Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Af Stine Kjølby Christensen

Der dufter af duftlys og hygge, så snart man træder ind i de lyse lokaler på Østerbro.

Adressen, der tidligere fungerede som en frisørsalon, tilhører nu de heldige iværksættere, Elisabeth Grevlund og Sofie Dahl Mikkelsen.

For lidt over et år siden lancerede de to modige veninder deres eget tøjbrand under navnet “Cura Clothing”.

Det var drømmen om at skabe et bæredygtigt tøjbrand, der blev produceret på etisk og ansvarlig vis, der fik dem til at blande sig i den eksisterende modeindustri, der ikke ligefrem er kendt for at være klimavenlig.

Dette skulle gøres ved at vælge materialer med omhu og ikke mindst skabe kollektioner, der ikke gik af mode.

Et år med vækst

Ambitionerne var store, og havde du spurgt dem for et år siden, havde de langt fra regnet med at stå, hvor de gør i dag – nu i helt egne lokaler midt i Aalborg.

“Der er jo sket rigtig meget det sidste år.

Vi har fået etableret os på markedet og fået en masse nye produkter,” fortæller Elisabeth, da vi besøger dem på Østerbro.

Da Cura Clothing startede op, var det med kun to produkter i sortimentet. Nemlig sweatsets i to forskellige farver: Beige og grå.

“Vi har siden skiftet fabrik og fået lavet to nye sweatsets i “Mocca” og “Olive”, der er af endnu bedre kvalitet end de første.

Der har været rigtig god efterspørgsel på dem, så det er virkelig fedt,” stemmer Sofie i.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Tidsløse designs holder

Udover sweats, der ifølge Cura Clothing er kerneproduktet, de skal “have for altid”, er familien siden blevet udvidet med blandt andet t-shirts, en totebag i økologisk canvas-bomuld, halstørklæde i merinould samt både hue og tørklæde i cashmere.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Alle produkter er lavet i neutrale farver, netop for at understrege hele Curas vision om at skabe tidsløst design, der gør, at tøjet holder længe og ikke smides bagerst i skabet, når moden skifter.

“Det bliver jo aldrig bæredygtigt at producere nyt tøj, men vi håber jo, at vi kan være det alternativ, der gør, at man beholder det længere og dermed på sigt bidrager mindre til det massive klimaaftryk, som tøjproduktion står for,” siger Elisabeth.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Og Curas mission må siges at være vigtig.

Beklædningsindustrien regnes nemlig for at være en af de mest forurenende i verden og står for over 10 % af verdens samlede udledning af CO2.

“Vi kommer heller ikke til at sprøjte nye kollektioner ud hele året rundt.

Vi bruger lang tid på at udvikle og overveje, hvad vi vil have i sortimentet, og arbejder længe på, at vi ender med det helt rigtige udvalg,” siger Sofie.

Flytter fra Boulevarden

Cura Clothing har i nogle måneder været at finde i butikskollektivet “The new new” på Boulevarden, som de delte med kammerater fra UCN.

Venindeparret havde ellers svoret, at de ikke skulle være i en fysisk butik, men ville fokusere på online handel – men det ændrede tiden på Boulevarden.

“Overraskende nok gjorde det noget rigtig godt for vores omsætning, at vi havde et sted, hvor vores kunder kunne komme ind og se, prøve og mærke tøjet.

Det var derfor, vi besluttede, at vi skulle vokse videre i vores egne lokaler,” siger Elisabeth.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Udviklingen i Cura gjorde, at veninderne var enige om, at næste skridt skulle være et fysisk kontor, hvor de hver dag kunne møde ind og arbejde sammen om deres virksomhed.

Den fysiske kontakt med kunderne

Det ønske er blevet opfyldt nu – men tilmed med et tilhørende showroom og lager, hvor alle kan komme forbi og se produkterne i levende live.

“Det er virkelig dejligt, at vi også kan få den fysiske kontakt og snak med kunderne. Det giver os noget troværdighed, man ikke kan få bag en skærm,” siger Sofie, og Elisabeth nikker.

Kvalitet hitter: Aalborg-tøjbrand rykker i egne lokaler

Lokalerne er endnu ikke helt færdige, men Cura Clothing har alligevel ved flere lejligheder åbnet dørene for kunder, der ikke kunne vente med at få noget lækkert tøj med hjem.

“Vi har faktisk lige haft besøg af én, der kom helt fra Århus, der gerne ville prøve det på.

Det er jo virkelig et stort kompliment, og vi føler os meget heldige over, at vi trods stadig at være et lille brand, er kommet så godt ind på livet af folk.

Det vidner jo om, at vi gør noget rigtigt,” siger Sofie.

En nyhed på vej

De nye lokaler har også givet inspiration til nye produkter, og om ganske kort tid udvides sortimentet igen med en nyhed.

Denne gang noget helt andet, der samtidig er lige i Curas ånd.

“Det bliver et tracksuit i virkelig lækker kvalitet, der sælges både som sæt og pr. del. Det bliver så fedt!” lover de.

“Vi har kigget længe efter noget, der ligner, men uden at finde noget.

Derfor tog vi sagen i egen hånd, og har nu udviklet, hvad vi synes er det perfekte tracksuit med de fedeste detaljer,” afslører de.

Det nye sæt kommer engang i marts og lanceres i samarbejde med venindernes faste ambassadør, Adelina Igrishta, der også har været med til at udvikle det.

“De nye lokaler giver os også mulighed for at invitere folk herned, når vi for eksempel lancerer nye ting. Så det håber vi at kunne gøre en helt masse i fremtiden,” slutter Elisabeth.

Det nye showroom åbner på Østerbro 56 den 1. marts, og du kan besøge det fra 8-16 fra mandag-fredag eller efter aftale.

Del artikel

Andre læser også