Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dobbelthjælp: Coca-Cola inviterer økonomisk trængte familier ud at spise i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Mens coronakrisen har ramt udsatte familier hårdt, lider også caféer og restauranter under efterveerne fra den lange nedlukning. Coca-Cola donerer nu 555.000 kr. til Mødrehjælpen, som op mod 500 udsatte børnefamilier kan bruge på udvalgte restauranter og caféer i fire byer i Danmark – heriblandt en række i Aalborg, som lokale familier nu kan ansøge om at spise hos via Mødrehjælpen.

Selvom sommeren banker på efter en lang nedlukning, og alle længes efter en tur udenfor hjemmets fire vægge, er det langt fra alle familier, der har råd til et restaurantbesøg – et besøg som også landets cafeer og restauranter har brug for.

Foranlediget af Coca-Cola i Danmark og i samarbejde med Carlsberg har The Coca-Cola Foundation derfor doneret 555.000 tusind kr. til Mødrehjælpen – og dermed en aften i byen for op mod 500 familier.

Hos Mødrehjælpen sætter man stor pris på donationen:

”Donationen fra Coca-Cola betyder, at udsatte familier kan få en oplevelse sammen, de ellers ikke ville have mulighed for at få. Tiden med corona har været hård for familierne, både økonomisk og mentalt.

I lange perioder har børnene været sendt hjem fra skole og dagtilbud, og det har betydet ekstra udgifter til fx internet, mad samt hverdagsaktiviteter. Mange af de her familier har slet ikke råd til at holde sommerferie, så en oplevelse som den her gør faktisk en kæmpe forskel for børnene og deres forældre,” siger Ninna Thomsen, Direktør i Mødrehjælpen.

Restaurantejer i Aalborg: ”Det glæder os, vi kan glæde andre”

Familier kan fra i dag ansøge om gavekort til en gratis servering hos udvalgte caféer eller restauranter i landets fire største byer: Aalborg, Odense, Aarhus og København.

Café Peace på Boulevarden 4 er en af de restauranter i Aalborg, som inviterer Mødrehjælpens familier indenfor. Udover glæden ved at give en familie en hyggelig og velsmagende oplevelse, falder håndsrækningen fra Coca-Cola på et tørt sted efter en lang nedlukning:

”Jeg glæder mig over at kunne give udsatte familier en oplevelse på vores restaurant. Hos Café Peace elsker vi at få børnefamilier på besøg – vi gør meget ud af at have forskellige børneretter og sørger altid for, at vi har tegnesager og slikkepinde klar til gæsterne. Vi vil gøre vores bedste for at de her familier får mest muligt ud af oplevelsen hos os, for vi ved, at det ikke noget, de får lov til at prøve hver dag. ” fortæller Anne Køning, der ejer Cafe Peace.

Ansøgningen til madbilletter sker som en del af ansøgningen til Mødrehjælpens feriehjælp, og man kan få op til 5 billetter per familie.

Dobbelthjælp: Coca-Cola inviterer økonomisk trængte familier ud at spise i Aalborg

Et flerårigt samarbejde

Hos Coca-Cola Danmark er man utrolig glad for at kunne glæde en masse familier ved at bidrage med endnu en donation til Mødrehjælpen og samtidig give en håndsrækning til de hårdtprøvede restauranter og caféer:

”Vores flerårige samarbejde med Mødrehjælpen betyder meget for os. Samtidig ved vi, at café- og restaurantejere har det hårdt – også selvom de nu har mulighed for at servere igen. Med denne donation kan vi i samarbejde med Carlsberg hjælpe dem og ikke mindst give økonomisk trængte familier mulighed for at få en dejlig fælles oplevelse,” siger Jes Randrup Nielsen, der er Kommunikationschef for Coca-Cola Danmark.

Det er ikke første gang at Mødrehjælpen modtager en donation fra Coca-Cola. I to år har den populære Coca-Cola julelastbil besøgt butikker rundt omkring i hele landet og givet familier en oplevelse samtidig med, at der blev samlet ind til julehjælp. Det gav mange hundrede familier mulighed for at holde en god juleaften.