Cruise med eventyr: Oplev den verdensberømte Preikestolen

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis I trænger til et spændende afbræk i hverdagen, uden det kræver mange fridage eller den store opsparing, så er her et rigtig godt alternativ.

Med kort køreafstand fra blandt andet Aalborg på motorvejen til Hirtshals kan I komme på et cruise med dagstur til Preikestolen med Fjord Line til Stavanger.

Norges “olie-by” kaldes smukke Stavanger. Det er en af de rigeste byer i det velhavende skandinaviske land. Det er blandt andet her, StatOil har hovedbase.

Men Stavanger-regionen har en helt særlig attraktion, som er et af de mest berømte steder i hele Norge.

Med i den nye Mission Impossible-film

Preikestolen tårner sig 604 meter op over den smukke Lysefjord og har en fuldstændig majestætisk udsigt.

Den er blevet kåret til en af verdens mest spektakulære udsigtspunkter af både CNN og Lonely Planet.

Derudover har Tom Cruise og resten af Mission Impossible-holdet også for kort tid siden afsluttet optagelser på det verdensberømte klippestykke.

I november lukkede man adgangen for offentligheden i et par dage for at Tom Cruise kunne boltre sig på Preikestolen til den sjette Mission Impossible-film.

Hvis du har lyst til at gå i fodsporene på Hollywood-stjernen så er det her “mini-eventyr” med Fjord Line ikke noget, der kræver mange fridage.

 

Man udnytter tiden effektivt

Det er med garanti et minde for livet, hvor der også er helt unikke foto-muligheder.

Selve overfladen måler 25 x 25 meter, og man får virkelig det her skønne sug i maven, når man står deroppe og oplever naturen fra sin skønneste side.

En af de helt store fordele med turen er udnyttelsen af tiden.

Det er svært at sammensætte en tur, hvor tiden bliver brugt mere effektivt end her.

“Vores cruise til Preike-stolen ved Stavanger udnytter virkelig tiden optimalt. Du behøver kun at bruge en enkelt fridag på turen. Der er afgang om aftenen fra Hirtshals og ankomst i Stavanger om morgenen.

Derfra kan man påbegynde turen op til Preikestolen, hvor vandreturen er helt fantastisk i sig selv,” fortæller Lina Lägel Pedersen, markedschef hos Fjord Line.

Behøver kun en enkelt fridag

Ruten op til Preikestolen er de seneste år blevet udbedret flere gange. Turen op er blevet betydeligt bedre end tidligere. Der findes badevand og rastepladser langs stien.

Skibet returnerer til Hirtshals næste morgen, og derfra kan du køre direkte på job, hvis du kun vil bruge en enkelt fridag på turen.

Der er tænkt over alle detaljer i Fjord Lines cruise til Stavanger.

Når du ankommer 6.30 til Stavanger, transporteres I med bus ud Preikestolens fjellstue. Efter ankomst er det på egen hånd, at man tager turen op til klippens helt unikke udsigtspunkt.

Klokken 17.20 går den sidste bus igen til færgeterminalen, og I kan drage mod Danmark med nogle skønne minder, som kan deles med familie og venner.

Folk vil gerne naturoplevelser

Dette cruise til Stavanger er et meget populært produkt hos Fjord Line.

“Interessen for naturoplevelser generelt er vokset enormt, og specielt dette cruise til Preikestolen er der stor efterspørgsel på.

Det er en god pakke med en kæmpe naturoplevelse, som er tilrettelagt sådan, at alt du skal tænke på er, at at gå turen op på Preikestolen. Resten tager vi os af,” forklarer Lina Lägel Pedersen.

Den første afgang i foråret er 15. april og derefter frem til midten af juni. Turen genoptages igen fra august til oktober.

Det eventyrlige cruise koster 1190 kr. per person, og det inkluderer;

 • Cruise for 1 person Hirtshals-Stavanger t/r*
 • 2 nætter i indvendig 2/4-sengs standard kahyt (samme kahyt ud og hjem)**
 • Bus fra terminalen til Preikestolen Fjellstue t/r
 • Færge fra Fiskepirenterminal til Tau t/r

*Prisen er per person, hvis 2 eller 4 personer rejser sammen

**Tillæg for anden kahyt kategori eller singlekahyt

Du kan læse mere og booke her

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.