Danmarks hurtigste kontor: PR-bureau har åbnet flydende kontor i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs første kontorskib og muligvis Danmarks eneste lige pt, er efter næsten ét års istandsættelse søsat i Skudehavnen i Aalborg.

Ved den officielle indvielse af det flydende PR-bureau døbte Hjørrings borgmester Arne Boelt skibet ”Havnekontoret”, der for stifter og adm. direktør i PR-bureauet Jacob Lange betyder et farvel til fast grund under fødderne.

Skibet er en gammel dansk Coronet Houseboat, bygget hos Botved Boats i Slagelse i 1971.

Skibet ligger i den del af Aalborg Skudehavn, som A. Enggaard har købt med henblik på etableringen af en egentlig maritim bydel i Aalborg.

Ud over de såkaldte husbåde, der på aalborgensisk hedder Living Boats, er det tanken at skabe et unikt havnemiljø med en skønsom blanding af erhverv, kunsthåndværk, kreative værksteder og living boats som supplement til de boliger, der også skal være på den kommende publikumsmagnet i byen.

Drømmen om et helt unikt kontor

Aalborg Street Food, der ligger som nabo til Skudehavnen, har allerede bevist, at det sagtens kan lade sig gøre at trække folk ”helt derud”, og derfor er der store forventninger til det nye maritime miljø i bydelen, der dog endnu ikke er færdigbehandlet på kommunalt plan.

For Lange PR, der lever af at rådgive store teknologi-, it- og industrivirksomheder om kommunikation og PR, har drivkraften bag projektet været drømmen om et helt unikt kontor, hvis lige formentlig ikke findes mange andre steder i landet.

“Det har været et kæmpe projekt, og adskillige gange undervejs har vi tænkt, at opgaven med at omdanne det næsten 50 år gamle skib ganske enkelt var for stor.

Men Arkitektfirmaet Bundgaard har holdt hele istandsættelsen i stram snor, og i dag står vi med et stykke dansk skibshistorie, som vi har formået at restaurere nænsomt med respekt for både skibet og den anvendelse, som et moderne kontor kræver,” fortæller Jacob Lange, der har levet af sit PR-virke i 23 år.

Kan stadig sejle 24 knob

Undervejs i den 12 måneder lange renovering af det 33 fod store skib er stort set al indmaden udskiftet.

Det er dog lykkedes at bevare store dele af den øverste salon, der i dag fungerer som mødelokale.

Samme sted er kaptajnens kommandobro placeret, hvorfra skibets to motorer med i alt 12 cylindre og 260 HK styres.

Coronet-skibene har altid været kendt for deres sejlegenskaber, og selvom skibet hos Lange PR er blevet til et flydende kontor, kan det alligevel sejle 24 knob.

Det er rigeligt til at trække en voksen mand op på vandski – og formentlig Danmarks hurtigste kontor!

Selve køjeområdet i det oprindelige husbåds-layout er fjernet for at gøre plads til to arbejdspladser og et lille trinette-køkken.

Derudover er der lavet nyt el, ny isolering, isat termoruder, toilet og et nyt oliefyr, således at skibet kan klare alle årstider på vandet.

“Indrømmet, det er selvfølgelig lidt utraditionelt at drive et PR-bureau på vandet, men bureauets kunder er nærmest lidt vilde med det, og hvor vi før typisk holdt møde ude hos kunderne, fornemmer jeg et stort ønske om i stedet at gøre det ombord på skibet.

Derudover er der en ekstra arbejdsplads med ”flydende” udskiftning, som indtil videre er benyttet flittigt af bureauets samarbejdspartnere.

Det fungerer overraskende godt i praksis, og for at være helt ærlig, er jeg kisteglad for alle de muligheder og smukke oplevelser, det giver at drive virksomhed på vandet,” siger Jacob Lange.

Lange PR arbejder for kunder som AskCody, Dyson, Panasonic Energy, SILVAN, GomSpace, Erhvervshus Nordjylland, NOVI, Carsøe, Rare Wine Invest, Coolshop, Skive Fjernvarme, m.fl.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.