Den er hjemme: Aalborg Pirates i DM-finalen efter gyser

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Pirates er i finalen
Foto: Daniel Pullen
Aalborg Pirates er i finalen Foto: Daniel Pullen

Aalborg er atter en kæmpe ishockey-by på landkortet.

Tirsdag aften kvalificerede Aalborg Pirates sig til DM-finalen med en 4-2 sejr over Esbjerg Energy i den syvende og altafgørende semifinale.

Det var noget af en gyser, som tilskuerne i den propfyldte Cool East Arena skulle igennem. For Aalborg Pirates var faktisk bagud 2-1, og det lignede en nedtur for direktør Thomas Bjurings pirater.

Men tre gyldne minutter i 2. periode vendte det hele på hovedet til fordel for Aalborg-holdet, der har spillet fremragende hele sæsonen igennem.

Har ikke vundet DM-guld siden 1981

To scoringer sendte Aalborg Pirates på finalekurs og tættere på Danmarksmesterskabet, som man ikke har vundet siden 1981. I 3. periode blev den afgørende scoring til 4-2 sat ind, som også blev kampens resultat.

Det kan blive den største sæson nogensinde i Aalborg Pirates historie, da de tidligere på sæsonen også har vundet pokaltitlen. Dermed lurer en potentiel Double-triumf i horisonten.

Men det bliver hårdt at knække stærke Herning i finalen. I semifinalen klarede de Rungsted, og nu er der lagt op til et brag mellem to jyske hold i den store finale.

Hvis man bør rejse en statue af en mand i Aalborg, bør det lige pt også være af Pirates-direktør Thomas Bjuring. Han overtog en klub i kæmpe økonomiske vanskeligheder med svingende sportslige resultater.

Konkursen var truende, men det hele er vendt nu med hårdt arbejde dikteret af Bjuring.

Nu leverer Aalborg Pirates igen resultater både på bundlinjen og ikke mindst i ishockeyarenaen. Nu har piraterne brug for kæmpe støtte i finalen mod Herning.