Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De lækreste senge for en god nattesøvn

Af Annoncør

En god seng er noget af det vigtigste for at sikre dig, at du sover godt om natten. Det er ikke bare antallet af timer, der er afgørende for, om du vågner frisk og udhvilet, det er også kvaliteten af din søvn. Og her er en seng, der passer til dig, af enorm stor betydning.

Et af de steder, du finder et stort udvalg af kvalitets senge, er hos Bedrenætter.dk – og du får her et par gode tips, der kan hjælpe dig med at vælge din nye seng.

Typer af senge

De færreste køber senge ofte, derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at du får en seng, du kan have glæde af i mange år frem. Det første, du skal gøre op med dig selv er, hvilken type seng, der passer til dig og dine behov.

Boxmadrasser

En boxmadras er en madras, hvor trærammen er indbygget. Her skal der blot monteres ben på sengen, og den er klar til brug sammen med den tilhørende topmadras.

Kontinentalsenge

Kontinentalsenge giver både en god liggekomfort og har et pænt udseende, som gør det til et populært valg for mange. Sengene er opbygget med en bund af boxmadrasser med en springmadras ovenpå. Herved får du en hel seng, uden sprække imellem de to boxmadrasser.

Elevationssenge

Elevationssenge fås som Boxelevation eller Kontinental-elevation. Med en elevationsseng kan du løfte hovedgærdet, når du skal læse eller se tv, ligesom benenden også kan hæves på mange sengemodeller – til dig, der ved hvor godt det kan føles at smække fødderne op.

Udover senge finder du hos Bedrenætter.dk også et stort udvalg i massive sengerammer og gavle, som du kan sætte til din nye seng for at få det udtryk, der passer til dit soveværelse. Se alle senge her.

Valg af hårdhed

Nogle sværger til en blød seng, andre foretrækker en hårdere madras. Hårdhed er altså langt hen ad vejen en smagssag. Der er dog et par tommelfingerregler, du med fordel kan følge, når du skal vælge en ny seng. En af de vigtigste indikatorer er din egen vægt:

  • Under 75 kg. – vælg pocket fjedre og medium fasthed
  • 75-100 kg. – vælg fastheden ”Fast”
  • Over 95 kg. – vælg Multipocket fjedre og ”Fast”

Derudover er det vigtigt at vælge en topmadras, der passer til dine behov. Det kan evt. være en blød topmadras for ekstra komfort eller en topmadras med temperaturregulerende egenskaber.

Del artikel

Andre læser også