Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom i ægte julestemning: Den ikoniske Coca Cola julelastbil gæster Aalborg

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer – med hjælp fra selveste julemanden – igen på hjul i år efter at have stået i garage under pandemien.

I år gæster den 25 byer – heriblandt Aalborg, hvor den kommer forbi Coop Kvickly i Vestbyen på Dannebrogsgade 64.

Det sker nu på onsdag d. 8. december kl. 15-19.

Her vil julemanden uddele iskolde Coca-Cola, mens man kan besøge hans værksted og få taget et familieportræt ved en kæmpe iskube.

Det vil også være muligt at støtte Mødrehjælpen ved at købe kugler til juletræet eller en miniatureudgave af den populære Coca-Cola julelastbil.   

Det skriver Coca Cola i en pressemeddelelse.

Har fundet tid i kalenderen

Julelastbilen er lig med jul og vækker hos mange minder om rensdyr, bjældeklang, brunkager og ikke mindst nærvær og hygge, som vi kender fra tv-reklamen om den ikoniske Coca-Cola julelastbil, der kører gennem det smukke snelandskab.  

Julemanden har fundet tid i sin ellers travle kalender til at være til stede på alle stop, og besøgende kan tage et familieportræt i den kæmpe iskube. I julemandens værksted kan man være kreativ, og i hans hus kan man hviske, hvad man ønsker sig til jul.  

Alle aktiviteter er udendørs for at sikre et corona-sikkert univers.  

I år bliver der to slags merchandise, man kan få fingre i. Den velkendte miniatureudgave af julelastbilen samt en julekugle til træet mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner. 

Fakta: Coca-Cola og julen   

Historien om Coca-Cola reklamerne, der har gjort julemanden til en hyggelig rød og hvid skikkelse verden over, går næsten  

100 år tilbage. Læs historien her:  

 • 1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.
 • 1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul. 
 • 1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.
 • 1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer
 • 1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet ”Christmas Caravans”. Special effects bliver udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen bliver optaget i Vancouver i Canada over over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.  
 • 1998: Lastbilkaravanerne bruges i ”Christmas Caravans III”, som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte af Coca-Cola-reklamer nogensinde
 • 2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.  
 • 2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Colas julelastbil igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.  
 • 2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp.  
 • 2019: Julelastbilen gentager succesen og besøger byer i hele Danmark. Samlede 500,000 kr. ind til Mødrehjælpen.
 • 2020: Pandemien gav julelastbilen udgangsforbud. 

Del artikel

Andre læser også