Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Luksus hottere og cheesesteak: Dane-Dog har nu slået dørene op

Af Nathalia Hentze Nielsen
En Mexichilli-Dog, Philly-cheesesteak og Nordic-Dog.
En Mexichilli-Dog, Philly-cheesesteak og Nordic-Dog.

I var meget begejstrede, da vi forrige uge skrev, at et nyt køkken med gourmet hotdogs åbnede i Aalborg Streetfood.

Dengang var informationerne sparsomme, og vi vidste hverken åbningsdato eller menu.

Heldigvis fik vi lov til at svinge forbi det nye køkken ude på Skudehavnsvej, som har fået navnet Dane-Dog, og vi er nu klar til at løfte sløret for konceptet – og ejerne.

Det er Gökmen Yigen og hans bror, Mustafa, der åbner spisestedet sammen – og kender du ikke Gökmen, kan vi fortælle, at det er en herre, der er særdeles velbetrådt i restaurationsbranchen i Aalborg, hvor han har været med til at opstarte bl.a. SPOR 1.

Nu gælder det dog ikke pizza og döner længere, men derimod gourmet hotdogs og philly cheesesteak.

“Vi synes, at der manglede hotdogs herude, men vi ville heller ikke lave den almindelige slags, som du selv kan lave derhjemme.

Her gør vi noget ekstra for smagsløgene, og vi fokuserer også på at alt skal være hjemmelavet og kødet lokalt,” forklarer Gökmen Yigen om Dane-Dogs, der nu officielt er åbent.

Luksus hottere og cheesesteak: Dane-Dog har nu slået dørene op

Pølser fra slagteren i Gistrup

Pølsen i en hotdog er og bliver stjernen, og derfor skal den være særdeles god for at leve op til “gourmet” navnet. Det må vi sige, at den gør.

Vi prøvede bl.a. Nordic-Dog med bacon, syltede agurker, hjemmelavet remulade og en pølse lavet på svinekød med hvidløg og ramsløg i briochebrød. Kødet var utrolig smagfuldt og tilbehøret komplementerede den godt – i særdeleshed den hjemmelavede remulade.

Luksus hottere og cheesesteak: Dane-Dog har nu slået dørene op

Om valget af pølser fortæller Gökmen, at de kommer fra den meget populære slagter i Gistrup, som bruger svinekød fra Hjallerup og oksekød fra Tranum.

“Vi har tre forskellige gourmet hotdogs at vælge mellem som er lavet på oksekød og svinekød og en enkelt, der er vegansk,” fortæller han.

De resterende tre hotdogs er Vikingbeef-Dog, Mexichilli-Dog og Vegan-Dog. De koster 75 kroner per styk og til 104 kroner får du en combo med brasede kartofler, som tilsættes søde løg, peberfrugt og friske urter (her kan man også smide et spejlæg på toppen, hvis man har lyst).

Luksus hottere og cheesesteak: Dane-Dog har nu slået dørene op
Brasede kartofler toppet med et spejlæg.

Skulle det være en XXL

Hvis sådan en gourmet hotdog bliver liiidt for fancy til dig, er der også andet på menuen hos Dane-Dog.

Du kan for eksempel spise en philly-cheesesteak sandwich, der fås i den simple version med oksesteak, ost og søde løg til 89 kroner, eller den mere pyntede version med beefsteak, ost, søde løg, braisede kartofler, peberfrugter og jalapeños til 95 kroner.

Er der stadig for meget at tage stilling til, kan du skrælle alt tilbehøret væk og gå med Big Dane XLL-Dog. Det er en 40 cm helt klassisk grillet pølse med syltede agurker, remulade, ketchup, dijonsennep, ristede løg og brioche hotdog brød.

Luksus hottere og cheesesteak: Dane-Dog har nu slået dørene op

Følg med hos Dane-Dog her.

Hvad: Dane-Dog åbner
Hvor: Aalborg Streetfood
Hvornår: De er åbnet nu