Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Melder ud på pressemøde: 2,5 millioner borgere tilbydes revaccination

Af Nathalia Hentze Nielsen

I dag har Statsministeriet holdt pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet omkring corona-strategien for de kommende måneder.

Til pressemødet var statsminister Mette Frederiksen, sundhedsminister Magnus Heunicke (S), direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og Henrik Ullum, direktør i SSI.

Statsministeren startede med at sige, at den aktuelle situation er, at vi oplever stigende smitte i samfundet. Der er en ny variant kaldet BA5, der er mere smitsom end omikron-varianten B2, som før var dominerende.

Antallet af alvorligt syge og indlagte er på et lavt niveau, men for at beskytte ældre og sårbare vil regeringen reagerer nu.

Derfor udvider Sundhedsmyndighederne nu muligheden for revaccination inden sommerferien for netop de ældre og sårbare. Man vil kunne tage til egen læge og få adgang til vaccinen.

Denne gruppe af danskere vil allerede kunne få booster-stikket i starten af næste uge.

De centrale pointer fra pressemødet

Udover at de særligt sårbare vil tilbydes et fjerde vaccinationsstik inden sommerferien, er der andre centrale nedslag fra pressemødet:

  • Smitten skal holde ud af plejehjem. Derfor skal medarbejdere på landets plejecentre testes et par gange om ugen.
  • Det vigtigste værktøj mod sygdommen er vaccinerne. Beskyttelsen falder med tiden, og derfor vurderer Sundhedsmyndighederne, at 2,5 millioner danskere tilbydes revaccination efter sommeren.
  • De ældste borgere tilbydes det fjerde stik fra den 15. september 2022
  • Borgere +50 år tilbydes det fjerde stik fra den 1. oktober 2022

Derudover sagde statsministeren, at denne længevarende strategi skal sikre, at der passes på samfundets ældre og mest sårbare, at man undgår at sygehusene bliver overbelastede, at der holdes gang i den danske økonomi, og at man undgår nedlukninger og for mange restriktioner.

Hun konkluderede sin introduktion med at sige, at selvom vi ser stigende smitte i samfundet, skal vi stadig nyde den danske sommer og de mange aktiviteter, som f.eks. festivaller osv.