Coolshops nye firma-politik: Medarbejderne skal træne halvanden time om ugen

Skrevet af: Michael Qureshi
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for altid at tænke lidt ud af boksen

Aalborg-virksomheden Coolshop.com, som er en af Danmarks største webshops med 1,7 millioner kunder, indfører nu et helt specielt krav til medarbejderne.

”I skal træne mindst halvanden time om ugen.”

Fremadrettet er det nu obligatorisk, at Coolshops mange medarbejdere skal benytte virksomhedens træningsfaciliteter i mindst halvanden time ugentligt. Det er selvfølgelig i arbejdstiden, da man som virksomhed ikke kan bestemme over medarbejdernes fritid.

Det er et krav, der kan dele vandene. Der vil være dem, der mener, at virksomheden går forrest i kampen for at skabe bedre vilkår for medarbejdernes sundhed. Andre vil mene, at det er over grænsen på, hvad man kan tillade sig at kræve fra sit personale.

MigogAalborg.dk fangede vores egen blogger Jacob Risgaard, som også er medstifter på Coolshop.com, for nu at høre, hvorfor det skal være sådan i Coolshop-bunkeren i Nørresundby.

Fortæl om det nye medarbejderprojekt på Coolshop.com?

”Vi har bygget nogle fantastiske træningsfaciliteter i vores bygning, og så er det således, at det er obligatorisk, at man skal træne halvanden time om ugen, når man arbejder hos Coolshop. Vi har nogle dygtige instruktører tilknyttet, som vil udarbejde træningsprogrammer, der passer til den enkelte medarbejders behov, og så vil der være en månedligt opfølgning.”

Hvorfor har det været et nødvendigt tiltag?

”Denne virksomhed startede med en flok computernørder. Nu er vi langsomt vokset med mange flere medarbejdergrupper, men vi er stadig et internet-firma med meget stillesiddende arbejde. Vi er helt overbevist om, at vi får det hele tilbage igen i hovedet med medarbejdere, der er gladere og har mere energi. Når du træner og holder din krop i form, så udløser det også en masse stoffer i din krop, som skaber noget mere positivt energi.”

Aalborg Coolshop
En Coolshop-medarbejder med personlig træner

Kunne man ikke sige, at det skal I som ledelse slet ikke blande jer i?

”Overordnet set har medarbejderne givet positiv feedback på tiltaget. Vi gør det faktisk ikke for signalværdiens skyld, men fordi vi tror på, at der er god business i at have sunde medarbejdere. Vi har blandt andet også en kok, der i den grad holder fokus på den sunde livsstil. Også til aftenholdet så de har et bedre alternativ end til pizza og cola.”

Der er vel nogen, der har dårlig ryg eller andre helbredsproblemer. Hvad med dem?

”Der har været enkelte, der har påpeget helbredsproblemer, og så vil de få tilpasset et træningsprogram, der skåner dem for belastning af deres problemer. Men der er ingen, som er undtaget fra at dyrke motion i vores faciliteter ugentligt.”

Kan de ikke bare snyde og så sige; Jacob, jeg har skam trænet hele ugen?

”De skal checke ind og ud på en skærm med fingertouch, så vi kan tracke den enkelte medarbejder. Det er ikke, fordi vi ønsker at overvåge vores medarbejdere, fordi de leverer i dagligdagen konstant på et topniveau, men kan vi øge bevidstheden omkring motion og sundhed, så er vi sikre på, at det bliver en endnu bedre arbejdsplads på alle fronter.”

Hvad med ledelsen? Du og Mark er vel ikke ligefrem fitness-konger?

”Haha, det har du fuldstændig ret i. Jeg er nok det, man vil kalde for tyndfed, og jeg er på ingen måde manden, der hænger ud i et fitness-center. Men vi går selvfølgelig forrest, og jeg er sikker på, at man også kommer til at mærke det på ledelsens overskud og energiniveau fremadrettet.”

Hvad så hvis dine medarbejdere ikke har tid til at træne?

”Det er lidt som at spørge dem, der har børn, om de ikke følte, at de havde travlt, da de ikke havde børn. Så hvordan fik de lige presset et stort ansvar og arbejde med børn ind som et ekstra element i deres travle liv? Det handler om prioriteter, og vi ønsker, at vores medarbejdere prioriterer sundhed og motion. Vi skal passe på vores kroppe. Os der er på arbejdsmarkedet i dag får nok ikke lov til at gå på efterløn, når vi er 60 år.”

Men I har fået god respons fra medarbejderne?

”Absolut. De er vant til, at vi i forvejen ikke gør tingene som alle andre steder. Mange af vores medarbejdere har jo træning som en fritidsinteresse, og nu sparer de den tid på transport og omklædning og så videre ved at de har faciliteterne og mulighederne på arbejdspladsen.”

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her