Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks Bedste Bøfsandwich: Vestre Baadelaug er stadig på toppen

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Danmarks Bedste Bøfsandwich
Foto: Danmarks Bedste Bøfsandwich

Det er ikke nogen hemmelighed, at Vestre Baadelaug i Aalborg ad flere omgange har gjort sig bemærket i den ædle kunst at kokkerere den perfekte bøfsandwich.

Nu har Danmarks Bedste Bøfsandwich igen lagt vejen forbi bådehavnen i Aalborg Vestby, hvor restaurantens udgave af retten endnu engang er med i kapløbet om at blive kåret til den bedste af sin slags i Danmark.

Faktisk er Vestre Baadelaugs bøfsandwich den mest kronede i danmarkshistorien: Tre 3. pladser, én 2. plads og én 1. plads er det blevet til, siden DBB startede op i 2012.

Derfor var forventningerne også høje, da de for ganske nyligt igen besøgte Nina og crewet.

Et studie i gaffelvenlighed og brun kærlighed

“Det første ens tryllebundne øjne møder på serveringen, er sovsen.

Et studie i gaffelvenlighed og brun kærlighed. Den smyger sig om retten, så man overvejer om man måske kunne bruge den på væggene hjemme i stuen? Måske ikke så praktisk, men uden tvivl de mest velsmagende vægge i landet.

For det er nemlig ikke kun viskositeten der spiller – det gør smagen også. En dybde i smagsnuancerne der får Marianergraven til at virke som et forkølet soppebassin i Lalandia.

Eminent og med en flot saltbalance, så vi ender med en nominering for Danmarks mest kælne brune sovs!” skriver Danmarks Bedste Bøfsandwich på Facebook.

Derudover har DBB også kun ros tilovers for den hjemmelavede remoulade, der indeholder masser af smag og tyngde.

“Bollen er det der gør mindst væsen af sig i Aalborg, uden at den på nogen måde er dårlig eller kedelig. Dertil nogle dejlige syltevarer, hvor både rødbeder og agurkerne udmærker sig med god sødme, syre og bid.

Faktisk så godt at de også kaster en nominering af sig.” skriver de.

Verdensklasse ved Den Brune Lagune

Bøfsandwichens storhedstid var ellers umiddelbart et overstået kapitel, da DBB i 2012 påtog sig opgaven at bringe den brune konge tilbage på toppen i den danske fastfood-kultur – hvilket må sige at være lykkes.

DBB’s besøg endte også med en nominering i kategorien Danmarks Svedigste Løg – og hvordan bliver man lige dét?

“Er der noget der kan gøre en søfarende ridder gladere end masser af labre løg på de brune verdenshave? Næppe. Og det er altså noget de kan ved Den Brune Lagune (Limfjorden, red.).

Her diskes op med en inciterende løgpakke, der danser henover smagsløgene som en karameliseret engel på amfetamin.

Udover glimrende syltede rødløg og lidt flot grønt på toppen i form af forårsløg, så er det især de ristede og de bløde løg der trækker stikket hjem. De ristede har masser af smag og giver god knas til retten – og de er ikke nærige med dem!

Ligeledes er der også en god del af de karameliserede, bløde løg, der virkelig har fået lov at ligge og hygge sig, inden serveringen.

Det er helt enkelt dansk verdensklasse og kaster selvfølgelig en nominering af sig.”

Bøffen har fået en opgradering

Foruden sovsen er noget af det vigtigste i en bøfsandwich selvfølgelig: Bøffen.

Her forklarer DBB, at Vestre Baadelaug’s hakkedreng tidligere har været igennem flere produktionsmetoder og hakkekødssammensætninger end de fleste – ikke et decideret kritikpunkt, men det har typisk haft den betydning, at den typisk har lagt sig en snas under de bedste i landet … indtil nu.

“Det var en helt igennem fantastisk bøf der var rundhåndet krydret med salt og peber.

Dertil en mageløs stegeskorpe og – selvfølgelig – et flot saftigt og lyserødt indtræk.

Det her er så godt at enhver køkkensnedker der serverer en grå og gennemstegt hakkebøf burde få en kødflad og sendes i tvungen brun praktik hos Vestre Baadelaug.

Der er intet at sætte en finger på og den slags kaster selvfølgelig også en nominering for Danmarks mest flabede hakkedreng af sig. Mums.”

DBB tildelte VBL 2/3 flotte brune kroner.

Alt i alt en fantastisk anmeldelse af fra de brune anmeldere, der sandsynligvis har smagt allerflest bøfsandwich.

Man kan håbe, at besøget i sidste ende kaster en guldmedalje af sig, men ligemeget hvad er der vist ingen tvivl om, at vi i Aalborg godt kan være stolte over at huse én af Danmarks allerbedste bøfsandwiches.

Du kan følge med i kampen om at blive Danmarks Bedste Bøfsandwich lige her.

Del artikel

Andre læser også