Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion

Af Michael Qureshi
Foto: Hans Martin Nysæter
Foto: Hans Martin Nysæter

Hvert eneste år sidder man som familie med udfordringen: Hvor tager vi hen på ferie denne gang?

Når All Inclusive hotellet er prøvet, og strandene på de Kanariske øer er set. Overraskelsesmomentet mangler ofte, og hvor er det lige, at man finder en destination, der også indebærer en aktiv familieferie?

Svaret er Trysil. Med Stena Line-færgen fra Frederikshavn til Oslo som et perfekt alternativ for os nordjyder er der ikke lang tid bag rattet til Trysil.

Det er cirka to og en halv times kørsel fra den norske hovedstad.

Norges største skisportssted er blevet en helårsdestination. Nordmændene har formået at skabe en sommerattraktion, der på ganske få år er blevet et af Nordens hot spots om sommeren.

Man har ganske enkelt taget de populære elementer som skisportsdestination og overført det til cykelferier.

I Trysil har man bygget et af Nordeuropas største mountainbike-områder med spændende stier i skovene, baner og hele parker hvor alle kan have det sjovt.

Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion
Foto: Hans Martin Nysæter

Cykelstierne inddelt i farver som pisterne

På skisportsstederne er pisterne inddelt i farver, og således har man også videreført det til cykelstierne med de helt lette grønne stier og de lidt mere udfordrende blå og røde stier.

40 kilometer byggede stier venter på dig og din familie.

Vælg en let grøn sti, eller prøv noget lidt mere udfordrende på en rød sti. Prøv også velodrome-stier – specielt konstruerede træstier og -broer. Du behøver blot en enkelt omgang for at mestre stien. Og så vil du have mere!

Cykler kan lejes i SportLodgen, sportsforretningen på Radisson Blu Resort Trysil.

Det helt store tilløbsstykke er cykelstien Magic Moose, som er cyklet over 70.000 gange de seneste to år.

Magic Moose strækker sig over syv kilometer. De fleste tager skiliften Fjellekspressen op for at cykle helt ned til bunden af skianlægget. Det er nervepirrende at prøve, og adrenalinen kan godt pumpe rundt i kroppen, når man kører ned fra højderne. Du kører ned ad bakke, men det er ikke ’downhill cykling’. Det er snarere en flydesti med sving og hop.

Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion
Foto: Hans Martin Nysæter

Kan også være fredfyldt i den smukke natur

Men det behøver slet ikke at være med fart.

Det kan også være fredfyldt for et par, der trænger til at koble af og nyde naturens kontraster. Børnefamilier kan også prøve den spændende attraktion, og hvis børnene mestrer “lillesøster-banen” Sweet Dreams i Gullia-området, så er de også gode nok til at klare en af Europas længste flydestier, Magic Moose.

I Trysil er man i fuld gang med at videreudvikle konceptet, som er blevet et kæmpe hit om sommeren, fordi det er et fantastisk alternativ til den klassiske sommerferie, og fordi man kan få en aktiv ferie, hvad enten man er alene, som par, med venner eller er en familie.

“Vi fortsætter denne sommer udviklingen af vores største mountainbike-område, som hedder Gullia. Der kommer flere nye stier i løbet af sommeren. Det bliver både enkle og lidt mere avancerede cykelstier. Sidste år blev der cyklet over 150.000 runder på vores anlagte cykelstier, så vi har lært, at de er populære både for små som store cyklister,” siger Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

 

Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion
Foto: Ola Matsson
Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion
Foto: Vegard Breie

350 meter sammenhængende træbroer igennem Sherwoodskoven

I det, der hedder GT Bike Park, ved siden af Gullia, har de mindste fået endnu mere plads at boltre sig på med en ny børnevenlig pumptrack.

Gullia byder på cykeloplevelser, du ikke kan finde andre steder. Gullia ligger centralt ved Trysil Turistsenter, og består af grønne, blå, røde og sorte stier med masser af sjove udfordringer. Hvad med 350 meter sammenhængende træbroer gennem Sherwoodskoven? De konstruerede cykelstier kan også bruges af de yngste i familien.

Er man ikke erfaren MTB-rytter, så bør man investere i nogle timer med Trysilguiderne. De er verdensmestre til at give gode tips til, hvordan man klarer stierne bedst muligt og giver desuden gode råd om cyklerne.

Vil man virkelig gerne have følelsen af at være på en ægte cykelferie, så kan det varmt anbefales at bo på det populære Radisson Blu Resort Trysil. De har fået anlagt en træningsbane med flere hop og udfordringer til mountainbike-rytterne.

“Vi har haft en voldsom vækst på hotellet her om sommeren, efter mountainbiking blev en succes. Vi fortsætter derfor med at skabe nye tiltag for cykelgæsterne både med opgradering af cykelparken lige uden for hoveddøren, og så åbner vi flere restauranter i løbet af sommeren 2018,” siger Maria Belin, salgs- og marketingschef på Radisson Blu Resort Trysil.

Kan overnatte i naturen

Er man en familie eller vennegruppe, hvor man gerne vil lidt forskelligt, så har Trysil også masser at byde på udover cykeloplevelserne.

Trysilguiderne arrangerer også guidede ture, hvor man virkelig kommer ud og oplever naturen. Overnatning sker typisk ved stierne, og det er en fantastisk frihedsfølelse, man får derude i den fascinerende norske natur.

Cykelferie med familien: Tag til Nordens nye sommerattraktion
Foto: Vegard Breie

Sammen med de andre aktiviteter som klatrepark, rafting, vandring, crazy golf og ridning i skoven er hele familien sikret gode ferieoplevelser sammen.

Fakta om rejsen til Trysil

Fra Aalborg og øvrige Nordjylland kan du tage Stena Line-færgen fra Frederikshavn til Oslo.

Sejlturen tager ca. 9 timer og 15 minutter

Fordelen med færgen er, at man bedre kan have oppakning og egne cykler med bagpå bilen, og der er plads til at slappe af og hygge sig om bord under overfarten.

Hjemrejsen er sen afgang, hvor man booker kahyt, så man kan sove hele turen.

Du kan alternativt flyve direkte fra Aalborg Lufthavn til Oslo.

For booking-info med Stena Line – klik her

For info om Trysil som sommerdestination – klik her

Del artikel

Andre læser også