Cruise med eventyr: Oplev den verdensberømte Preikestolen

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis I trænger til et spændende afbræk i hverdagen, uden det kræver mange fridage eller den store opsparing, så er her et rigtig godt alternativ.

Med kort køreafstand fra blandt andet Aalborg på motorvejen til Hirtshals kan I komme på et cruise med dagstur til Preikestolen med Fjord Line til Stavanger.

Norges “olie-by” kaldes smukke Stavanger. Det er en af de rigeste byer i det velhavende skandinaviske land. Det er blandt andet her, StatOil har hovedbase.

Men Stavanger-regionen har en helt særlig attraktion, som er et af de mest berømte steder i hele Norge.

Med i den nye Mission Impossible-film

Preikestolen tårner sig 604 meter op over den smukke Lysefjord og har en fuldstændig majestætisk udsigt.

Den er blevet kåret til en af verdens mest spektakulære udsigtspunkter af både CNN og Lonely Planet.

Derudover har Tom Cruise og resten af Mission Impossible-holdet også for kort tid siden afsluttet optagelser på det verdensberømte klippestykke.

I november lukkede man adgangen for offentligheden i et par dage for at Tom Cruise kunne boltre sig på Preikestolen til den sjette Mission Impossible-film.

Hvis du har lyst til at gå i fodsporene på Hollywood-stjernen så er det her “mini-eventyr” med Fjord Line ikke noget, der kræver mange fridage.

 

Man udnytter tiden effektivt

Det er med garanti et minde for livet, hvor der også er helt unikke foto-muligheder.

Selve overfladen måler 25 x 25 meter, og man får virkelig det her skønne sug i maven, når man står deroppe og oplever naturen fra sin skønneste side.

En af de helt store fordele med turen er udnyttelsen af tiden.

Det er svært at sammensætte en tur, hvor tiden bliver brugt mere effektivt end her.

“Vores cruise til Preike-stolen ved Stavanger udnytter virkelig tiden optimalt. Du behøver kun at bruge en enkelt fridag på turen. Der er afgang om aftenen fra Hirtshals og ankomst i Stavanger om morgenen.

Derfra kan man påbegynde turen op til Preikestolen, hvor vandreturen er helt fantastisk i sig selv,” fortæller Lina Lägel Pedersen, markedschef hos Fjord Line.

Behøver kun en enkelt fridag

Ruten op til Preikestolen er de seneste år blevet udbedret flere gange. Turen op er blevet betydeligt bedre end tidligere. Der findes badevand og rastepladser langs stien.

Skibet returnerer til Hirtshals næste morgen, og derfra kan du køre direkte på job, hvis du kun vil bruge en enkelt fridag på turen.

Der er tænkt over alle detaljer i Fjord Lines cruise til Stavanger.

Når du ankommer 6.30 til Stavanger, transporteres I med bus ud Preikestolens fjellstue. Efter ankomst er det på egen hånd, at man tager turen op til klippens helt unikke udsigtspunkt.

Klokken 17.20 går den sidste bus igen til færgeterminalen, og I kan drage mod Danmark med nogle skønne minder, som kan deles med familie og venner.

Folk vil gerne naturoplevelser

Dette cruise til Stavanger er et meget populært produkt hos Fjord Line.

“Interessen for naturoplevelser generelt er vokset enormt, og specielt dette cruise til Preikestolen er der stor efterspørgsel på.

Det er en god pakke med en kæmpe naturoplevelse, som er tilrettelagt sådan, at alt du skal tænke på er, at at gå turen op på Preikestolen. Resten tager vi os af,” forklarer Lina Lägel Pedersen.

Den første afgang i foråret er 15. april og derefter frem til midten af juni. Turen genoptages igen fra august til oktober.

Det eventyrlige cruise koster 1190 kr. per person, og det inkluderer;

  • Cruise for 1 person Hirtshals-Stavanger t/r*
  • 2 nætter i indvendig 2/4-sengs standard kahyt (samme kahyt ud og hjem)**
  • Bus fra terminalen til Preikestolen Fjellstue t/r
  • Færge fra Fiskepirenterminal til Tau t/r

*Prisen er per person, hvis 2 eller 4 personer rejser sammen

**Tillæg for anden kahyt kategori eller singlekahyt

Du kan læse mere og booke her

Udsolgt hurtigt: Juledamptoget klar med nye datoer lige før juleaften

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: John Lykholt
Foto: John Lykholt

4. december skrev vi, at det gamle juledamptog, Limfjordsbanen, efter to års pause, omsider er tilbage på skinnerne i Aalborg.

Det kan du læse mere om her.

Juletogene  lørdag den 15. december og søndag den 16. december blev hurtigt udsolgt, og Limfjordsbanen indsætter derfor ekstra afgange den 22. og 23. december.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

To forskellige ruter

Den 22. december er der afgang kl. 11 og kl. 14 til Aalborg Øst. Toget gør et ophold her på cirka 30 minutter, inden toget kører tilbage til Aalborg station.

I Aalborg øst er der uddeling af varme drikke og klejner, og der er slik og sodavand til børnene.

Togturen tager cirka 2 timer med opholdet i Aalborg Øst. Billetterne kan kun købes i forsalg via Billetto.dk.

Aalborg Havn har muliggjort denne tur ved at stille sporet til Østhavnen til rådighed for Limfjordsbanen.

Den 23. december kører Limfjordsbanen til Lindholm station og man kommer over Jernbanebroen.

Toget afgår fra Aalborg station kl. 11.00, kl. 13.00 og kl. 15.00.

Turen tager med ophold i Lindholm ca. 45 minutter og billetter til disse afgange købes på stationen før afgang med toget.

Hvad: Juletur med Limfjordsbanen
Hvor: Toget kører fra Aalborg Station mod Aalborg Øst Station
Hvornår: 22. og 23. december fra kl. 11.

Du finder yderligere information og hele køreplanen her.

Boyband-stjerner kommer til Aalborg: Syng med på Westlife og Boyzone hits

Skrevet af: Michael Qureshi
Keith Duffy og Brian McFadden
Keith Duffy og Brian McFadden

Det er som om, arrangørerne af Vi Elsker 90’erne sætter hele pladen fuld for 2019.

De har allerede præsenteret adskillige topnavne, som gør det til største lineup nogensinde. Men det bliver bedre endnu.

Således kan MigogAalborg helt eksklusivt afsløre, at stjerne-duoen Brian McFadden og Keith Duffy bliver en del Vi Elsker-plakaten her i Aalborg lørdag d. 31. august.

De har begge været del af to af historiens største boybands nogensinde.

Nemlig Westlife og Boyzone. Sammen har de så dannet duoen Boyzlife, der turnerer verden rundt med de allerstørste hits sammensmeltet fra de to giga boybands.

Vi snakker altså World Of Our Own, My Love, Fool Again, Looking Like That, Uptown Girl osv fra Westlife cv’et. Boyzone husker de fleste nok for megahits som Words, No Matter What, Love Me For A Reason, Picture of You osv.

Syv førstepladser i træk på hitlisterne

Da Westlife var størst, nåede Brian McFadden at opleve 12 førstepladser på hitlister i både Storbritannien samt resten af Europa. Westlife slog endda rekord med syv førstepladser i træk på UK-hitlisten.

Keith Duffy og Boyzone nød samme gigantiske succes og slog også lejr på førstepladserne, hver gang de udgav en ny sang.

Som enkeltstående personer er det to af de allerstørste navne, Vi Elsker 90’erne nogensinde har haft med på deres Tour.

“Vi er utrolig stolte af at præsentere to så store navne. Både Brian McFadden og Keith Duffy har med Westlife og Boyzone spillet en stor rolle i millioner af menneskers liv verden over, og de var nogle af de allerstørste, da de to boybands var på toppen.

Nu har de fundet et helt fantastisk set-up, som de turnerer rundt for fulde huse i hele verden med.

Jeg glæder mig til at de skal opleve atmosfæren fra Vi Elsker 90’erne, og jeg håber, at Aalborg tager godt imod dem,” siger partner i Vi Elsker 90’erne Riffi Haddaoui til MigogAalborg.

Andre kæmpe navne er allerede præsenteret

90’erne var og vil altid være et legendarisk årti.

Blandt de øvrige navne som d. 31. august 2019 skal vælte Aalborg i en overflod af kendingsmelodier er den tyske techno gruppe Scooter. Derudover er Cascada, som blandt andet har hittet stort med det uundgåelige nummer Everytime We Touch, også klar til at lægge Aalborg ned.

Både børn og voksne af 90’erne husker Daze og deres mega hits Tamagotchiog og Superhero, som altså også lægger vejen forbi Aalborg til sommer og det samme gør den italienske electro-gruppe Eiffel 65.

Det kan du læse mere om her.

Og det bliver vildere endnu. Vi tør godt love at det bliver ”too sexy for my love” når den britiske popgruppe Right Said Fred, som blev verdenskendte med debut nummeret I’m Too Sexy, giver den gas på ægte 90’er manér.

Derudover præsenterede de også i weekenden Snap, som blandt andet blev verdenskendt med giga-hittet “Rhytm is a dancer”.

Stadig vildt billige billetter i Early Bird salg

Hvis du allerede er overbevist om, at du i den grad skal med til Vi Elsker 90’erne, så kan du lige nu få fingrene i de eftertragtede Early Bird-billetter, hvor prisen er skruet helt i bund.

Det er de kun i et kort stykke tid endnu, før de går på normalpris, så man sparer en ret stor del ved at booke allerede nu – måske som julegave.

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019
Billetter her

Følg Facebook-begivenheden og vær opdateret på de seneste navne her

Skal du købe eller sælge?: Disse særlige kendetegn spiller en stor rolle for prisen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby

Når der enten sættes en bolig til salg eller handles en, så har nogle helt særlige specifikationer indflydelse på udbudsprisen eller valget af boligen ved en handel.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at sælgere af boliger med udsigt, elevator eller altan forventer en højere kvm. pris., hvor omvendt at køberne kan skrive boligen på den sorte liste, hvis boligen ikke opfylder særlige specifikationer.

Særlige faciliteter kan være afgørende

Helt særlige specifikationer har indflydelse for udbudsprisen for sælgerne.

Omvendt kan det for køberne have stor betydning, om disse specifikationer er tilgængelige i boligen.

“Særlige “features” kan have helt afgørende betydning for boligkøberne – alt efter hvor svært og dyrt, det er at tilføje det til boligen.

Og hvis den ønskede “feature” ikke er tilstede, kan det sagtens betyde, at boligen ryger på den “sorte liste”,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home.

Særligt ved lejligheder hvor der er en altan eller elevator kan være afgørende for et køb, da disse ikke er billige eller nemme at etablere.

”For lejligheder kan det for eksempel være “altan” eller “elevator”, som nogle købere har som et ufravigeligt krav, og det kan være umuligt eller meget besværligt og dyrt at etablere.

Drømmer man derimod om en terrasse, en udestue, en brændeovn eller lignende features i sit hus, så kan dette relativt let tilføjes boligen og har ikke afgørende betydning for om man vælger – eller fravælger – den,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Altan og elevator

Netop ordet “altan” er populært, når de boligsøgende selv tilføjer parametre i deres søgninger på Boliga‘s hjemmeside.

Netop dét ord er det mest benyttede ord i fritekstsøgefeltet. Og skal der være altan på lejligheden, så har prisforventningerne hos sælgerne også været højere.

32.638 kr. lød den gennemsnitlige udbuds kvm. pris for lejligheder på fra januar til slutningen af november.

34.872 kr. var den steget til, hvis “altan” var blevet skrevet ind i teksten om boligen. Det er en prisforskel på 2.234 kr.

“Altaner giver beboerne himmel over hovedet og et nyt rum, hvor de kan drikke morgenkaffe og grille om sommeren.

Når man bor i byen, savner mange et frirum, og der er altanen helt oplagt,” siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i altan.dk.

Priserne stiger dog endnu mere, hvis der er “elevator” til lejligheden. 36.852 kr. har de ifølge Boliga været udbudt til salg for, hvilket er lige over 4.000 kr. mere pr. kvm. end gennemsnittet.

Ordet udsigt er den største prispresser

For villaer var en af de helt store pris-pressere dog ordet “udsigt”, hvor den gennemsnitlige udbudspris gik fra 16.316 kr. til 18.127 kr.

“Udsigt er i rigtig høj kurs blandt boligkøberne, og især udsigt til hav og fjord trækker, men også til sø, skov og marker er eftertragtet.

Når det ikke slår hårdere igennem på priserne, skyldes det, at der også er masser af boliger med udsigt, som ikke nødvendigvis er specielt dyre men som ligger naturskønt,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

“Have” fik villa-sælgerne til at sætte prisen op til 18.063 kr. – en stigning på 10,7 procent.

Boligas opgørelse har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på villa/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i perioden 1. januar til 30. november 2018. Der er desuden lavet beregninger på udbuds kvm. prisen, hvis specifikke – populære – søgeord optræder i annoncen.