ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den perfekte kombination: Isbutik lancerer romkugle-is

Af Emil Kjær Jørgensen

Normalt er det eneste, som romkugler og is har til fælles deres runde form – men nu er det italienske ishus Pico Bello klar til at smelte hele herligheden sammen til én stor syndig masse af alt det bedste fra begge verdener.

Romkugle-is er en vaskeægte nyhed i isbaren (og Aalborg) og som den kage – og isglade redaktion vi jo er, har vi selvfølgelig allerede kastet os hovedkulds ud i den lidt blasfemiske kombination.

Spørgsmålet er bare om de to syndige modsætninger overhovedet kan få et sødt forhold til at fungere?

Den perfekte kombination: Isbutik lancerer romkugle-is

Den hårde dom

Den originale romkugle blev i sin tid opfundet, så bagerne kunne udnytte kageresterne fra wienerbrød og lignende til noget brugbart. Så er spørgsmålet bare om romkugle-isen fra Pico Bello er lavet ud fra samme princip?

Det kan Flemming fra Pico Bello dog hurtigt afkræfte. Isen er som alt andet i ishuset lavet helt fra bunden med frisk, økologisk sødmælk.

Den perfekte kombination: Isbutik lancerer romkugle-is

Den består derudover af kakaopulver, rom-essens og selvfølgelig Tivoli-krymmel, som prikken over isen.

“Jeg har været så tro som muligt mod den klassiske opskrift, og jeg har researchet på hvad bagerne selv bruger,” siger Flemming til MigogAalborg.

Og hvad er dommen så? Det var både med en vis skepsis og masser af forventning, at vi fik præsenteret romkugle-isen. Man kunne måske godt frygte, at det ville blive for “kage-kvalmt” med kombinationen af den fedtede kageklassiker og den læskende is.

Men for kuglen da også (!), det smagte godt. Det smagte nemlig lige præcis, som navnet antyder: is, med smag af romkugle!

Endda helt uden at blive hverken vammelt eller for meget af det gode … Vi bestilte da hvert fald lige en ekstra, inden vi gik.

Den perfekte kombination: Isbutik lancerer romkugle-is

Nordjyderne elsker is

Pico Bello har efterhånden to to måneder på bagen, og på trods af stor konkurrence fra is-mastodonter som Ben&Jerry’s, Summerbird, Guf&Kugler og Paradis, er Flemming meget tilfreds med den første tid i Aalborg.

“Folk har taget rigtig godt imod isen, og det er dejligt at kunne levere frisklavet is af den bedste kvalitet til nordjyderne,” siger Flemming.

Den perfekte kombination: Isbutik lancerer romkugle-is

Udover nyheden romkugle-is tilbyder Pico Bello alt lige fra den lækre italienske is-variant Gelato, sorbet og vegansk is.

Flemming fortæller, at Daim, Oreo og chokoladeis er kæmpefavoritter blandt Aalborgs borgere, og derudover er folk meget glade for frugt-isene, som altid består af minimum 1 kg. frugt pr. portion.

Du finder Pico Bello på Østerågade 4C. 

Del artikel