Cool Car Race 2017: På torsdag fyldes Havnefronten med de vildeste superbiler

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Peter Veiby har tidligere kørt Cool Car Race
Mads Peter Veiby har tidligere kørt Cool Car Race

Af Michael Qureshi

Hvis du elsker lyden af en motor, der brøler eller synet af den ene superbil efter den anden, så får du det i høje doser på torsdag.

Aalborg er atter startbyen for Cool Car Race, når det populære løb starter på Havnefronten uden for Restaurant Fusion på Kr. Himmelfartsdag.

I tidsrummet 9-10.30 kan man komme og se de vilde deltagerbiler.

Her kommer du til at se nogle af de dyreste biler, der kører på de danske veje. Biler som Lamborghini, Ferrari, Porsche, Audi R8 for blot at nævne nogle.

Det er Coolshop med vores helt egen Jacob Risgaard i spidsen, som afholder Cool Car Race, der hvert år samler penge ind til velgørenhed.

Vild, vildere og vildest

Som altid når Jacob Risgaard er involveret, så skal det helst være vild, vildere og vildest. Det bliver det også i år.

”Jeg er rigtig stolt over, at vi kan præsentere det største line up nogensinde i løbets historie. Vi kan godt lide, at det bliver vildere hvert år. Vi har faktisk fået over 140 ansøgninger på deltagelse i løbet fra alle mulige fede superbiler, så vi har desværre takket nej til en del.

Men vi har også besluttet at holde det på de her 35 biler. For skal man lave en masse sjov og spas og bevare den her unikke stemning deltagerne imellem, så skal vi ikke være flere,” siger Jacob Risgaard.

Cool i Aalborg
Sidste år startede løbe på St. Restrup Gaard lidt uden for Aalborg

I år gør Cool Car feltet også rigtig meget ud af offentlige events rundt omkring i Danmark.

”En af de ting vi måske har fået lidt kritik for er, at vi ikke har gjort vores stop offentlige. Så det har vi taget til os og ændret nu. Man kan finde vores program på vores Facebook-side.

Vi laver blandt et andet fedt stop i Nordjylland på Himmerland Golf Resort, hvor der kommer til at ske mange fede ting. Så det kunne være ret fedt, hvis folk fra Aalborg ville køre derned også og følge med i alt det der sker,” forklarer Jacob Risgaard.

Pengene går til ny velgørenhedsfond

Sidste år samlede Cool Car Race over 400.000 kr. ind til kræftramte børn. Igen i år skal løbet bruges på at samle en masse penge ind til velgørenhed.

”I år går pengene ubeskåret til vores nye velgørenhedsfond Cool Unite. Der har vi ansat Daniel Svensson som ny fondschef. Det bliver den fond i Danmark med de mindste administrationsomkostninger. Så vælger vi hvert år, hvilke organisationer vi vil støtte. Vi vil selvfølgelig forsøge at slå indsamlingsrekorden fra sidste års Cool Car Race.

Cool i Aalborg
Cool Car Race har deltagelse af nogle af de fedeste biler i Danmark

Bilerne kører fra på torsdag 25. maj og slutter 27. maj. Feltet af superbiler kommer blandt andet forbi Vejle, Kolding, København og Hamborg.

Hver bil har to kørere, så det er 70 personer der deltager. Desuden har bilerne et særligt nummer, og forsøger så at overgå hinanden i at hente flest velgørenhedskroner hjem.

En af de deltagere, der allerede på forhånd har gjort opmærksom på sig selv, er Bil Nr. 88 med Kenn Bach i spidsen. Han har allerede forud for løbet lavet en masse konkurrencer, hvor man blandt andet kan vinde en tur i hans Lamborghini, hvis man støtter via Mobilepay.

Kenn Bachs Lamborghini

Kenn Bach har også samlet en del sponsorere, og han håber på at samle rigtig mange penge ind til et godt formål

”Vi har været med alle årene, og vi synes det er et rigtig godt initiativ, som både er sjovt for deltagerne, men også sigter mod at støtte et godt formål. Så vi forsøger at skabe en masse opmærksomhed omkring vores bil allerede her i dagene op til.

Sidste år samlede vi omkring 100.000 kr. alene ind på vores bil, så vi bidrog ret meget til rekordbeløbet. Vi går selvfølgelig efter at slå de 100.000 kr. i år,” siger Kenn Bach, der til daglig er direktør i Jysk Forsikring.

Han kører i år i en Lamborghini Gallardo, og vil sørge for, at der bliver en masse larm omkring Cool Car Nr 88. Du kan følge bilen på Facebook-siden her

”Det er et fedt løb at være en del af. Det er skønt at se den store interesse for bilerne, når vi kommer rundt i landet. Vi glæder os rigtig meget til et nyt spændende løb, og der vil også være på vores tur nogle sjove og fede tiltag, hvor folk kan støtte op,” forklarer Kenn Bach.

Du kan se Cool Car Race Programmet lige her

Nyt liv til Astoria Bio: Kvindelig mægler-duo rykker ind og ser et hul i markedet

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.