Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sorgen forsvinder aldrig: Cilles mor gæster Aalborg til snak om sorg og krise

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto fra foredrag. Foto: Helle Thorngaard Jessen
Arkivfoto fra foredrag. Foto: Helle Thorngaard Jessen

De fleste husker nok drabet på Hasseris Gymnasium i Aalborg, hvor en jaloux ekskæreste troppede op med en kniv og endte både Cilles og senere sine egne dage.

Tilbage stod moderen Lisa Næblerød – og alle andre, der havde været tæt på Cille – med et hjerte revet i tusind stykker, uden at vide, hvordan livet nogensinde skulle kunne gå videre.

Lisas liv gik videre, men med sig havde hun også en kæmpe sorg, der skulle bearbejdes. Det har hun aldrig været bange for at snakke om højt, og det gjorde hun netop i podcasten Cilles sidste dag.

Podcasten er blevet afspillet mere end 200.000 gange og blev også nomineret til såkaldt Prix Audio, der er radio/podcastbranchens store prisshow, hvor branchens dygtigste folk er samlet fra hele landet. 

Uanset om du har hørt podcasten eller ej, får du nu mulighed for at høre Lisas historie helt tæt på, når hun gæster Folkekirkens Hus torsdag den 16. februar klokken 19.30 til deres samtalesalon Dans med Døden.

Taler højt om sorgen

I samtalesalonen vil værten Ruth Østergaard Poulsen tale med Lisa om, hvordan det er lykkes Lisa at få et meningsfyldt liv på trods af Cilles død.

Men hun vil også tale om omverdenens til tider hårde reaktioner på at Lisa taler højt om sin sorg. Ikke mindst skal de snakke om, hvordan man bedst kan hjælpe mennesker, der står i deres livs krise.

Ruth Østergaard Poulsen er forhenværende hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital. Hun har tidligere mødt Lisa under optagelserne podcastserie.

Om samtalesalonen Dans med Døden skriver Folkekirkens Hus, at det er en samtalerække, som havde premiere i 2022.

Ruth Østergaard Poulsen inviterer gæster, som har haft døden tæt inde på livet.

Hun synes, at vi taler for lidt om vores fælles grundvilkår, at vi selv skal dø, og at vi kan miste vores allerkæreste inden.

“Hvis man ikke ser døden i øjnene, så har man den i hælene”, siger den tidligere hospitalspræst.

Billetter til samtalesalonen koster 97,7 kroner (inkl. gebyrer) og kan købes her.

Del artikel

Andre læser også