ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Corona-jobbank klar: Sundhedsfaglige nordjyder kan nu melde sig

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at samtlige ansatte i sundhedssektoren gør en kæmpe indsats i disse dage.

Og nu kan alle med en sundhedsfaglig baggrund tilbyde deres arbejdskraft til regionens hospitaler.

Det gælder blandt andet også pensionerede og sundhedsfaglige under uddannelse. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Meld dig til online

Region Nordjylland har nu åbnet op for, at alle med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til Region Nordjyllands hospitaler via www.rn.dk/assistance 

Det sker med baggrund i den alvorlige situation omkring COVID-19. Regionen forudser, at der bliver brug for flere sundhedsfaglige hænder.

“Utrolig mange nordjyder har allerede henvendt sig for at tilbyde deres hjælp. Nu opretter vi én samlet indgang, så alle der ønsker at hjælpe, ved hvor de skal henvende sig,” siger Mariane Therkelsen, der er direktør for Mennesker og Organisation i Region Nordjylland.

Den regionale corona-jobbank sigter især mod medicin- eller sygeplejerskestuderende, ’pensionerede’ sygeplejersker og læger eller andre, der har en relevant sundhedsfaglig baggrund.

Det kan også være personer, der har forladt faget, men gerne vil gøre en forskel for sine medborgere i den kommende tid.

“Alle kan tilmelde sig i dag, og hvis vi får brug for arbejdskraften, betaler vi overenskomstmæssig løn for indsatsen. Vi kender ikke det eksakte behov for ekstra hænder, men vi ved, at vi får brug for mange. Så de tilmeldte vil blive kontaktet direkte, hvis og når vi får brug for dem,” siger Mariane Therkelsen.

Hun understreger, at alle der bliver kontaktet forud for begyndelsen af arbejdet vil blive klædt på til at håndtere de opgaver, der skal bruges hjælp til.

Mange tusinde har tilmeldt sig i andre regioner

Andre danske regioner har i de seneste dage lavet tilsvarende løsninger.

Her er antallet af tilmeldte, der ønsker at hjælpe meget højt. Derfor forventer Region Nordjylland også, at et stort antal nordjyder ønsker at træde til.

“Vi har lavet løsningen på baggrund af et samarbejde med andre regioner, og de regioner der allerede har en onlineløsning klar, har fået mange tusinde personer ind i deres corona-jobbank. Jeg håber og tror derfor også, at mange nordjyder vil stille sig klar til at hjælpe, hvis behovet opstår,” siger Mariane Therkelsen.

Du finder mere info på  www.rn.dk/assistance 

Del artikel