De er tilbage! Er det her Aalborgs bedste fastelavnsboller?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fastelavn er mit navn…

Ja ja, der er stadig lidt over en måned til fastelavn med udklædning og katten af tønden.

Men medmindre du går rundt med skyklapper på, så har du nok allerede bemærket, at fastelavnsbollerne er kommet ud i vinduerne hos diverse bagerier, caféer og supermarkeder.

Derfor var der også højlydt gensynsglæde på vores redaktion, da Penny Lane afslørede, at de Aalborg-berømte boller igen var at finde i deres syndige montre.

Franske fornemmelser møder danske traditioner

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er fans af Penny Lane og alle deres vilde kager. Men især med fastelavnsbollerne er de blandt Aalborgs førende.

Traditionen tro sælger Penny Lane fastelavnsbollerne frem til ugen, efter at den sidste fastelavnstønde er slået ned.

Men skulle syv uger ikke være nok til at fortære ét års ration af de afsindigt lækre boller, så har den opmærksomme kageelsker måske allerede bemærket, at to ud af de fem fastelavnsboller faktisk aldrig forlader menukortet …

Det vender vi tilbage til.

Hele historien om fastelavnsbollen startede (ikke overraskende) omkring fastelavnstiden i Penny Lanes spæde begyndelse.

Opskriften på den i dag populære bolle kom til Penny Lane i selskab med en fransk bagermester, som efter en kort forklaring blev bedt om at komme med sit bedste bud på en dansk fastelavnsbolle.

Den franske bagermester kom herefter med denne opskrift, som mest af alt mindede om en brioche, hans bedstemor lavede, da han var barn.

Gid den længe leve må

Oprindeligt fandt man efter et par bidder angiveligt citroncreme i den svampede midt, men efter ønske fra aalborgenserne blev denne siden udskiftet med en god, hjemmelavet vaniljecreme – som vi også kender den i dag.

Flere varianter fulgte siden efter, og i dag består familien af Creme, Creme/chokolade, Nougat/marcipan, Hindbær og Æble/borgmestermasse (Borgmestermasse er en creme af marcipan, smør og sukker).

Aalborgenserne var dog stadig ikke tilfredse.

De havde bestemt ikke lyst til at skulle undvære de lækre boller resten af året; derfor lod Penny Lane to af varianterne blive boende i konditoriet igennem alle sæsonerne – under dæknavn: Bedstemorbollen.

I den gode smags tjeneste har vi hos MigogAalborg-redaktionen naturligvis spist os igennem alle fem styks (på én gang, ja!) i jagten på vores personlige favorit!

Vaniliecreme: Vi forstår godt, at den får lov at leve videre hele året som bedstemorbolle, for den ville svær at undvære mellem sæsonerne.

Der er ikke så meget at sige andet end: En sikker vinder!

Vanilie/chokolade: Når to af verdens lækreste ingredienser mødes i en syndig fastelavnsbolle, så er det virkelig et match made in heaven. Ikke så meget pjat, bare ren kærlighed.

Æble/borgmestermasse: Ligeså populær og sprød som Thomas Kastrup-Larsen var til kommunalvalget – ligeså var smagen af borgmestermassen i den lækre bolle.

Sådan cirka som at spise indbagt æblekage – på den rigtig gode måde!

Hindbær: Kombinationen af den klassiske, hvide glasur og den friske, hjemmelavede hindbærmarmelade er et godt valg, hvis du er én af dem, som godt kan blive lidt kvalm af sukker, creme og flødeskum.

Marcipan/nougat: Selvom mange måske har fået nok af julens lækkerier, så er der alligevel nogle elementer, som hellere end gerne må vare helt til påske.

For eksempel den velkendte julekombination af marcipan af blød nougat som (SURPRISE!) også fungerer fantastisk i en blød bedstemorbolle.

Faktisk så fantastisk, at vi godt tør udråbe denne som dagens favorit!

Er du medlem af ClubAalborg? Få adgang til mere end 30 unikke lækre tilbud i Aalborg for kun 35 kr. – du sparer hurtigt langt mere end det – tilmeld dig her

Du kan læse mere om de lækre tilbud i januar her – hvor Helmuth og VACA er nye i ClubAalborg

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.