Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De mest almindelige stoffer, som misbruges i Danmark blandt unge

Af Annoncør

Narkotikamisbrug blandt unge er et stort problem i Danmark, ligesom det er i mange andre lande rundt om i verden. Selv om der findes en række forskellige stoffer, der kan misbruges, er der nogle stoffer, der er mere almindeligt brugt og misbrugt end andre blandt unge i Danmark. I denne artikel vil vi se nærmere på de mest almindelige stoffer, der misbruges blandt unge i Danmark.

Cannabis-misbrug

Et af de mest udbredte stoffer, der misbruges blandt unge i Danmark, er cannabis. Ifølge data fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug er cannabis det mest brugte stof blandt unge i Danmark, idet ca. 12 % af de 15-34-årige angiver at have brugt stoffet inden for det seneste år. Denne høje brugsprocent skyldes sandsynligvis en række faktorer, herunder at stoffet er relativt let tilgængeligt, og at det ofte opfattes som et relativt “sikkert” stof sammenlignet med andre stoffer.

Misbrug af amfetamin

Et andet almindeligt misbrugt stof blandt unge i Danmark er amfetamin. Selv om amfetamin ikke er lige så udbredt som cannabis, er det stadig et betydeligt problem blandt unge i Danmark, idet ca. 4 % af de 15-34-årige angiver at have brugt stoffet inden for det seneste år. Amfetamin bruges ofte som “studiemiddel” for at hjælpe studerende med at holde sig vågne og fokuserede under eksamener, og det kan også bruges rekreativt for at opleve følelser af eufori og øget energi.

Misbrug af kokain

Kokain er også et almindeligt misbrugsstof blandt unge i Danmark, især blandt unge voksne. Ifølge data fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug har ca. 3 % af de 15-34-årige i Danmark rapporteret, at de har brugt kokain inden for det seneste år. Kokain bruges ofte rekreativt for at opleve følelser af eufori og øget energi, og det er også et populært stof blandt unge voksne, der går på klubber og fester.

Misbrug af ecstasy

Ecstasy er et andet almindeligt misbrugt stof blandt unge i Danmark, især blandt unge voksne. Ifølge data fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug har ca. 2 % af de 15-34-årige i Danmark rapporteret, at de har brugt ecstasy inden for det seneste år. Ecstasy bruges ofte rekreativt til at opleve følelser af eufori og øget energi, og det er også et populært stof blandt unge voksne, der går på klubber og til fester.

Misbrug af receptpligtig medicin

Endelig er receptpligtig medicin som opioider og benzodiazepiner også almindeligt misbrugt blandt unge i Danmark. Ifølge data fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug rapporterede ca. 1 % af de 15-34-årige i Danmark, at de havde misbrugt opioider inden for det seneste år, og ca. 2 % rapporterede, at de havde misbrugt benzodiazepiner. Disse stoffer misbruges ofte på grund af deres beroligende virkninger, og de kan være særligt farlige, når de kombineres med andre stoffer.

Det kan konkluderes, at stofmisbrug blandt unge er et stort problem i Danmark, og at der misbruges en række forskellige stoffer. De mest almindeligt misbrugte stoffer blandt unge er cannabis, amfetamin, kokain, ecstasy og receptpligtig medicin. Det er vigtigt for forældre, undervisere og sundhedspersonale at være opmærksomme på disse tendenser for at hjælpe de unge med at undgå de negative konsekvenser af stofmisbrug eller i det mindste gøre behandling for misbrugsbehandling tilgængelig og tilgængelig til enhver tid.

Del artikel

Andre læser også