Den nordjyske Masterchef: Kan fem chefer samarbejde?

Skrevet af: Michael Qureshi
Michael
Michael "Miv" fra Restaurant Tabu har et stort navn på den danske spisescene

Nu nærmer det sig. Dysten mellem København og Nordjylland bliver afgjort lørdag den 20. august i Kødbyen.

Copenhagen Cook-off er begivenheden blevet døbt, hvor fem nordjyske top-kokke dyster mod fem fra København, hvoraf to repræsenterer restauranter med Michelin-stjerner.

Så der er en enorm prestige i at hente sejren, og København-holdet er forhåndsfavoritter.

I modsætning til københavnerne får de nordjyske kokke dog mulighed for at træne sammen i flere omgange. Her kan de øve sig i hurtigt at planlægge og derefter eksekvere afleveringen af maden, der bliver præsenteret for et skarpt dommerpanel.

MigogAalborg.dk var med til en formiddagstræning i denne uge for at studere på nærmeste hold. Kan fem af Nordjyllands kokke finde ud af at samarbejde? For hver af dem er jo nærmest konger i køkkenet på deres fem restauranter.

Mads Hyllested ejer Applaus og er selv i køkkenet. Mikkel Jensen fra Rusk er køkkenchef. Søren Birch fra Fusion er køkkenchef. Frederik Martinsen har ansvaret på Svinkløv badehotel og Simon Emil Christensen på Fyrklit.

Aalborg mad
Koncentration til træningen på Food College

Så det er fem bestemte herrer, der er vant til at udstikke ordrer i køkkenet. Derfor var det enormt interessant og ikke mindst inspirerende at se den måde, de samarbejdede på. Der blev talt med store bogstaver, når tidsplanen ikke blev fulgt, og ellers blev der joket og grinet på kryds og tværs.

”Vi kender egentlig hinanden ret godt. Til daglig er flere af vores restauranter jo konkurrenter, men vi har det godt sammen som kolleger, og det synes jeg smitter af, når vi træner sammen her,” siger Mads Hyllested fra Applaus.

Aalborg mad
Mads Hyllested fra Applaus

Da prøve-maden blev serveret, var det endnu en Aalborg top-kok, Michael Miv Pedersen fra CANblau og snart Tabu, som bedømte. Det var tydeligt, at der var respekt omkring hans ord, og at toppen af den nordjyske kokke-branche faktisk brænder for at samarbejde og gøre hinanden bedre.

Det er Sarah Kruse fra Kruse Development, der står bag initiativet. Hun har knoklet hårdt for at få alle enderne til at passe sammen, og hun er stolt over, hvor langt man er kommet på kort tid.

”Vi har stablet det her på benene på to måneder. Det har kun været muligt, fordi alle har bidraget. Det er Kruse Development sammen med ni andre nordjyske aktører, der støtter det her projekt for at promovere nordjyske råvarer og gastronomi. Havde vi ikke gjort det her, så ville Nordjylland ikke være repræsenteret på så stor en messe som Copenhagen Food & Cooking Festival,” siger Sarah Kruse.

Sarah Kruse fra Kruse Development og Simon fra Fyrklit
Sarah Kruse fra Kruse Development og Simon fra Fyrklit

Hun er taknemmelig for at så mange har ønsket at støtte op om initiativet med en kokke-dyst mellem Nordjylland og København.

”De ni andre nordjyske aktører har virkelig bidraget. Det er alt fra Food College, der stiller træningsfaciliteter til rådighed. Visit Nordjylland er behjælpelig med PR og pressestrategi. AB Catering sponsorerer råvarerne til træning og selve dysten. Det er gode eksempler på, hvad man kan skabe ved at samarbejde og løfte i flok,” siger Kruse.

Hun har skabt Kruse Development med et klart formål.

”Vi ønsker at bidrage til vækst i hotel- og restaurationsbranchen. Med dette event formår vi jo at sætte nordjysk gastronomi på landkortet og skabe noget opmærksomhed omkring hvor mange dygtige kokke vi har heroppe. Men den enkelte kan ikke gøre forskellen. Det er kun gennem samarbejde, at vi vinder terræn,” slutter Sarah Kruse.

På onsdag den 17. august er der allersidste træning til generalprøven og her er alle nysgerrige velkommen til at kigge forbi og sende de nordjyske kokke afsted til København med opbakning.

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Alle artikler samlet her om Copenhagen Cook Off

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her