Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Af Nathalia Hentze Nielsen

Findes der noget bedre end at sætte sig til rette med venner og familie og bruge et par timer sammen over et sjovt brætspil?

Det er et retorisk spørgsmål, fordi selvfølgelig gør der ikke det.

Vi aalborgensere elsker et godt slag Ludo/Sequence/Partners, eller hvad nu favoritspillet er, og det kan virkelig formå at samle os om en hyggelig stund.

Det kan også gøre det modsatte (Monopoly vi kigger på dig), men som udgangspunkt er det en fantastisk aktivitet, man kan lave sammen hele året rundt.

Nu hvor den varme danske sommer lader vente på sig, har vi sammensat en guide med vores favoritsteder at spille brætspil rundt om i Aalborg, når regnen siler ned.

Du finder både caféer, barer og biblioteker, så der er med garanti noget for enhver smag; uanset om I vil varme op til en bytur, hygge over en kop kaffe eller spontant får lyst til en omgang Bezzerwizzer.

Den dedikerede brætspilscafé

Når Aalborg er så heldig at have en dedikeret brætspilscafé, der helliger sig området med stor passion, er det naturligt at starte vores guide her.

Det er selvfølgelig ingen ringere end Dice ‘n Drinks, vi taler om. Stedet, som ligger ganske anonymt på Sankelmarksgade 15, er et rent brætspilsmekka med over 700 spil at vælge mellem.

Det er jo et helt vildt antal at skulle navigere mellem, men der er ingen grund til at blive overvældet. Det meget venlige og tålmodige personale, er altid klar på at give en anbefaling, der passer til dine interesser og antallet af spillere, og de er også behjælpelige med forklaring af regler.

Generelt kendetegner det stedet, at folk er søde, og atmosfæren er hyggelig. Her er der plads til alle, uanset om man er hardcore nørd, der kan bruge 6 timer på et strategispil, eller en hyggespiller, som gerne vil prøve et ukompliceret spil.

Dice ‘n Drinks har også et solidt udvalg af øl og cocktails samt lette snacks, hvilket gør det let at bruge en hel aften i selskab med vennerne.

Læs mere om  Dice ‘n Drinks og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den øl-fokuserede

Basement Beer Bar er primært kendt for at være stedet for øl-entusiaster med deres håndplukkede udvalg af lokale craft øl og internationale specialøl.

Begiver du dig ned i kælderen på Løkkegade 18, vil du dog også finde et solidt udvalg af de mest populære brætspil – fra Sequence og Risk til Trivial Pursuit, Partners og Cluedo m.m.

Under vores besøg spillede vi en omgang Cluedo (der virkelig fik konkurrence-genet frem, skal vi hilse og sige), og det dæmpede lys i baren blandet med den lavmælte snak fra de andre gæster, gjorde det til en meget afslappet aften.

Elsker du øl, og vil du gerne smide en social aktivitet oveni drikkeriet, er Basement Beer Bar uden tvivl en rigtig god mulighed.

Læs mere om Basement Beer Bar og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den gratis mulighed

Vores guide består primært af steder, hvor du enten betaler for at spille eller betaler for mad og drikke, men hvad hvis det er sidst på måneden, og pengepungen er ved at være tom?

Meget kan man sige om det offentlige, men her kommer byens biblioteker dig til redning og i særdeleshed hovedbiblioteket på Rendsburggade 2.

Biblioteket har en hel “GameZone” med et virkelig bredt udvalg af brætspil til både børn, unge og voksne. De har inddelt spillene i overskuelige sektioner, bl.a. Strategi, Sociale spil for 2 personer og Familiespil, og inden for hver kategori er der et utal af både nye og ældre spil.

GameZone området har et særlig bord lavet til at spille brætspil, men du er også velkommen til at tage spillene med til andre områder i biblioteket, ligesom du også kan låne dem med hjem.

Får du lyst til noget at spise eller drikke, kan du hurtigt smutte ned i Café Nørregade, der sælger te, kaffe og mad til meget fair priser.

Da vi besøgte spilområdet, fortalte en sød bibliotekar os endvidere, at de sommetider holder spil-aftener, hvor man kan mødes med andre og blive instrueret i reglerne af de ansatte. Du kan holde øje med spil-arrangementer på deres Facebook-side.

Udforsk Aalborg Bibliotekernes spil-udvalg og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den tæt på Gaden

Har du planer om at tage i Gaden og ønsker at holde en forfest før, har Borgergade 2 ikke kun den perfekte placering, men også det perfekte udvalg af aktiviteter.

Baren er blevet et social samlested, hvor du kan vælge at snakke med vennerne over en øl, udfordre hinanden i bordtennis eller – naturligvis – spille brætspil.

Her finder du alle de klassiske brætspil som Hint, Send Aben Videre, Rummy og masser, masser af Bezzerwizzer spil. Faktisk er der så mange Bezzervizzer variationer, at de ansatte jokede med, at de bør være sponsoreret af firmaet.

I og med at det er en bar, tilbyder Borgergade 2 selvfølgelig også masser af drikkevarer, såsom cocktails, øl og shorts, og det er alt i alt bare et rigtigt hyggeligt stop før Gaden.

Læs mere om Borgergade 2 og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den med god kaffe

Det er ikke mere end tre uger siden, at Kaffebaren åbnede en ny afdeling på Sjællandsgade 55, og de har allerede prioriteret at få en masse brætspil ind.

Da vi besøger caféen en regnvåd eftermiddag, er der flere gæster, der sidder og spiller brætspil, mens de drikker kaffe, og det føles helt naturligt at slå sig ned og gøre det samme.

Kaffebaren tilbyder bl.a. Partners, Sequence, Labyrinth, Monopoly m.m. samt en masse spil henvendt til børn. Der er lagt vægt på sociale og nemme spil, der ikke behøver tage længere end en time.

Begge afdelinger af Kaffebaren (ø-gaden og Bredegade) er et yndet besøgssted for studerende og nybagte mødre, og derfor må vi lige fremhæve, at de tilbyder et gratis refill af filterkaffe.

Gider du ikke cykle helt ud i ø-gaden for brætspil og kaffe, er der også et udvalg af spil hos afdelingen i Bredegade.

Læs mere om Kaffebaren og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den til de studerende

Studenterhuset på  Gammeltorv er et yndet besøgssted for, ja… studerende… og her finder du også brætspil.

På almindelige hverdagsaftener har de ikke verdens største udvalg, men trods alt nogle populære spil, som du og venne/studiegruppen kan forlyste jer med, mens I drikker nogle billige øl.

På hylden i baren finder du bl.a. Ludo, Risk, Hint og Catan m.m. samt et bordfodboldbord, hvis hjernen trænger til en pause.

Hver anden tirsdag ser det dog helt anderledes ud, fordi her kommer Spilhylden, der er en lille gruppe af brætspilsentusiaster, forbi med over 100 forskellige brætspil til en gratis spilleaften.

Du kan holde øje med spil-arrangementerne på enten Spilhyldens Facebook-side eller Studenthusets Facebook-side.

Læs mere om Studenthuset og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den med café-stemning

Nu har vi både midtbyen og ø-gaden med i guiden, og derfor tænkte vi, at Vestbyen også kræver noget repræsentation.

Her er det oplagte valg Cafe Ulla Terkelsen London på Kastetvej 36, der bare er indbegrebet af hygge, gode stunder og god mad.

Det er måske ikke alle, der ved, at man faktisk også kan spille brætspil i caféen. Der er ikke det allerstørste udvalg, men nok til at tilfredsstille de fleste med spil som Codenames, Hint, Catan, Ludo, Slaget om Aalborg og Ticket to Ride for at nævne et par stykker.

At de har en dejlig terrasse, man kan sidde og spille på, mens man kværner en burger og lemonade i solen, trækker bestemt ikke ned på points.

Læs mere om Ulla T og se deres åbningstider her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer

Den, hvor du kan møde nye mennesker

Som rosinen i pølseenden har vi en brætspilscafé, der fungerer mere som et arrangement end en egentligt café.

KFUM brætspilscafé er sat i verden for at dele glæden ved brætspil, og det fungerer også som en social begivenheden, hvor du kan være sammen med dine venner eller møde nye mennesker.

Arrangementet finder sted hver anden fredag i KFUMs lokaler på Danmarksgade 52, og du kan vælge mellem over 80 forskellige brætspil.

Det er altid gratis at deltage, og arrangøren slår sig på at havde de billigste priser i byen på snaks og drikkevarer.

Du kan holde øje med spil-arrangementer på deres Facebook-side.

Læs mere om Table Games Aalborg her.

Den store brætspilsguide: Her er vores bud på Aalborgs bedste brætspilscaféer
Foto: Magnus Najbjerg

Del artikel

Andre læser også