Datamarked.dk – en lokal og miljøvenlig virksomhed i vækst

Skrevet af: Redaktionen

Datamarked.dk startede tilbage i 2005 i Aalborg og har siden været i rivende udvikling.

Virksomheden handler med brugte IT-varer, hvor fokus i begyndelsen primært var på brugte bærbare. Den store succes kan blandt andet ses ved deres udvikling fra et 40 kvm lager til nu at have et lager på 2000 kvm med 24 ansatte.

Det er altså en virksomhed, som må siges at have vokset ekstremt over de seneste år.

Den lokale Aalborg-virksomhed har altså opnået en solid etablering i byen.

Det ser kun ud til at gå en vej – og det er fremad. Det er en virksomhed, som kan skabe stor forskel for miljøet, hvilket klart er noget, der bør få mere end blot den danske opmærksomhed i deres retning.

Fokus på en grønnere verden

Resten af verden begynder så småt at få øjnene op for vigtigheden ved at passe på jorden og miljøet. Dette er dog noget, som Datamarked.dk længe har været med på og forsøgt at fremme gennem deres virksomhed.

Virksomheden forstår, at vi lever i en verden, hvor elektronik er i konstant udvikling og bliver udskiftet blandt forbrugere mere end nogensinde før.

Dette er på trods af, at der egentlig ikke sker den store forskel i mange af de produkter, som bliver udskiftet.

Se blot på de lange køer, som formes ude foran butikkerne, når der udkommer en ny iPhone, som fungerer stortset på samme måde, som den tidligere model.

Det er blevet et helt modefænomen, at man skal have det nyeste af det nyeste inden for elektronik.

Dette så virksomheden Datamarked.dk et problem i, hvilket inspirerede dem til at sælge brugt elektronik, så de kunne gøre en forskel i den udvikling, der lige nu finder sted i forbruget af elektronik.

Så stor forskel skaber salget af brugt elektronik for miljøet

Selvom de færreste tænker over, hvor stor en effekt deres forbrug af elektronik har, så er det en af de helt store spillere, når det kommer til forurening.

Hele 80 procent af den energi, som en PC bruger, går nemlig til selve fremstillingen af den. Det er derfor Datamarked.dk så en fordel i at genbruge elektronik frem for at spilde energi og forurening på at fremstille nyt hele tiden.

Datamarked har specialiseret sig i at købe brugt IT-udstyr fra både store europæiske og danske virksomheder. De holder sig ikke længere kun til bærbare computere, men køber alt fra iPhones til stationære PC’er.

Virksomheden fortæller, at hele 90 procent af indmaden i de forskellige produkter faktisk kan genbruges direkte og behøver derfor ikke at blive repareret på.

Det er kun 10 procent, som faktisk skal pilles lidt ved, hvilket Datamarked selv står for i deres lokaler i Nørresundby ved Aalborg.

Med kun 10 procent, som behøver arbejde, er der altså rigtig mange fordele for miljøet ved at genbruge elektronikken. Fremfor at bruge en hel masse energi på at skabe et nyt produkt fra bunden, kan man spare på ressourcerne og energien ved at udnytte de produkter, som allerede kan findes derude.

Cirkulær økonomi er et af de primære nøgleord for en grønnere verden

Hos Datamarked.dk tror man på, at cirkulær økonomi er et af de vigtigste nøgleord, når det kommer til at skabe en bedre og grønnere verden.

Datamarked mener ikke, at blot fordi en virksomhed har afskrevet deres produkter i et regnskab, så er de ubrugelige. Tværtimod, så ligger der stadig en hel del værdi i netop de produkter, hvis der blot er nogen, som vil tage hånd om dem.

Datamarked.dk er derfor fortaler for at cirkulær økonomi kan være med til at skabe store miljømæssige fordele og have en god økonomisk gevinst.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.