Danmarks nye badehotel åbner i næste uge: Så lækkert er det blevet

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Har man fulgt med i den populære TV 2-serie Badehotellet, ved man, hvordan et klassisk badehotel ser ud.

Tag så alle de forestillinger du har om et badehotel, og tilsæt det alt det et topmoderne 2017-hotel har at byde på.

Så har du Blokhus’ nye stjerne. Strandhotellet har været undervejs i flere år, men i næste uge åbnes det officielt for gæsterne.

Faktisk er man så langt, at man allerede i den kommende weekend tester hotellet med særligt inviterede gæster.

Direktøren er 35 år

”Det er først, når der har boet folk her på hotellet, at vi lige kan få finpudset de sidste ting, så vi er 100 procent klar til at gå i luften, når vi søndag den 2. juli tager imod de første gæster,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han er hotellets direktør. Hentet fra Fyrklit, hvor hans resultater blev bemærket i både Nordjylland og i resten af Danmark.

Også af ægteparret Marie-Louise og Steffen Ebdrup, der har sat den 35-årige direktør ind som frontfigur for det ambitiøse hotelprojekt.

Det er efterhånden sjældent, at der bygges nye badehoteller i Danmark. Så det er ret ekstraordinært, når Strandhotellet åbner dørene med sine 38 værelser og suiter.

I weekenden blev MigogAalborg inviteret inden for på det nye lækre hotel, der mixer nostalgi med moderne teknologi. De klassiske tapeter på værelserne kombineret med hurtigt wi-fi over hele hotellet.

Haft Badehotellets scenograf inde over

Fra det klassiske Orangeriet til et topmoderne wellness-område. Sådan er stilen på Strandhotellet, som oprindeligt var planlagt til at være et bed & breakfast.

Faktisk har ejerne haft Badehotellets faste scenograf Jette Lehmann til at rådgive om indretningen i bl.a. lobby og orangeriet. Så detaljeret er man gået til værks for at skabe den rette ånd.

”Historien er, at Marie Louise og Steffen jo i forvejen er medejere af Restaurant Futten og Café Laden her i Blokhus. Og de blev tit spurgt på gode overnatningsmuligheder her i byen.

Så da de fik muligheden for at købe to sammenhængende grunde, så gik de i gang med at planlægge et mindre Bed & Breakfast. Men undervejs fik de også et godt råd om, at hvis der skal være ordentlig økonomi i sådan et sted, så skal man op over 35 værelser.

Samtidig fik de chancen for at købe en tredje grund, så de skiftede kurs. Og så var de slet ikke i tvivl om, at det skulle være et ægte badehotel,” fortæller Anders Kronkvist Thorsager.

Restauranten bliver blandt Nordjyllands bedste

Han har været ansat som direktør på Strandhotellet siden januar, hvor han har haft fokus på at samle et stærkt team på alle pladser lige fra receptionist til rengøring til køkkenchef.

Især på restaurantdelen har han formået at samle et superstærkt team.

”Det der lignede en rigtig svær opgave, overgik alle mine forventninger. Jeg stødte på en strøm af eksilnordjyder, der gerne ville hjem og havde lyst til at være en del af det her projekt. Thomas Guldhammer Karlsen, der får det overordnede ansvar for køkken og restaurant, har været på D’Angleterre.

Vi har samtidig fået hentet nogle sindssygt dygtige folk, der har steder som Kong Hans, Dragsholm Slot og Ruths Hotel på cv’et,” forklarer den unge hoteldirektør.

Direktøren kan godt plukke mælkebøtter

Der bliver dermed også stillet forventninger til, at restauranten kan tiltrække andre end kun hotellets gæster.

”Vores ambition er at lave en af Nordjyllands bedste restauranter. Konceptet omkring restauranten bliver meget traditionelt dansk og fransk køkken. Det bliver alt fra smørrebrød til tartar. Det bliver gourmet, men ikke noget med to streger og en blomst. Det skal være mad, der smager og fylder noget,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han har også haft fokus i ansættelserne på, at personalet ikke kun tænker på deres eget lille felt.

”Vi prøver at være lidt innovative og udvisker simpelthen faggrænserne. Så hvis Thomas i køkkenet har en ledig time, så kan han godt hjælpe med at lægge sengetøj på, mens jeg kan være ude i gårdhaven og plukke mælkebøtter.

Jeg har heller ikke noget kontor. Når jeg skal sidde med min computer bliver det ude i receptions-loungen, så jeg er blandt gæsterne,” forklarer han.

Åbent 365 dage om året

Hotellet skal være åbent 365 dage om året, og man kommer også til at satse en del på konferencer, kursus og selskaber.

”Som udgangspunkt kommer den største omsætning naturligvis i sommermånederne, fordi vi er et badehotel i en sommerby. Men det er klart, at vores store udfordring bliver at holde hjulene i gang i de øvrige sæsoner, og derfor er det vigtigt, at vi har wellness, den lækre restaurant og faciliteterne til at have konferencer og mange selskaber.”

Hvert år kommer der en million turister til Blokhus. Den lille nordjyske by er i rivende udvikling, og Strandhotellet gør intet dårligt for Blokhus. Nu glæder man sig til den første sommersæson.

”Det bliver lige på og hårdt fra første dag, fordi det er højsæson. Så vi får travlt og kommer sikkert til at ændre procedurer hen af vejen, men det bliver sjovt, og vi håber, at folk tager godt imod det,” slutter Anders Kronkvist Thorsager.

Du kan allerede nu følge Strandhotellet i Blokhus på Facebook lige her

Man kan også allerede nu booke ophold her

Et friskt pust i gaden: El Mundo har fået en flyvende start

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Jomfru Ane Gade er på både godt og ondt et af byens mest kendte vartegn.

Den er berømt (og berygtet) for at være hele Danmarks festgade, hvor der især er masser af muligheder for unge mennesker i alderen 18-25 år.

Men i marts kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at et nyt og spændende koncept åbnede op i de mystiske Gaslight-lokaler, som har fokus på at skabe en fest for de gæster, der måske havde givet lidt op på gaden.

Og det tyder på, at El Mundo har fundet den perfekte cocktail af god dansemusik, hyggelig stemning, lækre drinks og en aldergrænse på 20 år alle dage.

“Vores start er gået over al forventning, og jeg har ikke tal på, hvor mange der er kommet op i baren og sagt ‘tak’, fordi vi har skabt et alternativ her i Jomfru Ane Gade,” fortæller manden bag, Mads Lilholt Kristensen.

Quiz Nights og Happy Hour hver dag

El Mundo er en festoase på hele 250 kvadratmeter, og man går efter at skabe en uformel og festlig stemning, hvor der er plads til alle.

“Vi spiller blandt andet musik, som folk har lyst til at danse til. Alt lige fra Bruce Springsteen, Stevie Wonder til nye kunstnere som Lady Gaga og Ed Sheeran,” siger Mads.

Og selvom El Mundo kun har eksisteret i få måneder, er der allerede mange stamgæster.

“Det er fedt at opleve, hvordan mange af de faste gæster lige tager to eller tre kammerater under armen og kommer op og får en øl eller en cocktail, fordi de synes, at det er et fedt sted, vi har skabt.”

El Mundo har blandt andet stor succes med deres Quiz Nights hver torsdag kl 21.00, hvor der dystes om fede præmier og håneretten blandt vennerne. Det kombinerer rigtig mange med Happy Hour, som varer helt frem til klokken 24.00 fra torsdag-lørdag.

Hver fredag og lørdag er der livemusik fra klokken 21.00.

Du kan læse meget mere om El Mundo her.

Vind billetter til Ed Sheeran

El Mundo vil gerne fejre deres gode start med MigogAalborgs følgere.

Derfor udlodder vi i samarbjede med El Mundo 2 billetter til den totalt udsolgte Ed Sheeran-koncert den 28. juli i Tusindårsskoven i Odense.

Men derudover er der også lækre trøstepræmier. 15 heldige følgere på Facebook vinder nemlig 4 fadøl på El Mundo, så man kan komme ind og opleve den helt specielle stemning i festoasen.

Sådan deltager du:

  • Find opslaget på MigogAalborgs Facebook lagt online torsdag d. 20. juni kl. 16.45
  • Skriv navnet på dem, du helst vil drikke en iskold fadøl eller cocktail med på El Mundo, og vær med i lodtrækningen om 2 stk. Ed Sheeran billetter og 15 x 4 iskolde fadøl.
  • Vi trækker vinderne af både billetter og fadøl på El Mundo torsdag d. 27. juni

Kæmpe fund: Tonstung gravsten dukket op midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til
højre ses evangelisten Johannes. 
Foto Nordjyllands Historiske Museum
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til højre ses evangelisten Johannes. Foto Nordjyllands Historiske Museum

I øjeblikket arbejdes der ihærdigt med at lægge ny belægning i Algade ved Budolfi Kirke i Aalborg, og i den forbindelse har arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum kigget med fra sidelinjen.

Der er tidligere dukket adskillelige skeletter og spor af begravelser op, men der kommer også andre interessante ting frem af mulden.

For tæt ved kirken har man nu fundet en mere end to meter lang gravsten.

Helt nøjagtig måler den fundne gravsten 2,15 x 1,40 meter, og den er lavet af enten kalksten eller sandsten, som formentlig er importeret fra udlandet.

Stenen har oprindeligt ligget i kirkegulvet inde i Budolfi Kirke, men er senere lagt udenfor, formentlig i forbindelse med en renovering af kirkegulvet i 1899. Der er derfor ikke fundet jordiske rester af stenens ejermand.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Gravstenen bærer præg af at have ligget i kirkegulvet i mange år, og flere steder er teksten slidt helt væk af kirkegængernes fødder. Men man kan stadig læse, at den oprindelig blev lagt over en Peder Pedersen, og at han døde den 8. november 1672.

Med navn og dødsdato kan vi finde ham i andre skriftlige kilder.

I Budolfi Kirkes kirkebog kan man for eksempel se, at han ved sin død boede i Maren Turis Gade, og i begravelsesprotokollen står, at gravstedet og stenen blev købt af hans enke den 11. november 1672.

Kongelig toldinspektør

Men gravstenen afslører også noget andet meget interessant.

Der står nemlig at læse, at Peder Pedersen var ”lige May: Told insp.” – han var altså toldinspektør i Aalborg.

Fra andre skriftlige kilder ved vi, at en Peder Pedersen blev udnævnt til toldinspektør i januar 1661. Han har dermed været den første generation af embedsmænd under enevælden, som blev indført af Frederik 3. i 1660.

Og der er tale om en embedsmand, som har passet sit arbejde godt, forklarer historiker Jakob Ørnbjerg.

”Vi kan nemlig se, at han har ført forskellige retssager mod folk, som har foretaget ulovlig handel ved Limfjorden uden at betale den told, som kongen har haft krav på,” siger Jakob Ørnbjerg.

Selvom der altså ikke er tale om en hr. Hvem-som-helst, og at en gravsten af den her størrelse og placering viser, at han har tilhørt det bedre borgerskab i samfundet, så har han dog ifølge Jakob Ørnbjerg ikke været særlig velstående.

”For vi kan se i skiftet efter ham, at forskellige kreditorer har gjort udlæg i arven. Så han har haft gæld rundt omkring, som arvingerne har været nødt til at betale ud.”

Stenen afslører sjov detalje

Læser man videre i teksten på gravstenen, så nævnes Peder Pedersens hustru Johanne Sørensdatter Weibye også.

Johanne dør først i 1706, og det afslører en sjov detalje. Her kan man nemlig se, at teksten på gravstenen har været præfabrikeret.

Man har skrevet hele teksten allerede ved Peder Pedersens død i 1672, og har så gjort plads til, at man senere kunne tilføje Johannes dødsdag og år.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

I dette tilfælde har man på forhånd hugget ”16   ”, fordi man regnede med, at hun ville dø i 1600-tallet, men har så sidenhen måtte rette 6-tallet til et 7-tal, da hun altså først døde i 1706.

Selvom hustruens navn og dødsdato også står på stenen, så kan man dog ikke være helt sikker på, at hun også har været begravet i kirken ved Peder Pedersens side.

Man ved nemlig fra skriftlige kilder, at hun senere giftede sig igen med en Gert Kellermand, som også boede i Maren Turis Gade.

Den tonstunge gravsten var desværre slået i flere stykker, men den er nu pillet op af jorden og sendt til konservering.

Senere afgøres det, om den skal udstilles på Aalborg Historiske Museum.

Nordjyllands største bolighus: Erling Christensen Møbler fejrer 35 års jubilæum

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i 1984, at det hele startede.

Erling Christensen åbnede en møbelbutik med drømmen om at levere møbler til en masse nordjyske hjem. Men det blev ikke “bare” ved drømmen.

Faktisk voksede det sig større, end den initiativrige møbelhandler nok selv havde turde håbe på.

I dag 35 år senere er Erling Christensen Møbler med sine 10.000 kvadratmeter Nordjyllands største bolighus og blandt Danmarks allerstørste.

Blot 40 minutters kørsel på motorvej fra Aalborg kan man opleve et bolighus, hvor varesortimentet tæller nogle af markedets mest anerkendte mærker inden for interiør- og møbler.

Jubilæum fejres med gode tilbud

I en moderne tid, hvor gigantiske kæder dominerer detailhandlen, er det befriende og opløftende at se et selvstændigt bolighus klare sig så godt efter 35 år.

Virksomheden har præsenteret flot overskud i regnskaberne, så langt øjet rækker gennem årene, og beskæftiger i dag langt over 30 medarbejdere.

Et jubilæum skal naturligvis også fejres på behørig vis, og derfor holder Erling Christensen Møbler udsalg hele ugen. Her kan man spare 25% på ALLE varer – dog ikke varer der i forvejen er nedsat – og der er virkelig gode muligheder for at gøre et sommer-kup til boligen.

En af årsagerne til at overskuddet vokser hos Erling Christensen Møbler, er udviklingen i virksomheden i takt med den digitale moderne verden.

Man har investeret i at have en veldrevet webshop, hvor kunder fra hele landet kan bestille online. Og som noget fuldstændigt unikt, så er der FRI fragt i hele landet.

Bor man eksempelvis i Odense eller København, så kan man bestille og få leveret varerne uden at få en ekstra-regning på fragten.

Mange fede mærker i bolighuset

Med tocifrede temperaturer her om sommeren og solskin, så sker der også bare noget med os på det personlige plan.

Vi får blandt andet mere lyst til at gøre noget ved vores bolig. Vi får smag på at købe nyt og skabe nye skønne omgivelser omkring os.

Med mærker som Frederik Bagger, Eva Solo, Velux, Skagerak, Rosendahl, Georg Jensen, Royal Copenhagen, Brdr. Krüger, CPH Living og Kähler i bolighuset er der garanti for at gøre en god handel især i forbindelse med deres 35 års jubilæum.

Bolighuset råder desuden over en af Danmarks’s største sengeafdelinger, der er førende inden for de mest populære brands som Auping, Tempur, Wonderland, Dunlopillo, Nordfjord, Lama, Jensen mm.

Foto: Andersen Furniture

Hvis du er typen, der godt kan lide at se tingene i de rigtige omgivelser og måske endda røre og føle ved tingene, før de skal købes, så er der god grund til at starte bilen og tage et hyggeligt smut til Sindal i weekenden.

I forbindelse med 35 års jubilæet fejres det også i selve Erling Christensen Møbler bolighuset med forskellige forkælelser til kunderne hen over dagene.

Hvad: 35 års jubilæum med 25% på alle varer
Hvornår: Gælder hele denne uge
Hvor: Erling Christensen Møbler, Hørmestedvej 342, Sindal

Tjek deres produkter online her