Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Meget for pengene: Oplev det norske udsigtspunkt Preikestolen fra kun 1290 korner

Af Annoncør

Vidste du, at et af verdens vildeste udsigtspunkter ligger blot få timers rejse fra Aalborg?

Højt hævet over den smukke Lysefjorden i det vestlige Norge finder du Preikestolen, som er på Lonely Planets liste over de mest enestående, spektakulære steder i verden.

Mange naturelskere og Norgesentusiaster har den unikke klippeformation på deres bucket list – og endnu flere har set de fantastiske billeder af (og fra!) den naturlige udsigtsplatform og drømt om selv at stå der.

Uanset hvilken gruppe du tilhører, har vi en rigtig god nyhed til dig!

Preikestolen Cruise fra kun 1290 kr.

Fjord Line, der bl.a. sejler dagligt mellem Hirtshals og Stavanger, har nemlig et helt særligt cruise, hvor du kan krydse Preikestolen af på din oplevelsesønskeseddel – endda på en tur, der ikke varer mere end 36 timer.

Turen kan med andre ord nås med blot et par dages fri fra arbejde (eller måske blot en enkelt, hvis du er frisk på at køre direkte på arbejde fra færgen).

Og så er prisen rørende billig: fra kun 1290 kr. pr. person kan du komme med på Preikestolen Cruise, hvor der er sørget for nærmest alt.

Færgen sejler fra Hirtshals – blot 45 minutters kørsel fra Aalborg – om aftenen på udvalgte tirsdage i løbet af sommeren, og du er hjemme igen torsdag morgen med en oplevelse for livet i bagagen.

Book turen til den norske naturperle allerede nu her.

En helt unik naturoplevelse i vente

Turens oplevelser starter allerede på færgen, hvor du kan glæde dig til et bredt udvalg af mad og drikke og masser af hyggelig underholdning, før du går til køjs i en behagelig kahyt.

Færgen ankommer til Risavika Havn i Stavanger tidligt næste morgen, og der er selvfølgelig sørget for bustransport fra havnen og til Preikestolen Parkering. Herfra kan du nemt og trygt følge den afmærkede vandrerute til det verdenskendte udflugtsmål.

Ruten til og fra Preikestolen er cirka otte kilometer i alt, og den er blevet forbedret flere gange de senere år, så turen er blevet betydeligt bedre end tidligere.

Meget for pengene: Oplev det norske udsigtspunkt Preikestolen fra kun 1290 korner
Hiking til Preikestolen. Foto: Øyvind Heen

Undervejs på gåturen er der flere rastepladser, hvor du kan holde et hvil med fantastisk udsigt, og hvis du har fået varmen på turen, kan du tage en dukkert i et af de indbydende badevand langs ruten.

Efter små fire kilometer ankommer du til et af den norske naturs helt store vidundere – og så er det bare at nyde den helt igennem majestætiske udsigt fra Preikestolen, 604 meter over Lysefjorden, før turen går retur ned ad fjeldet.

Gå på opdagelse i smukke Stavanger

Klokken 14.00 bliver du afhentet af bus ved parkeringspladsen, og resten af dagen står den på oplevelser i på charmerende Stavanger.

Selvom Stavanger er en mindre by, er den spækket med store og små oplevelser – uanset om du er til god mad, kultur eller flot natur.

Et af højdepunkterne er Gamle Stavanger, der er Europas bedst bevarede træhusbebyggelse med mere end 170 hvide huse.

Andre oplagte oplevelser i den hyggelige by er en tur på Norsk Oliemuseum og et smut forbi Øvre Holmegata – eller “Farvegade”, som den (med god grund) kaldes i folkemunde.

Du kan også bare vælge at udforske de mange små gader i centrum med masser af fine, hyggelige butikker, flotte restauranter og caféer, hvor du kan nyde en lokal forfriskning eller to.

Klokken 18.00 bliver du ingen afhentet ved Domkirken i Stavanger, hvorefter turen går mod færgen.

Klokken 20.00 er der afgang mod Hirtshals, og du kan endnu engang nyde godt af skibets mange fristelser – eller bare slappe af i din kahyt efter en oplevelsesrig dag.

Klokken 08.00 næste morgen er du tilbage på dansk jord i Hirtshals.

Program for turen:

Dag 1:
– Kl. 20.00: Afrejse fra Hirtshals Terminal

Dag 2
– Kl. 07.00: Afgang med bus fra Risavika Terminal (Stavanger)
– Kl. 09.00: Ankomst Preikestolen Parkering.
– Tid til at gå turen til og fra Preikestolen på egen hånd.
– Kl. 14.00: Afgang med bus fra Preikestolen Parkering til Stavanger
– Kl. 15.00: Ankomst til Stavanger. Afstigning ved Domkirken
– Tid til at opleve Stavanger på egen hånd.
– Kl. 18.00: Afgang fra Domkirken i Stavanger til Risvika
– Kl. 18.45: Ankomst til Risavika Terminal
– Kl. 20.00: Afgang med skibet fra Risavika til Hirtshals

Dag 3:
– Kl. 08.00: Ankomst Hirtshals

Hvis du er klar til at tage sted, er der afrejsedatoer i 2023 de følgende tirsdage: d. 6 juni, 13. juni, 20. juni, 22. august, 29. august, 5. september og 12. september.

Man skal blot være opmærksom på, at turen ikke egner sig til gangbesværede, da den kræver, at man kan gå turen op og ned fra Preikestolen.

Prisen fra 1290 kr. inkluderer: Overfart tur/retur mellem Hirtshals og Stavanger, 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt (samme kahyt ud og hjem), bus fra terminalen til Preikestolen og oarkering tur/retur.

Prisen er pr. person, hvis 2–4 personer rejser sammen.

En behagelig færgeoverfart med mange muligheder

Når du tager på cruise med Fjord Line er det eneste, skal du næsten kun tænke på at pakke dit vandretøj og øvrige fornødenheder, og så ellers finde vej til Hirtshals, hvor færgen sejler klokken 20.00 tirsdag.

På Preikestolen Cruise sejler du enten med MS Bergenfjord eller MS Stavangerfjord. De moderne skibe blev søsat i 2013, og her kan du glæde dig til masser af komfort og aktiviteter undervejs.

På færgerne kan du nyde lækker mad i både a la carte-restauranter og caféer eller i den store buffet-restaurant med noget for enhver smag.

Meget for pengene: Oplev det norske udsigtspunkt Preikestolen fra kun 1290 korner
Foto: Fjord Line

Du finder også masser af underholdning for både store og små, og de voksne kan nyde en kold drink i Fjord Lounge eller lidt sport i den store sportsbar.

Ingen færgeoverfart uden Taxfree-shopping, og på Fjord Lines færger er der afsat hele 500 kvadratmeter til formålet, som nok skal tilfredsstille selv den kræsne shoppers behov.

Du finder meget mere info om Preikestolen Cruise her.

Del artikel

Andre læser også