Danmarks nye badehotel åbner i næste uge: Så lækkert er det blevet

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Har man fulgt med i den populære TV 2-serie Badehotellet, ved man, hvordan et klassisk badehotel ser ud.

Tag så alle de forestillinger du har om et badehotel, og tilsæt det alt det et topmoderne 2017-hotel har at byde på.

Så har du Blokhus’ nye stjerne. Strandhotellet har været undervejs i flere år, men i næste uge åbnes det officielt for gæsterne.

Faktisk er man så langt, at man allerede i den kommende weekend tester hotellet med særligt inviterede gæster.

Direktøren er 35 år

”Det er først, når der har boet folk her på hotellet, at vi lige kan få finpudset de sidste ting, så vi er 100 procent klar til at gå i luften, når vi søndag den 2. juli tager imod de første gæster,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han er hotellets direktør. Hentet fra Fyrklit, hvor hans resultater blev bemærket i både Nordjylland og i resten af Danmark.

Også af ægteparret Marie-Louise og Steffen Ebdrup, der har sat den 35-årige direktør ind som frontfigur for det ambitiøse hotelprojekt.

Det er efterhånden sjældent, at der bygges nye badehoteller i Danmark. Så det er ret ekstraordinært, når Strandhotellet åbner dørene med sine 38 værelser og suiter.

I weekenden blev MigogAalborg inviteret inden for på det nye lækre hotel, der mixer nostalgi med moderne teknologi. De klassiske tapeter på værelserne kombineret med hurtigt wi-fi over hele hotellet.

Haft Badehotellets scenograf inde over

Fra det klassiske Orangeriet til et topmoderne wellness-område. Sådan er stilen på Strandhotellet, som oprindeligt var planlagt til at være et bed & breakfast.

Faktisk har ejerne haft Badehotellets faste scenograf Jette Lehmann til at rådgive om indretningen i bl.a. lobby og orangeriet. Så detaljeret er man gået til værks for at skabe den rette ånd.

”Historien er, at Marie Louise og Steffen jo i forvejen er medejere af Restaurant Futten og Café Laden her i Blokhus. Og de blev tit spurgt på gode overnatningsmuligheder her i byen.

Så da de fik muligheden for at købe to sammenhængende grunde, så gik de i gang med at planlægge et mindre Bed & Breakfast. Men undervejs fik de også et godt råd om, at hvis der skal være ordentlig økonomi i sådan et sted, så skal man op over 35 værelser.

Samtidig fik de chancen for at købe en tredje grund, så de skiftede kurs. Og så var de slet ikke i tvivl om, at det skulle være et ægte badehotel,” fortæller Anders Kronkvist Thorsager.

Restauranten bliver blandt Nordjyllands bedste

Han har været ansat som direktør på Strandhotellet siden januar, hvor han har haft fokus på at samle et stærkt team på alle pladser lige fra receptionist til rengøring til køkkenchef.

Især på restaurantdelen har han formået at samle et superstærkt team.

”Det der lignede en rigtig svær opgave, overgik alle mine forventninger. Jeg stødte på en strøm af eksilnordjyder, der gerne ville hjem og havde lyst til at være en del af det her projekt. Thomas Guldhammer Karlsen, der får det overordnede ansvar for køkken og restaurant, har været på D’Angleterre.

Vi har samtidig fået hentet nogle sindssygt dygtige folk, der har steder som Kong Hans, Dragsholm Slot og Ruths Hotel på cv’et,” forklarer den unge hoteldirektør.

Direktøren kan godt plukke mælkebøtter

Der bliver dermed også stillet forventninger til, at restauranten kan tiltrække andre end kun hotellets gæster.

”Vores ambition er at lave en af Nordjyllands bedste restauranter. Konceptet omkring restauranten bliver meget traditionelt dansk og fransk køkken. Det bliver alt fra smørrebrød til tartar. Det bliver gourmet, men ikke noget med to streger og en blomst. Det skal være mad, der smager og fylder noget,” siger Anders Kronkvist Thorsager.

Han har også haft fokus i ansættelserne på, at personalet ikke kun tænker på deres eget lille felt.

”Vi prøver at være lidt innovative og udvisker simpelthen faggrænserne. Så hvis Thomas i køkkenet har en ledig time, så kan han godt hjælpe med at lægge sengetøj på, mens jeg kan være ude i gårdhaven og plukke mælkebøtter.

Jeg har heller ikke noget kontor. Når jeg skal sidde med min computer bliver det ude i receptions-loungen, så jeg er blandt gæsterne,” forklarer han.

Åbent 365 dage om året

Hotellet skal være åbent 365 dage om året, og man kommer også til at satse en del på konferencer, kursus og selskaber.

”Som udgangspunkt kommer den største omsætning naturligvis i sommermånederne, fordi vi er et badehotel i en sommerby. Men det er klart, at vores store udfordring bliver at holde hjulene i gang i de øvrige sæsoner, og derfor er det vigtigt, at vi har wellness, den lækre restaurant og faciliteterne til at have konferencer og mange selskaber.”

Hvert år kommer der en million turister til Blokhus. Den lille nordjyske by er i rivende udvikling, og Strandhotellet gør intet dårligt for Blokhus. Nu glæder man sig til den første sommersæson.

”Det bliver lige på og hårdt fra første dag, fordi det er højsæson. Så vi får travlt og kommer sikkert til at ændre procedurer hen af vejen, men det bliver sjovt, og vi håber, at folk tager godt imod det,” slutter Anders Kronkvist Thorsager.

Du kan allerede nu følge Strandhotellet i Blokhus på Facebook lige her

Man kan også allerede nu booke ophold her

Har stort hotel i Aalborg: Kæmpe hotelkoncern er gået konkurs

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efterfølgerne af corona-krisen er så småt ved at komme op til overfladen.

Det må hotelkæden Maribel, der driver 50 hoteller i bl.a. Norge, Sverige og Danmark, nu sande.

Med næsten 1 mia. i gæld er hotelkoncernen erklæret konkurs, og det får bl.a. konsekvenser for First Hotel Aalborg, der er en del af Maribel.

Ifølge Dagens Næringsliv har der dog været ridser i lakken længe:

»Vi har siden efteråret sidste år arbejdet hårdt på at få en langsigtet finansiering med vores tre hovedkreditorer Vastint, Host og Marriott. Desværre nåede vi ikke i mål med dette, før coronakrisen ramte,« siger Maribel-chef Pål Mørch til Dagens Næringsliv.

Ifølge det norske medie og Finans.dk er hensigten at videreføre driften af Maribels hoteller.

Finans skriver desuden, at Maribel blot driver hotellerne og ikke ejer de ejendomme, som hotellerne ligger i. Dermed er det op til ejerne af ejendommene og personerne bag konkursboet at bestemme, hvad der nu skal ske.

 

Stor sommerpulje til fritidscentrene: Børn og unge har vilde oplevelser i vente

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Efter adskillige måneder med nedlukning og begrænset social kontakt, er der endelig begyndt at blive åbnet op igen. Mange vælger dog at droppe ferien sydpå og i stedet nyde sommeren i Danmark.

I den anledning har vi allerede kunnet fortælle om et hav af sommeraktiviteter i Aalborg Kommune, der har modtaget flere millioner kroner til at lave aktiviteter og tilbud til børn og unge.

Udover en masse fede sports- og kulturaktiviteter, har man også samarbejdet med kommunens fritidscentre, hvor fokus er på at skabe sunde fællesskaber for børn og unge.

Fritidscentrene inviterer indenfor

Corona-krisen har været svær for en del børn og unge, der er blevet hevet ud af deres hverdagsrytmer og sociale fællesskaber som for eksempel at komme i fritidsklubben.

Derfor har man hos Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen med den særlige sommerpulje valgt at sætte fokus på denne gruppe med en række relationsskabende såvel som kriminalpræventive tiltag.

Det har resulteret i en hel masse fede aktiviteter hos fritidscentrene, der er arrangeret i samarbejde med lokale organisationer og foreninger.

Ét af disse steder er Fri-Stedet i Aalborg SØ, der allerede er i fuld gang med sommeraktiviteter for fritidscentrets mere end 350 medlemmer:

“Det har været så fedt pludselig at kunne give børnene og de unge muligheder og oplevelser, som vi ellers aldrig kan tilbyde med vores budget.

Da vi fik de ekstra midler, lod vi børnene bestemme, hvad de skulle bruges på. Det var skønt at se, hvor ellevilde de blev, og det ender med, at vi blandt andet skal ud og køre gokart,” fortæller Ulla Severin, Centerleder hos Fri-Stedet.

Stort medansvar hos medlemmerne

Hos Fri-Stedet er det vigtigt, at de unge er medbestemmende og tovholdere, når der skal arrangeres ture og andre aktiviteter.

Det er også tilfældet, når Fri-Stedet slår dørene op til en endags-festival den 5. september i samarbejde med GAME Streetmekka Aalborg:

“Vi fik sammen idéen om festivalen, hvor det primært har været børnene, der har været tovholdere på hver deres områder alt lige fra at ansøge om økonomi, planlægge aktiviteter, logistik, opsætning og alt andet.

Vi har blot været med for at hjælpe til med at realisere deres drømme om den her festival”, forklarer Ulla Severin.

Endagsfestivalen er blot en af mange fede aktiviteter hos Fri-stedet, der også har dans, sport og mange andre spændende ting på menuen:
“Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med GAME. Vi uddanner blandt nogle af vores unge til det, vi kalder playmakere, hvor man eksempelvis kan blive ansvarlig for at facilitere to ugentlige aktiviteter.

Vi har også et tæt samarbejde med Black Top Team, der sammen med vores medlemmer breakdancer, har debatter og en masse andet. Mottoet er, at alle er ligeværdige, men alle er forskellige,” fortæller Ulla Severin.

Hos Fri-Stedet har man nemlig medlemmer med vidt forskellige etniske og sociale baggrunde – men fællesnævneren er, at der er plads til alle.

Fællesspisning og stærke sociale fællesskaber

Hos Fri-Stedet er fokus på at skabe sunde relationer og fællesskaber på tværs af aldre og kulturer. Derfor har man et fokus, der hedder ung-til-ung:

“Ung-til-ung-metoden betyder, at vi forsøger at lære de unge de nødvendige kompetencer for at være rollemodeller for andre unge, når vi for eksempel har aktiviteter, men lige så meget når de færdes i Sydøst uden for fritidscentret”, forklarer Ulla Severin.

Ung-til-ung-metode er også en metode, der praktiseres hos de øvrige fritidscentre i Aalborg, såsom Legepatruljen i Nord og Lommepengejobbere i Øst.

Hos Fri-Stedet er der også flere begivenheder ude af huset, hvor fritidscentrets medlemmer kan prøve kræfter med en masse alsidige aktiviteter.

Der er blandt andet regelmæssige ture i GAME, hvor der kan prøves kræfter med klatring og andre grene af gadeidrætten – eller fodboldskole i løbet af sommeren:

“Man kan komme med på fodboldskole i B52, hvor der er mulighed for at lege med bolde og hygge sig med de andre børn og unge,” forklarer Ulla Severin.

Fodboldskolen finder sted hver torsdag hele sommerferien fra kl. 16-18. Der er desuden fællesspisning hver eneste dag, hvor medlemmerne selv er med til at lave lækker mad.

Kontakt dit lokale fritidscenter

Der er et stort udvalg af aktiviteter i Aalborgs fritidscentre i både Nord, Centrum, Sydvest, Øst og Sydøst for børn og unge i alderen 6-17 år.

Kunne gadeidræt, dans og et stærkt fællesskab være noget for dig eller dit barn, kan du kontakte dit lokale fritidscenter eller følge med i aktiviteterne på centrets Facebookside.

Gæsterne strømmer til Aalborg Zoo: Var tæt på at lukke indgangene

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang – og for manges vedkommende bliver det inden for landets grænser.

Især Nordjylland er en populær feriedestination, og her i byen er Aalborg Zoo uden tvivl et af de helt store trækplastre.

Alle disse ting tilsammen gjorde, at Aalborg Zoo i går var meget tæt på at ramme sit absolutte maximum for det antal af gæster, det er forsvarligt at samle i parken.

“Der var allerede virkelig run på fra morgenstunden, så vi overvejede tidligt på dagen at lukke igen i en periode. Det blev heldigvis ikke nødvendigt,” fortæller Søren Sørensen, der er salgs- og kommunikationschef hos Aalborg Zoo.

“I stedet skyndte vi os at lave et facebookopslag, der opfordrede folk til at vente med at komme til efter klokken 14 – og det var som om, at det tog luften af det værste.”

I alt var 6.000 gæster forbi Aalborg Zoo i går – fordelt over hele åbningstiden, der lyder 10-19. 4.000 af disse var i parken samtidigt mellem kl. 13 og 14.

Vurderer løbende

Som følge af corona-situationen er det de enkelte kultursteders antal af kvadratmeter, der afgør, hvor mange mennesker der må samles. Disse tal er dog ikke nogen, som Aalborg Zoo opererer ud fra.

“Vi har rigtig mange kvadratmeter at gøre godt med, så der er umiddelbart plads til rigtig mange mennesker.

Derfor giver det ikke nogen mening at gå ud fra det præcise tal, for hos os afhænger det mere af, hvilken adfærd folk har, hvor tæt de samles og hvorhenne,” forklarer Søren Sørensen.

“Vi oplever især, at der er stor tilstrømning til legepladserne, grillpladserne og ved spisestederne. Derfor holder vi ekstra øje med disse områder og tager en løbende vurdering om, hvornår der er for mange inde samtidigt.”

Arkivfoto

Søren Sørensen fortæller også, at det kan være en god idé at købe billet hjemmefra, da det både mindsker tiden i køen og giver Aalborg Zoo en mulighed for at holde øje med, hvor mange der planlægger et besøg i parken.

Odense Zoo har indført krav om, at gæster køber billet på forhånd inden besøget, men det er ikke noget, som Aalborg Zoo endnu har haft brug for at gøre .

Gode råd til en god dag

Modsat mandag har dagen i dag – tirsdag 14. juli – været en stille dag i Aalborg Zoo, hvilket nok primært skyldes det kedelige og våde vejr. Fra i morgen forventer Søren Sørensen dog, at der igen kommer fart over feltet.

Derfor har han også et par gode råd og opfordringer til dem, der overvejer en solskinsdag i haven.

“For os er det allervigtigste, at vores gæster har en god og tryg oplevelse, så det skal vi have fokus på.

Gæsterne kan selv hjælpe det på vej ved ikke at lægge sine besøg på tirsdage, onsdage og torsdage, hvor der generelt er flere gæster end de andre dage. Derudover er det en god idé at komme efter kl. 14, uanset dagen,” siger han og fortsætter:

“Når man på forhånd ved, at der er rigtig mange på spisestederne, så kan man jo overveje at tage mad med hjemmefra. Generelt skal man bare overveje at holde sig fra de områder, hvor der er mange mennesker.

Måske skal børnene ikke lige på legepladsen den dag eller have en is, når alle de andre børn skal have en is. Det ville være superfint, hvis sådanne ting kan spredes mere ud over dagen.”

Foruden disse råd er det naturligvis også altafgørende, at man følger de generelle råd om god afstand og at blive hjemme, hvis man har symptomer på sygdom.

Heldigvis mener Søren Sørensen, at gæsterne har rigtig godt styr på adfærden og giver god plads til hinanden. Han forventer dog også, at de kommende dage bliver travle.

“Vi ser frem til i morgen med spænding, skal vi ikke bare sige det sådan?” slutter han med et grin.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her