Dele-Tesla og fælles hønsegård: Boliger i Sundsholmerne sættes nu til salg

Skrevet af: Michael Qureshi

Kunne du tænke dig at bo et sted som ingen andre i hele Aalborg Kommune?

Hvor der er Dele-Tesla, fællesspisning, hønsegård, drivhuse, fitnessrum og meget mere. Så vil du helt sikkert synes, at  Aalborgs første bæredygtige bofællesskab ”Sundsholmerne” er spændende.

Projektet er nu klar til at blive sat i salg, og det består af 64 boliger i varierende størrelser, som skal etableres på Stigsborg Havnefront.

”Sundsholmerne” er Aalborgs første bæredygtige bofællesskab, som kommer til at bestå af 64 boliger på Stigsborg Havnefront i Nørresundby.

EcoVillage står bag projektet, som skal være en del af det kommende Parkkvarteret, der indgår i 1. etape i udviklingen af Stigsborg Havnefront.

Det skriver Ecovillage i en pressemeddelelse.

Stor interesse for Sundsholmerne

I marts blev planerne om Aalborgs første bæredygtige bofællesskab for første gang meldt ud, og grundet en stor interesse for projektet blandt nordjyderne er boligerne nu klar til at gå i salg:

“Det glæder os meget, at interessen har været så stor for ”Sundsholmerne”.

Stigsborg-området er helt oplagt til denne type bofællesskab, da det både er tæt på byliv og rolige naturområder og derfor attraktivt for rigtig mange mennesker, som også går ind for et godt fællesskab og en grøn levemåde,” lyder det fra Rikke Amalie Søndler, der er adm. direktør i EcoVillage.

”Sundsholmerne” bliver DGNB Guld-certificeret og kommer til at bestå af en kombination af række- og etageboliger med alt fra to til seks værelser.

Der vil derfor være plads til både familier, seniorer, par samt enlige med og uden børn. Priserne på boligerne spænder fra 1.450.000 til 3.100.000 kroner.

Fælles for alle boligerne er, at de er kompakte og funktionelle, og at de kun indeholder de faciliteter, der bruges i hverdagen.

Gæsteværelser, kontor, spisesal, legerum, fitnessrum, fælles vaskeri og meget mere bliver således placeret i et fælleshus på 750 kvadratmeter.

Informationsmøde om projektet

Den grønne livsstil bliver en vigtig del af dagligdagen i ”Sundsholmerne”, hvor der vil være fællesspisning med økologisk mad på menuen, Tesla-delebil samt adgang til køkkenhaver, drivhuse og hønsegård.

For at høre nærmere om bofællesskabet inviterer EcoVillage og Stigsborg P/S til informationsmøde på onsdag den 9. oktober kl. 19-21 på Stigsborg Brygge 5:

“Det giver god mulighed for at høre mere om boligerne og fornemme visionerne bag ”Sundsholmerne”, og der vil desuden være mulighed for at blive skrevet op til en bolig og møde fremtidige naboer.

Det er naturligvis ganske uforpligtende at møde op, så alle interesserede er velkommen til at kigge forbi,” fortæller Rikke Amalie Søndler.

Moderne bofællesskab

Anton Hessellund, som er direktør i Stigsborg P/S, glæder sig over, at EcoVillage nu etablerer sig på Stigsborg Havnefront:

“Vi er glade for den store interesse, der har været for projektet på forhånd, og at EcoVillage nu er kommet så langt, at salget kan igangsættes.

Der er ingen tvivl om, at flere og flere tilstræber en boligform, hvor den enkelte bolig kun indeholder de mest nødvendige kvadratmeter, og hvor man deler om de øvrige.

Det er jo ikke en boligform, vi har set tidligere i Aalborg, så derfor glæder det os, at projektet er blevet taget så godt imod af nordjyderne,” fortæller han.

Boligerne i ”Sundsholmerne” opføres i samarbejde med A. Enggaard og C.F. Møller og forventes at være indflytningsklare i efteråret 2021.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.