

Tiden var ved at rinde ud, og vores harespring blev tungere og tungere. Heldigvis skal der ikke meget andet til end et godt kick sukkerrush – så måske skulle vi bare beholde den næste præmie selv?

Postens hovedpræmie på 1 kg bland-selv-slik var der også blevet hvisket om i krogene, så vi vidste, at vi skulle være snu.

Jagtens niende post blev derfor et stenkast fra Reberbansgade (hvor Candylicious ligger) i én af Danmarks smalleste gader.

Dette afholdte dog bestemt ikke vores entusiatiske jægere fra at tonse igennem den lille gade, med de høje brosten, på deres cykler – og lyden var ikke til at tage fejl af, da vi bød dem velkommen til deres 2. hovedpræmie i dag.

Post 10: Friis Shoppingcenter

Tiende og sidste præmie for i dag var på (rulle)trapperne, og vi vidste, at jægerne var på vagt.

Den sidste præmie var et gavekort på 500 kr. til Aalborg City, og dermed frit valg på næsten alle hylder i byen – endda til Day&Night, hvor butikkerne havde åbent til kl. 22.

De ni forrige poster havde (så vidt muligt) kredset omkring præmien, men Aalborg City er et vidt begreb – så hvad var vores plan?

En ægte fan af MigogAalborg ville måske vide, at vi i Friis Shoppingcenter i aftes afholdte en gratis gin-smagning … så “selvfølgelig” skulle vi slutte af her!

Dækket i mængden fra jægere, som jagtede gratis gin, delte vi en ledetråd for aftenens sidste post. Centeret var fyldt med mennesker, så det var svært for os at skille tilbudsjægerne fra påskejægerne.

Pludselig kom en målrettet jæger dog drønende, og vi kunne stolt ønske tillykke med dagens allersidste præmie.

Tilbage er der blot at sige tak for en fantastisk påskejagt; både til vores sponsorer og de mange seje jægere.

Det var fantastisk at opleve både engagement og glæde blandt alle dem, som deltog. Og selvom hovedpræmien røg efter få minutter på hver eneste post, blev de jagende stadig super glade for det lækre chokolade, sponsoreret af Aalborg Chokoladen og blomster og påskeæg fra Aalborg City.

Påskeæggene desuden gav muligheden for at vinde et rejsegavekort på hele 20.000 kr senere på aftenen.

Vi var selvfølgelig også aktive med stemningsbilleder på vores Insta-story gennem hele dagen. Denne kan ses under højdepunktet “Påskejagten🐣”

God påske til alle!

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.