Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cilles sidste dag: Aalborg-podcast nomineret til stor pris

Af Emil Kjær Jørgensen

De fleste husker nok drabet på Hasseris Gymnasium i Aalborg, hvor en jaloux ekskæreste troppede op med en kniv og endte både Cilles og senere sine egne dage.

Tilbage stod moderen Lisa – og alle andre, der havde været tæt på Cille – med et hjerte revet i tusind stykker, uden at vide, hvordan livet nogensinde skulle kunne gå videre.

Lisas liv gik videre, men med sig havde hun også en kæmpe sorg, der skulle bearbejdes. Det har hun aldrig været bange for at snakke om højt, og det er netop det podcasten Cilles sidste dag tager fat på.

Cilles sidste dag: Aalborg-podcast nomineret til stor pris
Privatfoto / Cille og Lise

Lyttet til over 180.000 gange – nu er den nomineret til en stor pris

Podcasten tog landet med storm, og den lå i længere tid nr. 1 på Apple Podcast, der er Danmarks suverænt største platform, og overhalede både Mørkeland og Genstart, der ellers ligger tungt på tronen.

Cilles sidste dag fik premiere i oktober 2021, og er blevet hørt mere end 180.000 gange på et år.

Nu er der endnu mere hæder til den gribende podcast. Cilles sidste dag er nemlig blevet nomineret til en såkaldt Prix Audio, der er radio/podcastbranchens store prisshow, hvor branchens dygtigste folk er samlet fra hele landet.

Podcasten er nomineret i kategorien “Årets Branded Content”, som er den kategori, der dækker over de bedste podcasts i Danmark, lavet af en virksomhed eller organisation. 

Flere kriser undervejs i produktionen

Podcasten er lavet af Michael Nørrelund (Nørrelund Medier), der har lavet den for Aalborg Stift. Stine Kloster og Christian Søndergaard har lavet musik og lyddesign. 

Og manden bag podcasten, Michael Nørrelund, er enormt stolt af den flotte nominering.

Cilles sidste dag: Aalborg-podcast nomineret til stor pris
Michael Nørrelund / Foto: Helle Thorngaard Jessen

“Både Lisa Næblerød og jeg har lagt vores sjæl i arbejdet med denne serie, og der har virkelig været nogle kriser undervejs i produktionen, hvor jeg ikke var sikker på, om serien nogensinde ville blive færdig.

Jeg er utrolig stolt over at vi er blevet nomineret, og jeg er glad for at Lisa bliver honoreret for at turde at stille sig frem og fortælle sin historie. 

“Jeg ved at denne podcastserie har gjort et stort indtryk på mange, og at den endda har skabt håb for nogle der selv har mistet en kær. De tør nu tro på, at de en dag selv kommer til at leve et godt og meningsfuldt liv igen. Den respons har gjort et kæmpe indtryk på både Lisa og jeg” 

“Vi håber selvfølgelig at det bliver os, der vinder prisen. Det vigtigste er dog, at Lisas budskab om at vi skal turde gå med ind i hinandens sorg, og tale om den, er blevet udbredt”.

Prix Audio løber af stablen 29. oktober.

Du kan lytte til podcasten Cilles sidste dag lige her.

Del artikel

Andre læser også