Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Computerspil kan være med til at styrke unges trivsel

Af Annoncør

Gaming og eSport kan være med til at samle unge og bidrage til et socialt samlingspunkt, og dette ses lige nu som en stigende trend i Danmark. Computerspil kan have en positiv effekt på unges trivsel – især hvis spillet udfordrer dem intellektuelt og socialt. Man tænker ikke altid over, at unge, som spiller meget computer rent faktisk er meget sociale samtidig, og ikke blot lukket inde i sig selv, som man måske kan tro. De får ofte udvidet deres sociale omgangskreds, og det er jo netop en af grundene til, at mange unge spiller computer. For selvom man spiller online, kan der godt opstå venskaber, hvor man også mødes og er sammen i den fysiske verden efterfølgende. 

Spil fra Fastgames.dk, som er en af de førende forhandlere af computerspil i Danmark, kan desuden hjælpe unge med at lære nye ting på en sjov måde. De fleste spil er bygget på et simpelt koncept: Jo bedre man bliver til spillet, jo flere point får man. Det motiverer unge til at fortsætte med at spille og samtidig lære de noget nyt. Det gælder både socialt, sprogligt og intellektuelt. 

Det giver unge mulighed for at have det sjovt og få nye venner

De fleste har prøvet at spille på computeren, som kan faktisk kan være rigtig sjovt. Cd keys giver mulighed for at have det sjovt, lære nye ting og få nye venner. Pc spil kan være en god måde at lære nye ting på, fordi man ofte skal tænke hurtigt og strategisk for at komme videre i spillet. Dette kan være en god træning for hjernen, og det kan også være med til at øge ens logiske tænkning. Derudover er det også en god måde at få nye venner på, da man ofte spiller sammen med andre mennesker online. Her kan man lære hinanden bedre at kende, og måske endda finde ud af, at man har meget til fælles. Derudover findes der mange arrangementer, hvor man kan møde andre mennesker, der også elsker at spille computer. Disse arrangementer kaldes Lan Parties og her samles mange mennesker for at spille sammen. På den måde kan man få nye venner og møde andre mennesker, der har samme interesse som én selv.

 

Kreativiteten udvikles ved at spille

At spille computer har i mange år været en diskuteret ting, hvor nogle mener at de er skadelige for børn og unge, mens andre mener at de kan have en positiv effekt. Billige pc spil giver unge mulighed for at udvikle deres kreativitet på en helt anden måde, end hvis de ikke spillede. De fleste computerspil kræver nemlig, at man tænker strategisk for at komme videre til det næste level. Dette kan have en positiv effekt på unges evne til at tænke strategisk og planlægge. Derudover kan computerspil også give unge et afbræk fra den virkelige verden, hvor de kan lade tankerne flyve frit, og udforske nye verdener. For nogle kan dette være med til at give dem ro i sindet, og dette er især vigtigt for børn og unge der lider af angst eller depression. Dog skal man altid huske på at alt med måde – det kan nemlig godt være skadeligt at sidde foran en skærm alt for mange timer i døgnet.

Hvad skal man være opmærksom på, når man spiller?

Når man spiller, er det vigtigt at have en god ergonomisk stol, så man ikke får ondt i ryggen. Det er også vigtigt at have en god skærm, der ikke flimrer for meget, og som har en god opløsning. Derudover er det vigtigt at have et godt tastatur og mus, der passer til ens hænder. Spiller man på højt plan, så er det også vigtigt at være i fod fysisk form, da mange spil kræver en del koordination og reaktionshastighed. Derfor er det også vigtigt at spise sundt og drikke rigeligt med vand, så man ikke bliver dehydreret under en lang kamp.

Køb billige cd keys og spar penge

På Fastgames.dk kan man købe digitale udgaver pc spil til en fordelagtig pris. De har et stort udvalg af spil, så der er noget for enhver smag. Derudover kan man også finde en række forskellige tilbud på siden, hvor man kan spare penge på sine køb. Det kan godt være en dyr hobby at spille computer, da man skal investere i en god gamer pc, en god stol, tastatur, headset og ikke mindst selve spillet. Men hvis man handler hos Fastgames.dk, kan man faktisk spare en hel del penge på sin hobby. Billige pc spil gør det tilgængeligt for alle unge at deltage i det sociale netværk, som billige pc spil giver adgang til.

E-sports foreninger er voksende i Danmark

E-sports er en voksende industri, og det er ikke kun i udlandet at dette er gældende. Danmark har længe været et af de førende lande, når det kommer til eksempelvis Counter-Strike, og der er mange danske spillere og hold, der har slået igennem på den internationale scene. Dette har selvfølgelig medført en stor interesse for e-sports i Danmark, og derfor er der også flere og flere e-sports foreninger, der dukker op rundt om i landet. E-sports foreningerne har typisk til formål at samle spillere af samme spil, så de kan træne og spille sammen. Nogle af disse foreninger arrangerer desuden også turneringer for sine medlemmer, hvor man kan dyste mod hinanden. Derudover fungerer e-sports foreningerne ofte som et socialt netværk for sine medlemmer, da man typisk møder andre mennesker med samme interesse for e-sports som en selv. Dette giver mulighed for at finde nye venner med samme passion for gaming. 

Der er stor opbakning til foreningerne og Fastgames.dk, som er en jysk virksomhed, støtter op om de lokale eSports foreninger. Victor fra Fastgames.dk udtaler at E-sport er kommet for at blive, og at de derfor ønsker at støtte de lokale foreninger og deres unge medlemmer. Foreningerne er også med til at nedbryde de fordomme, som der har været omkring gaming, som en sportsgren. Unge har nu mulighed for at gå til E-sport på samme måde, som man kan gå til fodbold eller håndbold, hvilket ikke har været tilfældet tidligere.

 

Computerspil kan altså styrke unges trivsel, fordi de kan socialisere med andre online og fysisk, lære nye færdigheder og være kreative. Selvom det kan være en dyr hobby, så er billige cd keys fra Fastgames med til at give alle muligheden for at dyrke gaming som hobby.

Del artikel

Andre læser også