Den sjove aprilsnar: Her er dagens bedste i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du ikke har været helt vågen i dag, så er du sikkert hoppet i med begge ben.

Det har været dagen, hvor det har været okay at lyve.

1. april er lige med aprilsnar, og det elsker medier, virksomheder og mange andre at udnytte til fulde.

Der har i den grad også været flere gode imellem. Vi har primært holdt øje med dem, der har haft udspring i Aalborg og det øvrige Nordjylland. Her er et udpluk af dem, vi er faldet over som nogle af de bedste.

Ure og Tacos

Aalborg-firmaet Seeker, der producerer fede ure, lancerede i dag nyheden om, at de åbner verdens første ure- og tacobar. Den skal hedde Fiesta Seeker, og er Aalborgs første all inclusive ure og tacobar. Det lyder umiddelbart tiltalende, men datoen er nok ikke tilfældig i udmeldingen.

Hash til medarbejderne

Den digitale Aalborg-virksomhed Konxion kunne afsløre, at de siden årsskiftet har eksperimentet med at levere medicinsk cannabis til medarbejderne for at øge kreativiteten. De har endda lavet en video, der viser resultaterne tre måneder inde i forsøget.

Drone-levering Grillen Burgerbar

Grillen Burgerbar har fået en varm modtagelse i Aalborg, siden de åbnede deres store restaurant- og Take Away på Nytorv. I en video på Facebook lancerede de sjovt nok 1. april, at man fremover kan bestille Take Away med droner. Det bliver politiet helt sikkert glade for.

Fra radiostjerne til ejendomsmægler

Det var noget af et scoop, som ejendomsmæglerne Din Mægler kunne præsentere i morges. Ny mand ombord på teamet bliver radioværten Niels Skovmand, der i mange år har leveret underholdende radio til nordjyderne.

“Mange kender Niels fra bl.a. hans tid ved ANR, men han er nu klar til at prøve kræfter med mæglerbranchen. Og det er vi selvfølgelig rigtig glade for,” skrev Din Mægler. Vi glæder os allerede til at få præsenteret fede lejligheder med den kendte radiostemme.

Curlingområde til Aalborg Karneval

Vi er vilde med Aalborg Karneval, og de skuffede heller ikke på lyvedagen. Under overskriften “Breaking News” kunne de breake, at de opretter et helt område til bekymrede forældre under det store karneval. I “curlingområdet” kan forældrene lige tjekke til deres stive børn.

“Her kan forældrene få en siddeplads, kaffe samt lidt smørrebrød, så de også kan nyde dagen. Vi sætter store skilte op så børn og forældre bliver lettere at finde og vi sætter udstyr op så forældrene ved hjælp af GPS let kan spore hvor børnene befinder sig,” skriver Aalborg Karneval.

Mon ikke det også er en stikpille til mange af virkelighedens forældre på den store dag i Aalborg.

Masser af kål på Hotel Viking

Hotel Viking lige nord for Aalborg er kendt for deres lækre spa-område. Nu vil de introducere øko-onsdag, hvor gæsterne selv skal levere spa-boblerne via prutter. Så der serveres fremadrettet 11 slags kål i restauranten, og så skal der ellers leveres, når gæsterne hopper i spa. Føj for den – og tak for det er en aprilsnar.

Der var også nogle gode på landsplan – den bedste nok politiets

Blå blink udskiftes med røde

De traditionelle blå blink skiftes ud, fordi det ifølge politiets undersøgelse kun er få danskere, der forbinder farven blå med udrykning, mens langt de fleste derimod forbinder farven rød med alarm. Men det betyder ikke, at de blå lys bare skal kasseres.

“Efter afmontering vil de blive overgivet til Zoo i København, som kan bruge dem til at skabe en stemning af polarlys i isbjørneanlægget, og dermed styrke helhedsoplevelsen af en fortættet polarstemning,” skriver politiet.

Netto præsenterer Bytcoin

Vi kender alle sammen Bitcoin. Nu præsenterer Netto sin valuta, der skal hedde Bytcoin. Netto vil fremover give deres kunder mulighed for at få byttepenge udbetalt på en såkaldt bytcoin-konto.

Bliv gift i Bilka

Man kan få alt i Bilka, og nu kan man også blive gift i det store varehus.

Tilbuddet er en del af Bilkas nye tema ’Fester og Gæster’, og i den forbindelse har alle 18 varehuse fordelt over hele landet allieret sig med de lokale præster.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Efter 27 år i Østerågade: Kenza Sko flytter i nye lokaler

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Grundet forbrugernes stigende tendens til onlineshopping, sker det desværre oftere og oftere, at de små, lokale butikker må lukke ned.

Men! Det er heldigvis ikke reglen frem for undtagelsen. Vi ser nemlig også, at mange aalborgensiske butikker oplever det stik modsatte og i stedet vælger at udvide forretningen.

Dette sker nu for Kenza Sko, der i 27 år har haft til huse i Østerågade 25.

Kenza Sko er blandt andet kendt og elsket for deres håndplukkede varer fra især Italien og Spanien samt deres outlet med besparelser på 30-50 %.

Nye lokaler – næsten

Fredag d. 1. marts kan indehaverne Anja Søgaard og Ingrid Kjærulff Christensen byde velkommen på deres helt nye lokation … kun 10 meter fra den forrige.

“Vi har været meget glade for at ligge så centralt i byen, så det vil vi selvfølgelig gerne fortsætte med,” fortæller Anja til MigogAalborg.

“Vi er utrolig glade for, at vi ikke er blandt dem, der ser sig nødsagede til at lukke. Tværtimod har vi brug for at øge vores kapacitet og at kunne udvikle på konceptet. Vi ser derfor meget frem til at flytte ind i de nye og dobbelt så store lokaler.”

Selvom flytningen betyder, at specialbutikken får fordoblet sine kvadratmeter, så var det langt fra det største krav til de nye lokaler.

Faktisk var flytningen aldrig blevet aktuel, hvis ikke det var fordi, at den nye adresse lige præcis blev Østerågade 23, der – ligesom de gamle lokaler – er en del af Jørgen Olufsens gamle købmandsgård fra 1616.

“Den eneste grund til vi flytter er, at vores nabolokale blev ledigt. Efter 27 år er det her charmerende og stemningsfyldte hus blevet en del af Kenzas identitet, og kunderne er ligeså vilde med det, som vi er,” fortæller Anja.

De gamle bjælker, bindingsværket og munkestensgulvene går altså igen i de nye lokaler.

Lægger alle kræfter på Aalborg

Anja og Ingrid har indtil for nyligt også haft en Kenza-butik i København, men grundet den stigende efterspørgsel og muligheden for nye lokaler, valgte de at lukke den og i stedet lægge alle kræfter i butikken i Aalborg.

De ekstra kvadratmeter betyder også, at sortimentet i fremtiden udvides med endnu mere tøj fra mærker som WolfordKarl LagerfeldTeen Feet samt pelse fra Kopenhagen by Andersen.

Et udvalg, der også adskiller Kenza Sko fra andre af byens butikker.

“Vores vision er helt sikkert, at vi gerne vil kunne tilbyde vores kunder nogle varer, de ikke kan finde andre steder.

Der findes rigtig mange nichefabrikker i eksempelvis Italien, hvor kvaliteten er høj, og prisen er bedre – og det er også gennem vores besøg hos disse, at vi udvælger vores helt unikke sortiment.”

Indkøber specielt til kunderne

Et element, som Kenzas kunder aldrig ville kunne få gennem onlineshopping, er også det meget personlige forhold til Anja og Ingrid: et forhold, der har kæmpe betydning for de varer, som udvælges til butikken.

“Vi har et ekstremt personligt forhold til vores kunder, så når vi er afsted efter nye varer, så håndplukker vi til lige præcis dem.

Vi kender dem og ved hvilken stil, de kan lide, så derfor er det let for os at opfylde specialønsker – nogle af vores kunder er ligefrem tredje eller fjerdegenerations, der er kommet her, ligesom deres mormor gjorde før dem.

Hos os kommer man ikke kun for skoene.”

I anledning af de nye lokaler inviterer Kenza Sko til åbningsfest d. 25. februar fra kl. 10 på den nye adresse i Østerågde 23.

Programmet er som følger:

10.00: Kaffe, rundstykker og en lille skarp foran butikken
10.30: Thomas Kastrup-Larsen kigger forbi og klipper snoren

Hele eftermiddagen byder Kenza på champagne, cupcakes, kaffe samt lækre goodiebags til de 23 første købende kunder.

Hvad: Reception hos Kenza Sko
Hvor: Østerågade 23
Hvornår: 25. februar, fra kl. 10.

Stor opgradering: Burger Shack introducerer verdenskendt kød

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I marts 2018 vandt de prisen som Byens bedste burger til Aalborg Awards, i juli løb de med titlen som Danmarks bedste burger – og nu har den populære burgerkæde netop fejret sin 3 års fødselsdag.

Der er altså fart på Burger Shack, der holder i skrivende stund har 11 butikker fordelt i Danmark – den ene i Aalborg.

I følge Burger Shack bygger successen på gode værdier, der blandt andet omfatter ord som økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd – men nu melder kæden også ud, at der sker endnu en opgradering på de i forvejen populære burgere.

Prisvindende kød

Fremover får bøfferne et gigantisk nyk op op af kvalitetsskalaen: De introducerer nemlig det berømte Wagyu-kød i alle kædens oksekødsbøffer.

“Wagyu-kød er noget, de fleste har hørt om, men ikke smagt.

Hvis vi siger Kobe kød vil de fleste mennesker forbinde det med noget, de ikke har råd til. Det vil vi lave om på,” skriver Burger Shack i en pressemeddelelse.

“Derfor var det en fantastisk følelse, da vi mødte Anders fra Bomhuset i Skive, som er en af Danmarks eneste producenter af Wagyu-kød.

Da vi hørte hans historie – og smagte kødet – var vi solgte. Og vidste, at vi ville gøre, hvad der skulle til, for at få hans wagyu-kød ind i vores burgere.”

Nu består en burgerbøf altså af kød fra tre forskellige prisvindende gårde: Kildegården, Himmerland & Bomhuset Wagyu.

Wagyu kød er blandt andet kendetegnet ved sin høje fedtmarmorering, store smag og for at være helt utroligt mørt.

Bedre kvalitet, samme pris

Selvom mange forbinder det kostbare kød med at være dyrt, så bliver der ikke grund til bekymring hos Burger Shack.

Det vil stadig være et sted, hvor alle har råd til at spise hos.

“Visionen hos Burger Shack har altid været en konstant udvikling af produktet, så kunden altid får det bedste produkt. Den mission stopper aldrig. En anden vision er, at alle altid skal have råd til en god burger og prisstigninger er ikke noget, vi er glade for; så de to visioner kan engang i mellem være svære at forene.

Men jeg føler, vi har ramt plet med det her nye tiltag. Det er vi fantastiske stolte af.”

Prisen på en Shack Burger Menu er 85 kr. inkl. sodavand og pommes frites. På mandag er der dog en ekstra god grund til at prøvesmage det nye tiltag – her kan du nemlig få en menu for kun 50 kr.

Frække overraskelser: Guf & Kugler er klar til ny is-sæson

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret banker på døren, og det samme gør en ny sæson i den populære isbutik, Guf & Kugler.

Til maj kan den tilmed fejre sin 1 års fødselsdag i Slotsgade.

Foruden at have givet byen et væld af lækre is-muligheder, så har de to is-søstre også fået skabt sig et brand, der er en ligeså stor del af oplevelsen – og samtidigt umuligt at undgå at bemærke.

Guf & Kugler er måske især blevet kendt for deres mange vilde (og til tider sjofle … ) tiltag.

I sommers introducerede de eksempelvis MorgengufferenSoftice pyntet med morgen-toppings!

I julemånederne gik det helt over gevind, da butikken blev pyntet op i bedste Gertrud Sand-stil og menukortet bugnede af lækkerier, såsom jule-softice, en gin & tonic under navnet GINgle Bells, kanel-is og meget mere.

Siden har Ismutter og Søsterguf været på velfortjent “sommerferie” – men har man fulgt med på de sociale medier, så ved man også, at de ikke har hvilet på laurbærrene.

Verdens eneste bollemaskine

I morgen, d. 22. februar kl. 10, åbner de op for endnu en sæson i Slotsgade, og vi har naturligvis været forbi dem for at høre deres bud på forårets absolutte must-trys.

“Vi har virkelig mange icebreaking news!

Mens Guf & Kugler har haft lukket, har vi jo blandt andet brugt ventetiden på en tur til Italien,” fortæller Søsterguf og fortsætter:

“Her faldt vi over en helt fantastisk bollemaskine, som vi fik lov at låne med hjem til både Aalborg og Nibe!”

Bollemaskinen skal blandt andet bruges til Guf & Kuglers nye fastelavnsbolle: Sprød, smørbagt bolle med kold is i midten.

“Vi har øvet og øvet på bollemaskinen, og det er blevet så lækkert!” udbryder de to søstre i kor.

“Man vælger selv, hvilken is, man vil have i – så der skulle altså være gode muligheder for en varieret kost.

Vi har jo 24 valgmuligheder.”

Bacon-crunch til de tobenede

I anledning af sæsonåbningen skal den famøse bollemaskine, der ifølge søstrene er den eneste i verden, altså producere lækre fastelavnsboller til Aalborgs isnydere.

Når denne højtid er slut, har søstrene selvfølgelig planer om få andre boller på … isen?

“Vi vil altså også gerne være med på burgerbølgen, så vi håber, at den kan blive en ny slags morgenguffer, eller noget man kan crave, når man har tømmermænd.”

Og ingen tømmermænd uden bacon. Wait, what?

“I år er jo grisens år, så vi har planer om at introducere bacon-crunch, som kan kombinere det salte med det søde,” siger Ismutter, som gerne deler historien bag:

“Vi har jo længe lavet hundeplatter med bittesmå softice-toppe og bacon-crunch … men så blev vores to-benede kunder jo misundelige.”

I løbet af foråret kan du altså skifte din vanlige bolsje-crunch ud med den mere saltede slags.

En halv meter is

Det kan vist ikke komme bag på nogen at i Guf & Kugler kan det aldrig blive for meget. 

Isbaren er allerede pyntet op til påske i bedste bedstemor-stil med porcelænsfigurer, gækkebreve og påskekugler dinglende om ørene.

Derfor melder de også klar til at introducere deres hidtil største is; der endnu er navneløs.

I anledning af foråret kan Guf & Kugler præsentere flere is-nyheder. Én af dem, er saltet karamel.

Ismutter og Søsterguf håber nemlig, at aalborgenserne vil være med til at navngive det 34 cm lange vidunder.

“Aalborgenserne har taget rigtig godt imod Nibegufferen, men vi synes også, at de skal have deres egen.

Derfor håber vi at kunne inddrage isnyderne i omegnen i processen, så vi sammen kan få skabt det helt perfekte design til vores nye Aalborg-is,” siger Søsterguf.

“Vi har selvfølgelig testet den, og den kan altså godt blive en halv meter høj!”

Hos Guf & Kugler kan du få is i alle størrelser.

Der er altså lagt op til lidt af hvert i Slotsgade, når de to is-søstre byder velkommen til en ny is-sæson: og de lover, at de har mange flere frække overraskelser i ærmet.

Hvad: Sæsonåbning hos Guf & Kugler
Hvor: Slotsgade 2
Hvornår: 22. februar, kl. 10