Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær podcast afslører: Dansk stjerneskuespiller så verdens bedste film i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Vi elsker film!

Uanset om det er i biografen, med venner, derhjemme på sofaen eller i sengen.

Her hos MigogAalborg er det faktisk et område, vi overvejer at skrive endnu mere om.

Ikke kun fordi vi elsker film, men også for at have en undskyldning for at tilbringe endnu mere tid i biografen eller under dynen, især nu da efteråret nærmer sig med hastige skridt.

Claes Bang er vært

Tilfældigvis stødte vi for nylig på podcasten “Verdens Bedste Film,” med selveste Claes Bang som vært.

Claes Bang er måske mest kendt herhjemme som “den flotte fyr, der datede Anna Pihl” i hitserien med samme navn, men i 2017 fik han sit internationale gennembrud i den svensk/danske komedie “The Square,” der spredte sig over hele verden og vandt internationale priser for at gøre nar af hele kunstmiljøet.

Efterfølgende er hans karriere blevet skudt ud i verden, hvor han blandt andet har spillet Dracula i miniserien “Dracula.”

Ikke desto mindre er han ikke blevet for stor til af og til stadig at optræde i danske film, hvor han blandt andet spiller lastbilchauffør i filmen “Miss Viborg” fra 2020.

Arbejdede på Aalborg Teater

Heldigvis fandt han også tid til at starte podcasten “Verdens Bedste Film,” som mildt sagt har et simpelt, men alligevel genialt koncept, hvis du spørger os.

Her inviterer Claes forskellige kendte personligheder til at tale om deres “Verdens Bedste Film.”

Han har blandt andet haft besøg af David Dencik, der elsker “Tilbage til Fremtiden,” Dogville med Ghita Nørby, “King of Comedy” med Mikkel Boe Følsgaard, “Lost Highway” med Nicolas Bro, “The Big Lebowski” med Jacob Lohman, “Find Nemo” med Amalie Næsby, “The Deer Hunger” med Lone Scherfig og “En Ganske Særlig Dag” med Bodil Jørgensen.

Efter et par håndfulde afsnit kan det være, at internationale forpligtelser og/eller filmoptagelser igen kalder, for i dette afsnit er Nikolaj Kopernikus (kendt fra “Forbrydelsen,” “Klassefesten” og “Mads & Monopolet”) inviteret til en samtale om Claes Bangs bud på Verdens Bedste Film.

Så verdens bedste film i Aalborg

Her deler Claes sine oplevelser fra tiden på teatret i Aalborg, hvor han bor i en lille lejlighed alene i Poul Paghs Gade.

En mørk aften starter han filmen “Funny Games,” uden at vide at han nu vil blive vidne til en af de mest vanvittige og psykologiske thrillere, man kan forestille sig – og helt uvidende om, at han nu vil se den film, han ender med at betragte som verdens bedste.

I dette afsnit overlades værtsrollen til Nikolaj Kopernikus fremadrettet, og vi glæder os til at varme vores filmhjerter med mange flere afsnit af podcasten. Og hvem ved, måske vil vores hjerter for Aalborg også blive varmet igen?

Del artikel

Andre læser også