Coolshops nye firma-politik: Medarbejderne skal træne halvanden time om ugen

Skrevet af: Michael Qureshi
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Aalborg-virksomheden Coolshop.com, som er en af Danmarks største webshops med 1,7 millioner kunder, indfører nu et helt specielt krav til medarbejderne.

”I skal træne mindst halvanden time om ugen.”

Fremadrettet er det nu obligatorisk, at Coolshops mange medarbejdere skal benytte virksomhedens træningsfaciliteter i mindst halvanden time ugentligt. Det er selvfølgelig i arbejdstiden, da man som virksomhed ikke kan bestemme over medarbejdernes fritid.

Det er et krav, der kan dele vandene. Der vil være dem, der mener, at virksomheden går forrest i kampen for at skabe bedre vilkår for medarbejdernes sundhed. Andre vil mene, at det er over grænsen på, hvad man kan tillade sig at kræve fra sit personale.

MigogAalborg.dk fangede vores egen blogger Jacob Risgaard, som også er medstifter på Coolshop.com, for nu at høre, hvorfor det skal være sådan i Coolshop-bunkeren i Nørresundby.

Fortæl om det nye medarbejderprojekt på Coolshop.com?

”Vi har bygget nogle fantastiske træningsfaciliteter i vores bygning, og så er det således, at det er obligatorisk, at man skal træne halvanden time om ugen, når man arbejder hos Coolshop. Vi har nogle dygtige instruktører tilknyttet, som vil udarbejde træningsprogrammer, der passer til den enkelte medarbejders behov, og så vil der være en månedligt opfølgning.”

Hvorfor har det været et nødvendigt tiltag?

”Denne virksomhed startede med en flok computernørder. Nu er vi langsomt vokset med mange flere medarbejdergrupper, men vi er stadig et internet-firma med meget stillesiddende arbejde. Vi er helt overbevist om, at vi får det hele tilbage igen i hovedet med medarbejdere, der er gladere og har mere energi. Når du træner og holder din krop i form, så udløser det også en masse stoffer i din krop, som skaber noget mere positivt energi.”

Aalborg Coolshop
En Coolshop-medarbejder med personlig træner

Kunne man ikke sige, at det skal I som ledelse slet ikke blande jer i?

”Overordnet set har medarbejderne givet positiv feedback på tiltaget. Vi gør det faktisk ikke for signalværdiens skyld, men fordi vi tror på, at der er god business i at have sunde medarbejdere. Vi har blandt andet også en kok, der i den grad holder fokus på den sunde livsstil. Også til aftenholdet så de har et bedre alternativ end til pizza og cola.”

Der er vel nogen, der har dårlig ryg eller andre helbredsproblemer. Hvad med dem?

”Der har været enkelte, der har påpeget helbredsproblemer, og så vil de få tilpasset et træningsprogram, der skåner dem for belastning af deres problemer. Men der er ingen, som er undtaget fra at dyrke motion i vores faciliteter ugentligt.”

Kan de ikke bare snyde og så sige; Jacob, jeg har skam trænet hele ugen?

”De skal checke ind og ud på en skærm med fingertouch, så vi kan tracke den enkelte medarbejder. Det er ikke, fordi vi ønsker at overvåge vores medarbejdere, fordi de leverer i dagligdagen konstant på et topniveau, men kan vi øge bevidstheden omkring motion og sundhed, så er vi sikre på, at det bliver en endnu bedre arbejdsplads på alle fronter.”

Hvad med ledelsen? Du og Mark er vel ikke ligefrem fitness-konger?

”Haha, det har du fuldstændig ret i. Jeg er nok det, man vil kalde for tyndfed, og jeg er på ingen måde manden, der hænger ud i et fitness-center. Men vi går selvfølgelig forrest, og jeg er sikker på, at man også kommer til at mærke det på ledelsens overskud og energiniveau fremadrettet.”

Hvad så hvis dine medarbejdere ikke har tid til at træne?

”Det er lidt som at spørge dem, der har børn, om de ikke følte, at de havde travlt, da de ikke havde børn. Så hvordan fik de lige presset et stort ansvar og arbejde med børn ind som et ekstra element i deres travle liv? Det handler om prioriteter, og vi ønsker, at vores medarbejdere prioriterer sundhed og motion. Vi skal passe på vores kroppe. Os der er på arbejdsmarkedet i dag får nok ikke lov til at gå på efterløn, når vi er 60 år.”

Men I har fået god respons fra medarbejderne?

”Absolut. De er vant til, at vi i forvejen ikke gør tingene som alle andre steder. Mange af vores medarbejdere har jo træning som en fritidsinteresse, og nu sparer de den tid på transport og omklædning og så videre ved at de har faciliteterne og mulighederne på arbejdspladsen.”

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Aalborg er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is. Vi har haft den berømte romkugle-is og Guf & Kugler har haft en White Russian is med sprut i.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

11 millioner solgte albums: Katie Melua optræder i Musikkens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

I efteråret 2018 lagde Katie Melua vejen forbi Aalborg, og til næste år giver hun igen koncert i Aalborg – denne gang i Musikkens Hus.

Det sker den 3. oktober kl. 20.00.

‘Nine Million Bicycles’, ‘The Closest Thing to Crazy’ og ‘If You Were a Sailboat’ er blot nogle af de sange, der har gjort Katie Melua til et verdenskendt navn.

Katie Melua, der med elleve millioner solgte albums og 56 platin-plader, er én af Storbritanniens mest sælgende sangerinder, drager på en tour, der næste år bringer hende tilbage til Musikkens Hus.

Hun har udgivet syv albums, der alle er strøget ind på Top-10. I år udkommer hun med en dobbelt cd, der blandt andet indeholder liveindspilninger med det 23-medlemmer store georgiske vokalensemble, Gori Women’s Choir, som hun gæstede Musikkens Hus med i 2016.

En af Englands bedste sælgende sangerinder

Hendes kraftfulde stemme, charmerende personlighed og fejlfri performance gør Melua til en efterspurgt artist rundt om på verdens musikscener.

Den 35-årige sangerinde, der oprindeligt er fra Georgien, albumdebuterede i 2003, blot 19 år gammel. Hendes fyldige stemme og dragende sange er blevet hendes varemærke, siden hun første gang kunne opleves med ’The Closest Thing To Crazy’.

Tre år senere var hun Englands bedst sælgende sangerinde. Debuten ‘Call Off the Search’ solgte næsten to millioner eksemplarer i England alene, mens hendes andet album ‘Piece by Piece’ (2005) gik fire gange platin.

Hvad: Katie Melua koncert
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 3. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo her.