Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sidste chance: Oplev gratis udstilling på Havnefronten

Af Stine Kjølby Christensen

På Aalborg Havnefront, foran Utzon Center, kan du i øjeblikket opleve byens historie på nært hold.

Den mobile container var oprindeligt placeret ved Hovedbiblioteket og rykkede siden til Vejgaard Torv. Indtil den 11. juni kan du se den foran Utzon Center.

Containeren er en del af Nordjyske Museers nye koncept, kaldet “Den Korte Historie”, som dukker op på forskellige steder i det nordjyske – de samme steder, hvor historien i containeren fandt sted.

Sidste chance: Oplev gratis udstilling på Havnefronten

“Den Korte Historie” er indrettet i en specialdesignet container, der er udstyret med solceller og sikkerhedsforanstaltninger. I løbet af 2023 og 2024 vil containeren rejse rundt i Mariagerfjord, Jammerbugt, Rebild og Aalborg kommuner.

Nordjyske Museer ønsker at fortælle den lokale historie i områder og byer, hvor museet normalt ikke er fysisk til stede.

Teater møder museum

Den aktuelle udstilling i containeren hedder “Drømmefabrikken” og handler om unge antiautoritære oprørere i Kommunistisk Forbund i 1970’erne.

Disse unge drømte om at ændre samfundet og arbejdede aktivt mod dette mål. De etablerede kollektiver og politiske cirkler, der kæmpede for retfærdighed på arbejdspladser og alle steder, hvor de stødte på uretfærdighed.

Sidste chance: Oplev gratis udstilling på Havnefronten

Du kan også få en dybere forståelse af samme historie et andet sted i byen, når Aalborg Teater opfører en forestilling med samme navn.

Forestillingen finder sted i en bus, der tager dig tæt på de steder, hvor Kommunistisk Forbund også havde tilholdssteder i 1970’erne.

Du kan finde mere information her.

“Den Korte Historie” er åben for alle hver dag fra kl. 8.00 til 21.00.

Del artikel

Andre læser også