Danmarks nye badehotel åbner i næste uge: Så lækkert er det blevet

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Har man fulgt med i den populære TV 2-serie Badehotellet, ved man, hvordan et klassisk badehotel ser ud.

Tag så alle de forestillinger du har om et badehotel, og tilsæt det alt det et topmoderne 2017-hotel har at byde på.

Så har du Blokhus’ nye stjerne. Strandhotellet har været undervejs i flere år, men i næste uge åbnes det officielt for gæsterne.

Faktisk er man så langt, at man allerede i den kommende weekend tester hotellet med særligt inviterede gæster.

Direktøren er 35 år

”Det er først, når der har boet folk her på hotellet, at vi lige kan få finpudset de sidste ting, så vi er 100 procent klar til at gå i luften, når vi søndag den 2. juli tager imod de første gæster,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han er hotellets direktør. Hentet fra Fyrklit, hvor hans resultater blev bemærket i både Nordjylland og i resten af Danmark.

Også af ægteparret Marie-Louise og Steffen Ebdrup, der har sat den 35-årige direktør ind som frontfigur for det ambitiøse hotelprojekt.

Det er efterhånden sjældent, at der bygges nye badehoteller i Danmark. Så det er ret ekstraordinært, når Strandhotellet åbner dørene med sine 38 værelser og suiter.

I weekenden blev MigogAalborg inviteret inden for på det nye lækre hotel, der mixer nostalgi med moderne teknologi. De klassiske tapeter på værelserne kombineret med hurtigt wi-fi over hele hotellet.

Haft Badehotellets scenograf inde over

Fra det klassiske Orangeriet til et topmoderne wellness-område. Sådan er stilen på Strandhotellet, som oprindeligt var planlagt til at være et bed & breakfast.

Faktisk har ejerne haft Badehotellets faste scenograf Jette Lehmann til at rådgive om indretningen i bl.a. lobby og orangeriet. Så detaljeret er man gået til værks for at skabe den rette ånd.

”Historien er, at Marie Louise og Steffen jo i forvejen er medejere af Restaurant Futten og Café Laden her i Blokhus. Og de blev tit spurgt på gode overnatningsmuligheder her i byen.

Så da de fik muligheden for at købe to sammenhængende grunde, så gik de i gang med at planlægge et mindre Bed & Breakfast. Men undervejs fik de også et godt råd om, at hvis der skal være ordentlig økonomi i sådan et sted, så skal man op over 35 værelser.

Samtidig fik de chancen for at købe en tredje grund, så de skiftede kurs. Og så var de slet ikke i tvivl om, at det skulle være et ægte badehotel,” fortæller Anders Kronkvist Thorsager.

Restauranten bliver blandt Nordjyllands bedste

Han har været ansat som direktør på Strandhotellet siden januar, hvor han har haft fokus på at samle et stærkt team på alle pladser lige fra receptionist til rengøring til køkkenchef.

Især på restaurantdelen har han formået at samle et superstærkt team.

”Det der lignede en rigtig svær opgave, overgik alle mine forventninger. Jeg stødte på en strøm af eksilnordjyder, der gerne ville hjem og havde lyst til at være en del af det her projekt. Thomas Guldhammer Karlsen, der får det overordnede ansvar for køkken og restaurant, har været på D’Angleterre.

Vi har samtidig fået hentet nogle sindssygt dygtige folk, der har steder som Kong Hans, Dragsholm Slot og Ruths Hotel på cv’et,” forklarer den unge hoteldirektør.

Direktøren kan godt plukke mælkebøtter

Der bliver dermed også stillet forventninger til, at restauranten kan tiltrække andre end kun hotellets gæster.

”Vores ambition er at lave en af Nordjyllands bedste restauranter. Konceptet omkring restauranten bliver meget traditionelt dansk og fransk køkken. Det bliver alt fra smørrebrød til tartar. Det bliver gourmet, men ikke noget med to streger og en blomst. Det skal være mad, der smager og fylder noget,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han har også haft fokus i ansættelserne på, at personalet ikke kun tænker på deres eget lille felt.

”Vi prøver at være lidt innovative og udvisker simpelthen faggrænserne. Så hvis Thomas i køkkenet har en ledig time, så kan han godt hjælpe med at lægge sengetøj på, mens jeg kan være ude i gårdhaven og plukke mælkebøtter.

Jeg har heller ikke noget kontor. Når jeg skal sidde med min computer bliver det ude i receptions-loungen, så jeg er blandt gæsterne,” forklarer han.

Åbent 365 dage om året

Hotellet skal være åbent 365 dage om året, og man kommer også til at satse en del på konferencer, kursus og selskaber.

”Som udgangspunkt kommer den største omsætning naturligvis i sommermånederne, fordi vi er et badehotel i en sommerby. Men det er klart, at vores store udfordring bliver at holde hjulene i gang i de øvrige sæsoner, og derfor er det vigtigt, at vi har wellness, den lækre restaurant og faciliteterne til at have konferencer og mange selskaber.”

Hvert år kommer der en million turister til Blokhus. Den lille nordjyske by er i rivende udvikling, og Strandhotellet gør intet dårligt for Blokhus. Nu glæder man sig til den første sommersæson.

”Det bliver lige på og hårdt fra første dag, fordi det er højsæson. Så vi får travlt og kommer sikkert til at ændre procedurer hen af vejen, men det bliver sjovt, og vi håber, at folk tager godt imod det,” slutter Anders Kronkvist Thorsager.

Du kan allerede nu følge Strandhotellet i Blokhus på Facebook lige her

Man kan også allerede nu booke ophold her

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her