Den SKAL smages: Chuck Wagon laver en af Aalborgs lækreste burgere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I USA er food trucks et velkendt fænomen, hvor folk ofte står i lange køer for at få autentisk, billig og lækker mad.

Men her i Nordjylland har vi faktisk også vores helt egen food truck; Chuck Wagon, der heldigvis også dukker op i Aalborg ind i mellem.

Herfra serverer amerikaneren Mark Birschbach ægte burgere US style, hot dogs, fritter og corn dogs til en stadigt voksende fanskare.

I Aalborg er Chuck Wagon på besøg cirka to gange ugentligt: på Frederikstorv i midtbyen og ved Føtex på Eternitten.

Her på redaktionen synes vi selv, at vi har fingeren på pulsen, og vi gør en stor ære ud af at have smagt på stort set alt, hvad Aalborg har at byde på.

Men vi må blankt erkende, at vi endnu ikke havde haft fornøjelsen af at besøge vognen – og som en stamkunde ved vognen sagde: ”Har i ikke smagt det før? Det er en stor fejl.”

… Og hvor havde han ret.

Burger til enhver smag

Da vi ankommer til Chuck Wagon ved Føtex på Eternitten den 11. januar kl. 12.00, er de første kunder allerede ved at placere deres ordre.

Det første, der møder én er (selvfølgelig) duften af stegte bøffer og ikke mindst lyden af amerikansk countrymusik fra vognen, som understreger, at Chuck Wagon virkelig ér en bid af USA.

Menukortet er simpelt, og der kan vælges mellem Single Burger til 70 kr., Double Burger til 90 kr., Grilled Cheese Burger til 80 kr. og Chilli Cheese Burger til 80 kr. Fritter kan tilkøbes for blot 5 kroner ekstra.

”Jeg går efter at have få burgere, som er velsmagende. Derudover laver jeg ofte special-burgere, som skifter alt efter årstid eller humør,” forklarer Mark til MigogAalborg.

Omkring juletid lavede Mark eksempelvis en Christmas-burger med svinekød, tranebærsauce, valnødder, æble-marmelade, ost … og selvfølgelig bacon.

”Her i januar har jeg kun de klassiske burgere, men lige nu arbejder jeg på en flæskestegs-burger, hvor kødet er tilberedt langsomt i mere end 24 timer. Den skal nok blive et hit,” lover Mark.

Chili cheese, Grilled Cheese og Single Burger

Et andet storsælgende hit var sæson-burgeren “The Stacker”, hvor man selv kunne vælge hvor mange bøffer man ville have i burgeren. Rekorden var på hele 8 bøffer:

“Meat, cheese, meat, cheese … as many as you like,” fortæller Mark med tyk amerikansk accent (… lige til at blive sulten af).

Derudover kan man også lade sig friste af andre klassikere som hot dogs, chili cheese dog og ikke mindst corn dogs – en indbagt pølse –, der virkelig bare smager af U-S-A.

Corn dog

Vi smagte os igennem en Single Burger, en Grilled Cheese Burger og en Chilli Cheese Burger … og vi er ikke bange for at sige, at det er nogle af de bedste burgere, vi har smagt i Aalborg.

Anmeldelserne på nettet taler også sit tydelige sprog, og det er derfor ikke kun her på redaktionen, at man er vilde med Chuck Wagon.

På Facebook har 509 personer anmeldt Chuck Wagon, hvor den samlede score ender på suveræne 4,9 ud af 5.

Køen er ofte lang, men ventiden er det hele værd

Alt er hjemmelavet

Selvom Mark har særdeles travlt med Chuck Wagon, holder den populære foodtruck lukket hver mandag.

Men det betyder ikke, at Mark kan tage en velfortjent fridag – her gøres vognen klar til den kommende uge og de populære hjemmelavede saucer laves fra bunden.

Der bliver blandt andet lavet specialiteter som Apple Jack, Campfire, Honey Mustard og en helt speciel Bloody Mary ketchup.

Her på redaktionen prøvede vi den hjemmelavede Campfire-sauce, og den løftede burgeren op på et (om muligt) endnu højere niveau.

Marks hjemmelavde saucer

Derudover har Chuck Wagon også altid et udvalg af specielle Heinz-varianter, som eksempelvis Baconnaise (JA: mayonnaise med bacon!)

Bonus-tip: Du kan købe en flaske med hjem for 45 kr.

Fra skibskok til burgerkonge

Mark var oprindeligt kok på et skib, men han kedede sig ofte, når han var på land.

Derfor opstod idéen om en food truck – et koncept som er yderst populært i Marks hjemland, USA.

”Jeg fandt en vogn, som oprindeligt var blevet brugt til at sælge ost fra. Det tog mig næsten ni måneder at lave den om til Chuck Wagon og finde det udstyr, som kunne passe ind på forholdsvis lidt plads,” forklarer Mark.

Chuck Wagon startede på de nordjyske landeveje i marts 2016, men i november 2016 var han nødt til at sige op på skibet, for som Mark fortæller:

”Folk ville ikke have, at jeg forlod land igen,” og derfor har Mark arbejdet fuldtid med Chuck Wagon lige siden.

Amerikansk hele vejen igennem

En chuckwagon har egentlig sin oprindelse i 1800-tallet i USA, hvor det var et slags transportabelt felt-køkken, som kunne brødføde cowboys og andre arbejdere på prærien.

”Derudover hed min far Chuck, så derfor var det selvfølgelig oplagt at kalde vognen for Chuck Wagon, da det både fortæller noget om mig og mit land.”

Mark havde mange overvejelser om, hvad han skulle servere i sin Chuck Wagon, men efter en god snak med en ven, var planen klar:

”Han sagde til mig: ’Du er amerikaner, du snakker amerikansk, du ved hvordan man laver amerikansk mad. Gør det, du er bedst til og byg det op omkring det.’”

Derfor opstod idéen om amerikanske burgere.

Mulighed for at åbne flere steder i midtbyen

Selvom Mark har rigeligt travlt med de mange lokationer rundt omkring i Nordjylland, er han åben over for at servere autentisk amerikansk mad fra nye steder i fremtiden.

”Jeg har faktisk tilladelse til at være på Gabels Torv, så hvis det kan løses med hensyn til logistikken, så er det helt sikkert et sted, som jeg vil være i fremtiden.”

Og den øgede popularitet kan også betyde, at Mark må udvide vognparken:

”Jeg vokser jo snart ud af den her vogn. 1. januar var vi tre personer i vognen for at kunne følge med ordrerne, og det var lige trængt nok.

Derfor er jeg også i gang med at undersøge mulighederne for en større vogn, hvor jeg også kan udvide menuen med flere amerikanske lækkerier.”

Mark lægger hver måned en plan for Chuck Wagon, som han deler på Facebook. Planen kan dog altid ændres, så Mark anbefaler, at man holder øje på Facebook, hvis sulten melder sig.

I januar kommer Chuck Wagon til Aalborg på følgende tidspunkter:

18. januar: Føtex v. Eternitten (Cirka fra kl. 12.00)
19. januar: Frederikstorv (Cirka fra kl. 12.00)
25. januar: Føtex v. Eternitten (Cirka fra kl. 12.00)

Hver søndag: D’let kører med halv pris på deres populære buffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I august åbnede D’let – Det Grønne Køkken & Thai Take Away sin første aalborgensiske afdeling i Friis Shoppingcenter.

D’let har haft stor succes med sit koncept i flere af landets større byer og kan findes i bl.a. Kolding Storcenter og Bruuns Galleri.

Konceptet byder på grøn fastfood og autentisk thaimad af høj kvalitet.

Alle lækkerierne er samlet i en buffet, og herefter betaler du pr. gram, du lægger på tallerkenen. Lidt ligesom vi kender det fra en klassisk salatbar – men her kan du altså blande alt fra broccoli til panang eller forårsruller.

Udover det store udvalg, så slår D’let sig også på at “være billigere, end de fleste restauranter” … alligevel vil D’let i Aalborg gerne gøre februar måned lidt grønnere for aalborgenserne, og derfor kan du alle søndage i måneden få intet mindre end 50 % rabat, når du blander en tallerken eller Take Away fra baren.

Det vil sige, at prisen kommer helt ned i knap 6 kr. pr. 100 g. (normalpris 11,95 pr. 100 g.)

Shopping eller hjem på sofaen

D’let – Det Grønne Køkken & Thai Take Away har både hyggelige siddepladser, hvor hele familien kan samles – men du kan også tage det hele med hjem, hvis din egen sofa er mere tiltalende om søndagen.

Derudover holder de øvrige butikker i Friis Shoppingcenter åbent 10-17, så du kan altså sagtens kombinere det billige måltid med en lækker shoppetur – for hvad der er sparet, er vel i princippet også tjent?

Hvad: 50 % på buffet
Hvor: D’let – Det Grønne Køkken & Thai Take Away, 1. sal i Friis Shoppingcenter
Hvornår: Alle søndage i februar

Laver vin til guld: Aalborg-firmaet Rare Wine leverer rekordregnskab

Skrevet af: Michael Qureshi
Direktør Anders Børsen
Foto: Lange PR
Direktør Anders Børsen Foto: Lange PR

De nordjyske købmænd i Rare Wine og investeringsrådgiverne i søsterselskabet Rare Wine Invest har endnu engang formået at trylle kostbar vin, champagne og spiritus om til guld.

Således har selskaberne i seneste årsregnskab for første gang nået næsten en kvart milliard i omsætning.

Efterspørgslen efter de bedste vine, champagne og whisky tordner fortsat i vejret – både til luksusforbrug og investering.

Det har endnu engang smittet positivt af på engros-vinhandleren Rare Wine, investeringsselskabet Rare Wine Invest og søsterselskabet Dansk Toldoplag, hvor investorer toldfrit kan opbevare deres værdiflasker.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), der i regnskabsåret 2017/2018 nåede en årsomsætning på 245,6 millioner kroner og en bundlinje på 10,8 mio. kroner før skat.

Sammenligner man det netop afleverede årsregnskab med året før har de tre selskaber under Rare Wine Holding formået at løfte top og bund med hhv. 96 procent og 125 procent.

Vil løfte omsætningen til 400 mio. kr i næste regnskab

Og selskaberne med base i Aalborg Kommune ser ingen tegn på afmatning i markedet, hvorfor ledelsen i indeværende regnskabsår (2018/2019) forventer at kunne løfte omsætningen til 400 mio. kroner med en bundlinje på 20 mio. kroner.

“Vi har investeret ret massivt de sidste par år og bygget Skandinaviens første og eneste toldfrie opbevaringsmulighed for vinsamlere og -investorer.

Desuden har vi investeret i en væsentlig forøgelse af medarbejderstaben, så vi kan fortsætte væksten og opretholde en høj kvalitet i vores arbejde.

Alligevel har vi formået at løfte indtjeningen til et historisk højt niveau, og det er vi naturligvis godt tilfredse med.

Markedet har for alvor fået øjnene op for investeringsværdige vine, og de værdistigninger og afkast, vi ser, er noget af det, der er med til at drive vores forretning fremad,” siger adm. direktør i Rare Wine Invest, Anders Børsen.

Med et afkast på 32 procent de seneste tre år har vin outperformet enhver klassisk aktivklasse.

I samme periode har aktiemarkedet (MSCI Europe net returns) leveret et rundt nul.

Vin har leveret værdistigning på 240 procent på 15 år

Kigger man 15 år tilbage har vin leveret en værdistigning på hele 240 procent, mens aktier kun er steget med 116 procent.

I 2018 faldt aktiemarkedet tilmed 11 procent, hvor vinmarkedet til gengæld steg med 14 procent. Det er den højeste stigning i otte år og det tiende år i træk med positive afkast på vin.

Bordeaux har historisk set været højdespringeren, når det gælder værdistigninger, men de senere år er det især de fineste vine fra Bourgogne og Champagne, der tegner sig for de største stigninger,

“I Rare Wine er det typisk de absolut fineste og dermed også dyreste huse, kunderne beder os om at skaffe vine fra, men i Rare Wine Invest er det ikke nødvendigvis de klassiske huse, der leverer det største afkast for investorerne.

Derfor handler det i Rare Wine Invest om at rådgive kunderne til at investere i den vin, champagne eller spiritus, som kan levere de højeste værdistigninger.

Præcis ligesom på aktiemarkedet. Og her har Bourgogne og whisky på det seneste været de helt store vindere, mens fremtiden formentlig ligger i champagne,” kommenterer Anders Børsen.

Nordens største i handel med dyr vin og spiritus

Rare Wine og Rare Wine Invest er på få år vokset til i dag at være Nordens største, når det gælder handel med kostbar vin, champagne og spiritus.

Selskaberne ansætter i snit én ny medarbejder hver måned og forventer at være godt 30 ansatte inden udgangen af 2019.

Alene værdien af de flasker, som kunderne har investeret i og siden lagt på lager i det forseglede Dansk Toldoplag i Nordjylland, er gået fra 47,5 mio. kroner i 2017 til ultimo januar 2019 at ligge på 124,3 mio. kroner.

Antallet af flasker er i samme periode steget fra 47.200 til 74.200.

Den klassiske investor hos Rare Wine Invest råder typisk over en investeringsramme på 250.000 kroner, men selskabet har også kunder, der investerer helt ned til 50.000 kroner.

Den største investor ejer vin og champagne for knap 20 millioner kroner, der er en del af de flasker, der ligger forseglet hos Dansk Toldoplag.

Vild bolig i Aalborg: Skibsofficers gamle kontor ombygget til luksuslejlighed

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg
nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg

Historien om det gamle Aalborg Værft går over 100 år tilbage.

Aalborg Værft blev grundlagt i 1912, hvor mange skibe blev bygget. I dag er historien en helt anden.

Den gamle maskinhal fra 1918, blev i 2016 omdannet til et af Aalborgs mest prestigefyldte boligprojekter med en række lækre liebhaverlejligheder på adressen Beddingen 11.

Netop nu er én af hjørnelejlighederne blevet sat til salg – og med den placering får du én af Aalborgs bedste udsigter til Limfjorden.

The Old Yard ligger ved første parket

Det er en drøm for mange at bo på første række ved Limfjorden i Aalborg – og denne lejlighed er særdeles attraktiv af flere årsager.

Hvis vi starter med den spektakulære beliggenhed og udearealerne, så taler historien om Aalborg Værft for sig selv.

Som ejer af denne lejlighed vil man bo i en bygning, der har fyldt meget i Aalborgs historie.

nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg
nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg

Udearealerne er, udover lejligheden, også ret ekstraordinære.

Lejlighedens udsigt går både til øst og til vest. Den har desuden en stor vinkelterrasse, så man kan flytte sig alt efter solens vandren.

I sommerhalvåret kan man skænke sig et glas af sit foretrukne og læne sig tilbage for at nyde synet af de store krydstogtskibe, der sejler ind og ud af Limfjorden.

The Old Yard ligger i én af Aalborgs nyeste hippe bydele, Østre Havn.

Østre Havn er et særdeles aktivt område i sommerhalvåret, hvor der blandt andet laves flere aktiviteter i Østre Havnebassin.

Bydelen er stadig i stor udvikling, og for nylig åbnede der både en Meny og lagkagehuset i området.

Bo i skibsofficers gamle kontor

Udover at bo i en historisk ejendom, så er der endnu en sjov detalje ved at bo i præcis denne lejlighed i The Old Yard.

Lige netop jeres kommende lejlighed er ekstra særlig, for det var oprindeligt skibsofficerens kontor med bygningens bedste placering og panoramaudsigt.” 

Sådan skriver Nybolig Palle Ørtoft i salgsopstillingen.

nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg
nybolig.dk, Beddingen 11 1. 5., 9000 Aalborg

Den nuværende ejer købte liebhaverlejligheden i projektstadie, hvor de har haft en indretningsarkitekt med fra start.

Lejligheden rummer 146 kvadratmeter, og er indrettet med et stort køkkenalrum, to soveværelser hvor det ene har tilhørende badeværelse og walk-in closet. Derudover er der et ekstra badeværelse, og bryggers.

Lejligheden står til 6,9 mio. kr. for 146 kvm.

Byens bedste udsigt!

SØGER I BYENS BEDSTE BELIGGENHED??⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Vi har nu æren af at udbyde denne perle😍👏🏻Lejligheden er beliggende på The Old Yard og har en af byggeriets bedste beliggenheder med et fantastisk panorama udsigt over fjorden.🌊🌊☀️👌🏻 Se med her, hvor Tobias vil vise Jer lejligheden.💁🏻‍♂️ Hvis I har spørgsmål eller vil med ud at se lejligheden, så kontakt Tobias på tlf. 2052 2058.☎️Se mere her:👇https://www.nybolig.dk/ejerlejlighed/9000/beddingen/240100/370358

Slået op af Nybolig Palle Ørtoft – Lejligheder i Torsdag den 14. februar 2019

Se meget mere om hjørnelejligheden i The Old Yard lige her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.