ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks største gamingfestival: Det her skal du glæde dig til

Af Emil Kjær Jørgensen

Fra 17. til 19. august kan vi her i byen se frem til STARCADE, der forener LAN, professionelle spillere og spiludvikling i én stor 3-dages oplevelses- og gamingfestival.

De 22.000 kvadratmeter i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) danner rammen for et tredages gaming-univers, der under ét og samme tag samler e-sport gamere på verdensniveau, esporten som breddeidræt, amatørgamere og ikke mindst en spilfestival, hvor de nyeste produkter og teknologier i spilbranchen vises.

Det er samtidig en del af Aalborg Festivals, som kommer til at fylde en hel del i byen i august.

Starcade i AKKC er gratis at deltage i det meste, og programmet er tilrettelagt, så der bliver noget for både nybegyndere, øvede og professionelle. Starcade forventer at op mod 10.000 gæster kigger forbi.

Vi har taget en snak med koordinatoren for Starcade, Stine lund, som vil fortælle lidt om, hvad vi især kan glæde os til.

Fokus på den hurtigst voksende sportsgren på verdensplan

Interessen for Esport vokser dag for dag, og Starcade har selvfølgelig også fokus på den populære sport.

Alle dage afholdes der forskellige turneringer, hvor der er fede præmier på spil.

”Vi har et stort fokus på fodboldspillet FIFA alle dage, hvor vi fredag har 1 mod 1, lørdag er det så 2 mod 2, inden vi slutter søndag med en juniorturnering, hvor fremtidens stjerner kan prøve sig af,” fortæller Stine.

Pengepræmierne er også i den høje ende. Der er hele 10.000 kr. til vinderne i både 1 mod 1 og 2 mod 2.

Danmarks største gamingfestival: Det her skal du glæde dig til

Der bliver også mulighed for at møde danske August ”Agge” Rosenmeier, som er en af verdens bedste til spillet. Han er tidligere verdensmester, og han vil både spille en showkamp og give konkurrencelystne spillere mulighed for at spille en kamp mod ham.

”Derudover ser vi frem til, at han skal tage vores helt egen borgmester under kærlig behandling til åbningsshowet,” siger Stine med et smil.

Ud over FIFA-turneringerne afholder man også Nordjysk Cup i CS:GO om lørdagen, arrangeret af DGI.  Det er en turnering, hvor nordjyske esports-foreninger kan melde sig til og dyste om håneretten det næste års tid.

Mød Big Betty – en gamingoplevelse udover det sædvanlige

Som en stor nyhed kan Stine Lund fortælle, at Mountain Dew kommer forbi Starcade med verdens største mobile esports arena.

”De kommer med den her sindssyge lastbil, som kan foldes ud til et ægte esports-mekka. Der er både storskærm, esports-scene og det vildeste hardware.”

Fra den mobile esports-arena afholdes der DM i Rocket League, og vinderen er sikret en plads til ”The Grand Finals” i London senere på året, hvor førstepræmien er en uges bootcamp i USA hos verdensmestrene Team Dignitas.

Spiludvikling for alle

Under hele festivalen kan man også se frem til den store spilmesse Game Scope, som de seneste to år har været meget populært.

”Det er her man kan få en snak med udstillerne, blive inspireret og selvfølgelig prøve spillene,” siger Stine.

Der er 45 spil udstillet, og det er ny rekord for Game Scope. Til spilmessen kan man opleve alt lige fra studenterprojekter til store etablerede virksomheder.

Danmarks største gamingfestival: Det her skal du glæde dig til
Game Scope 2017.
Foto: Rafael Zajac.

”Det er super fedt at mærke, at der er kommet et øget kendskab til spiludvikling i Danmark, og hvis vi kan være med til at rykke den udvikling endnu mere, er vi mere end tilfredse,” forklarer Stine.

Man kan også se frem til at prøve kræfter med Virtual Reality, og det er selvfølgelig ejerne af Europas største VR-café, som kommer forbi spilfestivalen. Den ligger lige her i Aalborg på Banegården.

Lørdag er det tid til DM i spiludvikling, hvor der allerede er tilmeldt 20 hold. Det er primært for unge amatørudviklere.

”Det er en unik mulighed for fremtidens udviklere, for de får en masse brugbar feedback fra både dommere og publikum, som også kan prøve spillene.”

For de helt spæde spiludviklere er der Spiludvikling for Unge, hvor man kan lære det hele fra bunden – lige fra programmering til storytelling

Troldspejlet i nye rammer

Traditionen tro er der også et konkurrenceaspekt i Game Scope. Søndag vil Legenden Jakob Stegelmann fra Troldspejlet sammen med redaktør Troels Møller anmelde, fremhæve og dissekere spillene på bedste Troldsspejlet-manér.

”Det er altid et fantastisk show de stabler på benene, og salen er altid pakket med mennesker, når Troldspejlet indtager scenen.”

Læs mere om Troldspejlet – råt for usødet her.

Danmarks største gamingfestival: Det her skal du glæde dig til

LAN i helt vilde rammer

Ingen gamingfestival uden et vaskeægte LAN-party og både fredag, lørdag og søndag er der skruet op for hyggen og en masse konkurrencer i det store LAN-område.

Der kommer en masse forskellige turneringer undervejs i populære spil som CS:GO, League of Legends, Rocket League og Hearthstone, men er man bare til bare at spille med og mod vennerne, kan man også det.

”Det er åbent for publikum, så nysgerrige kan få et indblik i, hvad det er, de unge bruger tiden på. De kan se, at gaming ikke er hverken farligt eller usundt, men et fællesskab, hvor deres børn hygger sig og socialiserer med hinanden”, forklarer Stine.

Danmarks største gamingfestival: Det her skal du glæde dig til
Foto: VIsitaalborg. Sådan her er vi vant til at se AKKC. Til Starcade laves det om til et stort LAN-område.

Der er mulighed for overnatning, og forplejning kan man købe fra Papegøjehaven.

”Det hele bliver meget uformelt, men i nogle fede lokaler, som man ikke lige får lov at sidde og game ii til dagligt;” slutter Stine Lund.

Starcade bliver ved med at komme med nyheder indtil festivalen starter. Derfor er det en god idé at følge med på hjemmesiden eller Facebook.

Du kan også læse om, hvad du ellers kan glæde dig til med Aalborg Festivals i august – så læs med her

Del artikel