Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juleglæde: CoolUnite donerer kæmpe beløb til syge og udsatte børn

Af Michael Qureshi

Det var i 2017, at Jacob Risgaard og Coolshop-familien oprettede CoolUnite-fonden.

Målet var at være den velgørenhedsfond med færreste administrative omkostninger således, at alle indsamlede midler kunne gå direkte til dem, der har brug for dem.

Nu har CoolUnite samlet op på deres fjerde år som velgørenhedsfond med base i Aalborg.

I 2021 har man slået rekorden med at indsamle hele 5 mio. kr. til sygdomsramte og udsatte børn.

“I 2021 har vi støttet forskellige projekter med over 5 millioner kroner. Det er 2 millioner mere end i 2020 – og det er vi helt enormt stolte over,” lyder det i CoolUnite’s julehilsen. 

Stærkt samarbejde med virksomheder

“Selvom mange af de planlagte aktiviteter ikke har kunnet gennemføres i indeværende år, så har vi forsøgt hele tiden at tænke nyt, og gå nye veje for at kunne donere mest muligt.

En af de veje er vores samarbejde med forskellige virksomheder.

Et område vi i 2022 gerne vil tage endnu mere fat på, da vi oplever, at mange virksomheder rigtig gerne vil være med til at gøre en forskel for de sygdomsramte og udsatte børn i Danmark,” lyder det videre fra CoolUnite-teamet. 

Nogle af de store projekter, som man i år har støttet er bl.a.;

Strandbakkehuset Børne- og Ungehospice

På Strandbakkehuset arbejder man for at højne livskvaliteten for børn, unge og deres familier, som under svære livsvilkår skal få en hverdag, hvor livstruende sygdom sætter dagsordenen, til at hænge sammen.

Der er også et stort fokus på at støtte de syge børns søskende, som ofte bliver glemt og klemt, når en bror eller søster er alvorligt syg.

Lukashuset Børne- og Ungehospice

Når børn og unge får en livstruende sygdom, bliver hele familien ramt. I Lukashuset er det derfor både det syge barn, forældre og søskende, der tilbydes lindring og aflastning.

Det betyder, at forældre, børn og søskende har mulighed for at være sammen gennem krisen, og at søskende er meget til stede.

Det giver en mulighed for at yde og tilbyde en særlig indsats til alle i familien, som ikke kan gives, når barnet er på hospitalet eller hjemme.

Ønskeland – tidligere Pausehuset

I efteråret 2018 fik CoolUnite og Ønskeland en fælles ide om at lave ”Pausehuset” – et tilbud til børn med alvorlig eller kronisk sygdom samt deres familier.

Pausehuset skulle være et sted, hvor familierne kunne få en pause. En ramme for rekreation, samvær, nærvær, og hvor sygdommen kunne træde i baggrunden til fordel for gode stunder sammen. Og projektet må siges at være lykkedes.

I 2021 har der været ca. 120 familier igennem på ophold, og i 2022 er målet at få ca. 220 familier igennem. 

Barnets Blå Hus

Mere end 122.000 børn i Danmark vokser i dag op i familier med alkoholmisbrug. Disse børn mangler ofte et trygt sted og en sikker voksen de kan komme til, når hverdagen bliver for svær.

Barnets Blå Hus er et tilbud til børn af misbrugere. Børnene mødes her af voksne, der forstår deres problemer, og hjælper børnene med at få sat ord på det, der kan være svært.

Hvis man vil læse mere om, hvordan man selv kan støtte via CoolUnite – så kan du læse videre her

Del artikel

Andre læser også