Den perfekte søndag: Kom til nussedag på Nordjyllands Internat

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Forskningen lyver ikke: Kæledyr har en beroligende effekt på mennesker.

Når du aer en mis og hører den spinde, sænker det både dit blodtryk og hjerterytme, mens velværehormonet oxytocin breder sig i din krop.

Derfor burde du stærkt overveje at afsætte et par timer i denne weekend, når Nordjyllands Internat inviterer til deres månedlige Nussedag på adressen i Hjallerup.

Nussedagen starter kl. 11, og herefter gælder det altså bare om at sprede mest mulig kærlighed til internatets mange dyr.

Hundene er undtaget, da de ofte har tendens til at blive stressede, hvorimod katte, kaniner og marsvin er mere end klar til at modtage din opmærksomhed.

Find drømmekæledyret

Kun små 20 minutters kørsel fra Aalborg ligger Nordjyllands Internat placeret i smukke naturomgivelser tæt ved søer og skov.

Internatets vigtigste opgave er at tage imod familiedyr, der enten er svigtede, herreløse eller nødstedte.

Det kan være alt fra dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, der er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende omstændigheder.

Herefter omfavnes dyrene af et erfarent og fagkyndigt personale, der har erfaring med dyrenes individuelle behov – på den måde sikrer man, at dyret bliver formidlet videre til den helt rigtige familie.

Alle morgendagens nusseklare dyr er altså også på udkig efter en ny familie; så du behøver derfor ikke at gå som katten om den varme grød, hvis du har en drøm om forøge familien – måske findes det nye medlem blandt stedets mange lækre kandidater?

Mød for eksempel marsvinet Viggo, der elsker at blive nusset, den legesyge killing Mimi eller den charmerende kanin, Didrik.

Hvem ved, måske er I the perfect match?

Arrangementet finder sted fra 11-13, og det eneste, du skal medbringe, er godt humør, nusseklare hænder – og måske en fnugrulle?

Hvad: Nussedag
Hvor: Nordjyllands Internat, Aalborgvej 775
Hvornår: Søndag d. 4. august, 11-13