Dagen efter nytårsaften: Disse Take Away steder kan redde dine tømmermænd

Skrevet af: Michael Qureshi

Velkommen til et nyt årti – og velkommen til en krop der bare har brug for at slappe af og samtidig skriger efter fedt og salt.

Sådan har de fleste det dagen efter nytårsaften, uanset om man var på den helt store klinge eller bare kom alt for sent i seng.

Det er nok årets største dag på Take Away fronten, og det er her, de fleste bare trænger til noget snasket Take Away, før januar og diverse nytårsforsæt for alvor begynder.

Herunder har vi udvalgt vores bud på gode steder, der kan kurere nytårs-tømmermænd. Det skal være let, lækkert og snasket.

Guiden er ikke sponsoreret af nogen og udelukkende valgt af redaktionens medlemmer.

Burger BOOM

Kåret til Aalborgs bedste burgersted til AALBORG AWARDS 2019,  har Burger BOOM haft et helt fantastisk år.

Noget tyder på, at de fortsætter stilen ind i det nye år, hvor de bl.a. 2. juledag måtte melde totalt udsolgt grundet så stor efterspørgsel på deres burgere og ikke mindst gratis dip.

På deres Facebook-side her 1. januar melder de alt klar fra kl. 11.00-21.00.

Deres Boomburger kan helt klart anbefales.

Vesterbro 68

Du kan bestille online her

Subway

Subway har nu to steder i Aalborg i Urbansgade og Østerågade.

Bestiller du efter klokken 17.00 har de et helt særligt tilbud, hvor du bl.a. kan få en valgfri footlong sandwich til blot 50 kr., mens to stk. kan erhverves for 90 kr. Er du virkelig sulten, eller bare gavmild overfor vennerne, så kan du få tre stk. til den nette sum af 120 kr.

Især deres Nachos Sandwich er et sikkert hit til tømmermænd med mexicansk krydret fajita kylling, sprøde nachos, mozzarella cheddar mix og et ordentlig skvæt Southwest-dressing.

Urbansgade 22
Østerågade 16

Du kan bestille take away online her

Grillen Burgerbar

Den store burgerrestaurant er leveringsdygtig i store lækre snaskede burgere med flere forskellige variationer af fries.

Deres Fried Chicken burger eller Pablo med spicy cheese bombs er perfekt dagen efter den store druktur. Prøv deres Oh my Cheese Fries, de er godt greasy.

På deres Facebook-side her 1. januar skriver de, at de står klar til at tage imod gæsterne og ikke mindst bestillinger fra kl. 11.30.

Ved Stranden 1

Du kan bestille take away online her

Jin Shing

Selv om man bor i Aalborg, så er det absolut værd at begive sig afsted til Nørresundby for en ordentlig omgang tømmermænds-mad på Jin Shing.

Her er portionerne gigantiske, og de sparer ikke på deres kendte burgerdressing. Du kan få ALT grillmad på Jin Shing, og det smager bare godt.

Samtidig er de utrolig effektive i bestillingerne, og det går hurtigt med at få udleveret maden.

Hjørringvej 40

Chickies

Hvis du er til sprøde kyllingestykker a la KFC, så er det forholdsvis nye Chickies et godt bud. De laver alt fra Tenders Combo, wraps, burgere, wings og det hele.

De har desuden de der helt klassiske bølge pommes, som man kender fra gode gamle dage.

Chickies åbnede tidligere i år og har fået godt fat i aalborgensernes hungren efter fried chicken.

Ved Stranden 11C

Du kan bestille online her

Azzurra

Man kan ikke sige pizza i Aalborg uden at have Azzurra med i den sætning.

Pizza-kongerne af Dobbelt A har i adskillige år holdt topniveau med deres lækre autentiske italienske pizzaer, og de blev også i 2018 kåret til Byens Bedste Pizza.

Deres Pizza Carpaccio med ægte italiensk lufttørret skinke er fremragende, og det samme er deres spicy Marco Polo.

Azzurra Nordkraft

Jens Bangs Gade 15

Urbansgade 27

Bestil online her

Burger Shack

Burger Shack er ved at sætte sig på tronen som Danmarks burgerkonger. De har i den grad etableret sig stærkt i Aalborg, hvor de ligger perfekt i midtbyen.

Senest har de fået fuldt hus på stjernerne i anmeldelser i både Politiken og Jyllands Posten, hvor de endda i København slog selveste Gasoline Grill (tidligere kåret til verdens bedste burger) i en burgertest.

Gå amok i deres lækre saftige burgere og sprøde fries.

På deres Facebook-side melder de helt klar til 1. januar.

Bestil online her

Sason

Det er nok et af de mest populære steder i Reberbansgade, hvor der stort set altid er propfyldt.

De har lidt af det hele. Deres pizzaer er gode med sprøde bunde.

Dagen efter nytårsaften er nok ingen undtagelse. Vi er især helt vilde med deres gigantiske durum. I Sason’s durum putter de også den famøse røde dressing i, som jo altid løfter smagsoplevelsen.

Den hittede også stort i vores store durum-guide – som du kan læse her.

Reberbansgade 3

Bestil online her

Kastet Grill & Burger

Et af de helt legendariske grillbar-steder i Aalborg.

I marts fyldte stedet på Kastetvej 20 år, og de er leveringsdygtige i al slags snasket grillmad. I 2018 kulminerede det, da de blev kåret til Nordjyllands Bedste Take Away.

De laver store burgere, grillkylling og man kan endda gå all in med deres store bøfsandwich druknet i brun sovs.

Kastetvej 63

Bestil online her

 

Burger Go

Man vidste ikke rigtig, hvad man skulle forvente, da Burger Go åbnede Ved Stranden i 2016.

Umiddelbart lød det som et sted, der ville poppe op og hurtigt lukke ned igen. Men nej. Kvalitet fornægter sig ikke, og Burger Go leverer varen med greasy, saftige og store burgere.

De kører en 4,8 rating ud af 5 på Facebook, hvor folk ellers ikke er nærige med dårlige anmeldelser. Vi er vilde med Burger Go, og de melder også på deres Facebook klar til 1. januar fra 12-21.

En dobbelt cheese menu skal nok redde dine tømmermænd.

Ved Stranden 11

Bestil online her

 

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her