Corona kan tvinge festen udskudt: Aalborg Karneval overvejer alle muligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Tidligere i dag kunne Aalborg Kommune oplyse, at den store Frihedsfest, der skulle have samlet Aalborg til at fejre 75 års jubilæum for Danmarks Frihed, er udskudt.

Lige nu er alt usikkert i forhold til, hvad der ellers kan gennemføres på denne side af sommerferien, da ingen kender udfaldet af Corona-krisens omfang her i landet.

Derfor er Aalborg Karnevals bestyrelse også i fuld gang med at tage deres forholdsregler og arbejde med flere forskellige scenarier.

Aalborg Karneval er byens største folkefest, hvor paraden sidste år slog rekord med ca. 85.000 deltagere.

“Allerede tidligt i forløbet har vi i bestyrelsen talt tingene grundigt igennem, så vi kan forberede os på forskellige muligheder alt afhængig af, hvor slemt det bliver.

Lige nu holder vi fast i den plan, at vi afvikler Aalborg Karneval som tiltænkt lørdag d. 23. maj, og den holder vi fast i, så længe vi tænker det er forsvarligt.

Vi overholder selvfølgelig alt, hvad myndighederne råder og opfordrer os til,” forklarer Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval, til MigogAalborg.

Er i fare for at blive aflyst

Men der er heller ingen tvivl om, at Aalborg Karneval kan komme i fare for at blive skubbet, hvis situationen ikke har ændret sig markant.

Derfor kigger man på alle muligheder, hvis det bliver nødvendigt at skubbe.

“Det er ikke sådan, at vi har andre konkrete datoer at arbejde med. Jeg tror heller ikke, der er mulighed for at få svar på det fra Aalborg Kommune lige nu, hvor alt er lukket ned i forhold til den nuværende situation.

Det handler jo rigtig meget om, hvornår vi kan bruge byens rum, hvis vi er nødt til at skubbe festen. Men jeg er overbevist om, at vi vil finde en god løsning med vores gode samarbejdspartnere,” forklarer Mette Bugge.

Mange frivillige foreninger vil lide

Hun er især bekymret for, hvad en udskydelse vil gøre for byens mange foreninger, der er afhængige af støtte for det arbejde de yder til Aalborg Karneval.

“Vi ønsker ikke at stå i en situation, hvor de mange frivillige foreninger må drosle ned på aktivitetsniveauet. Vi håber, at vi kommer godt igennem det her,” siger Mette Bugge.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.