ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks hurtigste kontor: PR-bureau har åbnet flydende kontor i Aalborg

Af Michael Qureshi

Aalborgs første kontorskib og muligvis Danmarks eneste lige pt, er efter næsten ét års istandsættelse søsat i Skudehavnen i Aalborg.

Ved den officielle indvielse af det flydende PR-bureau døbte Hjørrings borgmester Arne Boelt skibet ”Havnekontoret”, der for stifter og adm. direktør i PR-bureauet Jacob Lange betyder et farvel til fast grund under fødderne.

Skibet er en gammel dansk Coronet Houseboat, bygget hos Botved Boats i Slagelse i 1971.

Skibet ligger i den del af Aalborg Skudehavn, som A. Enggaard har købt med henblik på etableringen af en egentlig maritim bydel i Aalborg.

Ud over de såkaldte husbåde, der på aalborgensisk hedder Living Boats, er det tanken at skabe et unikt havnemiljø med en skønsom blanding af erhverv, kunsthåndværk, kreative værksteder og living boats som supplement til de boliger, der også skal være på den kommende publikumsmagnet i byen.

Danmarks hurtigste kontor: PR-bureau har åbnet flydende kontor i Aalborg

Drømmen om et helt unikt kontor

Aalborg Street Food, der ligger som nabo til Skudehavnen, har allerede bevist, at det sagtens kan lade sig gøre at trække folk ”helt derud”, og derfor er der store forventninger til det nye maritime miljø i bydelen, der dog endnu ikke er færdigbehandlet på kommunalt plan.

For Lange PR, der lever af at rådgive store teknologi-, it- og industrivirksomheder om kommunikation og PR, har drivkraften bag projektet været drømmen om et helt unikt kontor, hvis lige formentlig ikke findes mange andre steder i landet.

“Det har været et kæmpe projekt, og adskillige gange undervejs har vi tænkt, at opgaven med at omdanne det næsten 50 år gamle skib ganske enkelt var for stor.

Men Arkitektfirmaet Bundgaard har holdt hele istandsættelsen i stram snor, og i dag står vi med et stykke dansk skibshistorie, som vi har formået at restaurere nænsomt med respekt for både skibet og den anvendelse, som et moderne kontor kræver,” fortæller Jacob Lange, der har levet af sit PR-virke i 23 år.

Danmarks hurtigste kontor: PR-bureau har åbnet flydende kontor i Aalborg

Kan stadig sejle 24 knob

Undervejs i den 12 måneder lange renovering af det 33 fod store skib er stort set al indmaden udskiftet.

Det er dog lykkedes at bevare store dele af den øverste salon, der i dag fungerer som mødelokale.

Samme sted er kaptajnens kommandobro placeret, hvorfra skibets to motorer med i alt 12 cylindre og 260 HK styres.

Coronet-skibene har altid været kendt for deres sejlegenskaber, og selvom skibet hos Lange PR er blevet til et flydende kontor, kan det alligevel sejle 24 knob.

Det er rigeligt til at trække en voksen mand op på vandski – og formentlig Danmarks hurtigste kontor!

Selve køjeområdet i det oprindelige husbåds-layout er fjernet for at gøre plads til to arbejdspladser og et lille trinette-køkken.

Derudover er der lavet nyt el, ny isolering, isat termoruder, toilet og et nyt oliefyr, således at skibet kan klare alle årstider på vandet.

“Indrømmet, det er selvfølgelig lidt utraditionelt at drive et PR-bureau på vandet, men bureauets kunder er nærmest lidt vilde med det, og hvor vi før typisk holdt møde ude hos kunderne, fornemmer jeg et stort ønske om i stedet at gøre det ombord på skibet.

Derudover er der en ekstra arbejdsplads med ”flydende” udskiftning, som indtil videre er benyttet flittigt af bureauets samarbejdspartnere.

Det fungerer overraskende godt i praksis, og for at være helt ærlig, er jeg kisteglad for alle de muligheder og smukke oplevelser, det giver at drive virksomhed på vandet,” siger Jacob Lange.

Lange PR arbejder for kunder som AskCody, Dyson, Panasonic Energy, SILVAN, GomSpace, Erhvervshus Nordjylland, NOVI, Carsøe, Rare Wine Invest, Coolshop, Skive Fjernvarme, m.fl.

Del artikel

Andre læser også