Coolshops nye firma-politik: Medarbejderne skal træne halvanden time om ugen

Skrevet af: Michael Qureshi
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Aalborg-virksomheden Coolshop.com, som er en af Danmarks største webshops med 1,7 millioner kunder, indfører nu et helt specielt krav til medarbejderne.

”I skal træne mindst halvanden time om ugen.”

Fremadrettet er det nu obligatorisk, at Coolshops mange medarbejdere skal benytte virksomhedens træningsfaciliteter i mindst halvanden time ugentligt. Det er selvfølgelig i arbejdstiden, da man som virksomhed ikke kan bestemme over medarbejdernes fritid.

Det er et krav, der kan dele vandene. Der vil være dem, der mener, at virksomheden går forrest i kampen for at skabe bedre vilkår for medarbejdernes sundhed. Andre vil mene, at det er over grænsen på, hvad man kan tillade sig at kræve fra sit personale.

MigogAalborg.dk fangede vores egen blogger Jacob Risgaard, som også er medstifter på Coolshop.com, for nu at høre, hvorfor det skal være sådan i Coolshop-bunkeren i Nørresundby.

Fortæl om det nye medarbejderprojekt på Coolshop.com?

”Vi har bygget nogle fantastiske træningsfaciliteter i vores bygning, og så er det således, at det er obligatorisk, at man skal træne halvanden time om ugen, når man arbejder hos Coolshop. Vi har nogle dygtige instruktører tilknyttet, som vil udarbejde træningsprogrammer, der passer til den enkelte medarbejders behov, og så vil der være en månedligt opfølgning.”

Hvorfor har det været et nødvendigt tiltag?

”Denne virksomhed startede med en flok computernørder. Nu er vi langsomt vokset med mange flere medarbejdergrupper, men vi er stadig et internet-firma med meget stillesiddende arbejde. Vi er helt overbevist om, at vi får det hele tilbage igen i hovedet med medarbejdere, der er gladere og har mere energi. Når du træner og holder din krop i form, så udløser det også en masse stoffer i din krop, som skaber noget mere positivt energi.”

Aalborg Coolshop
En Coolshop-medarbejder med personlig træner

Kunne man ikke sige, at det skal I som ledelse slet ikke blande jer i?

”Overordnet set har medarbejderne givet positiv feedback på tiltaget. Vi gør det faktisk ikke for signalværdiens skyld, men fordi vi tror på, at der er god business i at have sunde medarbejdere. Vi har blandt andet også en kok, der i den grad holder fokus på den sunde livsstil. Også til aftenholdet så de har et bedre alternativ end til pizza og cola.”

Der er vel nogen, der har dårlig ryg eller andre helbredsproblemer. Hvad med dem?

”Der har været enkelte, der har påpeget helbredsproblemer, og så vil de få tilpasset et træningsprogram, der skåner dem for belastning af deres problemer. Men der er ingen, som er undtaget fra at dyrke motion i vores faciliteter ugentligt.”

Kan de ikke bare snyde og så sige; Jacob, jeg har skam trænet hele ugen?

”De skal checke ind og ud på en skærm med fingertouch, så vi kan tracke den enkelte medarbejder. Det er ikke, fordi vi ønsker at overvåge vores medarbejdere, fordi de leverer i dagligdagen konstant på et topniveau, men kan vi øge bevidstheden omkring motion og sundhed, så er vi sikre på, at det bliver en endnu bedre arbejdsplads på alle fronter.”

Hvad med ledelsen? Du og Mark er vel ikke ligefrem fitness-konger?

”Haha, det har du fuldstændig ret i. Jeg er nok det, man vil kalde for tyndfed, og jeg er på ingen måde manden, der hænger ud i et fitness-center. Men vi går selvfølgelig forrest, og jeg er sikker på, at man også kommer til at mærke det på ledelsens overskud og energiniveau fremadrettet.”

Hvad så hvis dine medarbejdere ikke har tid til at træne?

”Det er lidt som at spørge dem, der har børn, om de ikke følte, at de havde travlt, da de ikke havde børn. Så hvordan fik de lige presset et stort ansvar og arbejde med børn ind som et ekstra element i deres travle liv? Det handler om prioriteter, og vi ønsker, at vores medarbejdere prioriterer sundhed og motion. Vi skal passe på vores kroppe. Os der er på arbejdsmarkedet i dag får nok ikke lov til at gå på efterløn, når vi er 60 år.”

Men I har fået god respons fra medarbejderne?

”Absolut. De er vant til, at vi i forvejen ikke gør tingene som alle andre steder. Mange af vores medarbejdere har jo træning som en fritidsinteresse, og nu sparer de den tid på transport og omklædning og så videre ved at de har faciliteterne og mulighederne på arbejdspladsen.”

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand sportsudvalget i AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.