Den aflyste finale: Køb en støttebillet og hjælp Aalborg Pirates

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Blueline Media.dk
Foto: Blueline Media.dk

Corona-virussen har store konsekvenser for alle dele af samfundet, og én af konsekvenserne har været, at Metal Ligaen har været nødsaget til at aflyse slutspillet og ikke kåre nogen vinder af denne sæson.

Det var et ekstra hårdt slag for Aalborg Pirates, som førte med hele 18 point ned til nummer 2.

“5 års utroligt hårdt arbejde, fra dengang hvor vi i 2015 blev reddet økonomisk på målstregen, og frem til i dag, hvor vi i denne sæson har stået som som den klub med den mest solide økonomi i dansk ishockey, smuldrer nu væk.

Kun fordi vi ikke kan spille slutspil. Slutspillet er den ubetinget største indtægtsgivende del af sæsonen på billetsiden. Men uden slutspil kan vi ikke sælge billetter og fadøl i Bentax Isarena,” fortæller Aalborg Pirates på deres hjemmeside.

Derfor er de nu klar med et unikt inititativ, som kan redde lidt af sæsonen.

Køb en støttebillet og støt klubben

Det manglende slutspil betyder nemlig, at klubben taber mindst 1.000.000 kroner, og det gør rigtigt ondt på klubbens økonomi.

I 2012 blev den tyske fodboldklub Dynamo Dresden dømt til at skulle spille en kamp uden tilskuere på deres station – men for at hjælpe økonomien i klubben satte man billetterne til salg som “støttebilletter” – inden kampstart kunne man melde udsolgt og alle 32.066 billetter var solgt.

Klubbens trofaste og loyale fans fulgte hjertet og bakkede klubben op i en svær situation.

I Sverige har ishockeyklubben Björklöven lavet et lignende tiltag til en kamp imod MODO, der blev aflyst pga corona-faren. Der købte deres fans 19.665 billetter, selvom kampen ikke skulle spilles.

“Dette har inspireret, og vi håber inderligt at Aalborg og Nordjylland på samme måde vil stå sammen og hjælpe Aalborg Pirates, så vi ikke bliver ramt lige så hårdt, som det desværre tegner til nu.

Køb en eller flere støttebilletter til “DEN AFLYSTE FINALE” og støt klubben i denne utroligt svære situation, så vi til næste sæson kan stille med et lige så stærkt hold, der kan tage det guld vi desværre ikke fik mulighed at vinde i år,” skriver Aalborg Pirates og fortsætter:

“Hvis vi sammen i Aalborg kan sælge 6666 støttebilletter á 150 kr. til “DEN AFLYSTE FINALE” så hjælper du klubben uvurderligt på vej imod at kunne stille med et mindst lige så stærkt hold til næste sæson.

De spillere vi allerede har gentegnet med, håber inderligt at vi kan fortsætte den linje af spillere som vi allerede var gået i gang med at tegne kontrakter med, inden slutspillet blev aflyst. Men det er svært, som situationen har udviklet sig – men du kan være med til at hjælpe!”

Hvis du vælger at købe en støttebillet, får du dit navn trykt på en speciel trøje som Piraterne vil spille med, til den første hjemmekamp i næste sæson.

“Din støtte betyder så meget, at piraterne gerne vil vise deres taknemmelighed, ved at spille en kamp med navnene på alle dem som støtter i en svær situation på deres trøje. Hvis du køber mere end én støttebillet, kommer dit navn selvfølgelig på flere gange,” skriver de.

Du kan købe din støttebillet lige her.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni