Tre år siden sidste Tour: Christopher glæder sig til Aalborg i næste uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hey there, sexy lady!

Det er efterhånden syv år siden, at den charmerende krøltop, Christopher udgav sit debutalbum, Colours, og siden har der været fart på den eftertragtede, unge kunstner.

De sidste tre år har Christopher dog primært fokuseret på at producere nyt musik, og for få måneder siden kom udgivelsen albummet Under the Surface, hvor man blandt andet kan finde hittet Irony – der i skrivende stund nærmer sig 10 mio. streaminger på Spotify.

Særligt i Asien har hans talent og velskrevne sange imponeret, og det er da også blevet til flere tours i de seneste år.

Inden længe drager Christopher dog afsted på tour i det danske land – for første gang i tre år.

I den forbindelse har vi fået en snak med den hotte stjerne, der d. 4. april lægger vejen forbi Royal Stage på Skråen.

Glæder sig helt vildt til Tour-comeback

Det er jo et stykke tid siden du sidst var på tour. Hvad giver det dig som kunstner at komme ud og være tilstede med sit publikum?

“For det første, så glæder jeg mig helt vildt. Det er jo tre år siden jeg sidst var på indendørs tour i Danmark, og der er kommet så meget nyt materiale siden.

“Jeg har jo været på mange festivaler i både Danmark, Tyskland og Asien – men det er alligevel noget særligt, når folk har købt en billet til lige præcis min koncert.”

Så folk kan godt møde op med store forventninger?

“Jeg tør godt love, at det bliver et af de fedeste shows, jeg nogensinde har spillet. Det er meget ambitiøst, og kombinationen af de nye og gamle numre kommer til at give en helt speciel vibe.

Jeg kommer ikke til at blive skudt op af en kanon eller lignende, men til gengæld bliver det mere end koncert, end det har været før.

Denne gang har jeg otte bandmedlemmer med mig, så det har taget lang tid at arrangere og gennemarbejde, så det sidder lige i skabet.

Rent musikalsk kan man i hvert fald forvente en lang række wow-elementer.”

Var lidt mere Hey there sexy lady

Du siger, at det bliver en kombination af det nye og gamle. Har din musik ændret sig i takt med tiden?

“Ja, i høj grad. Det har sikkert både noget med alder at gøre, men også, at man udvikler sig som artist.

Da jeg var 22 år, så var jeg mere et Hey there, sexy lady-agtigt sted – men jeg kan jo heller ikke blive ved med at gentage mig selv,” forklarer Christopher med et grin.

“Jeg kan stadig godt lide at skrive popmusik, men der er alligevel sket en forandring: Jeg prioriterer anderledes nu, og det har nok også givet et knock up på voksenskalaen, rent musikalsk.”

Nogle kunstnere vælger jo at starte helt forfra og lægge sine tidligere sange bag sig, når de skifter til en mere “moden” retning. Men det har du ikke planer om?

“Nej, bestemt ikke. Jeg synes, det giver en rigtig god dynamik, at jeg kan kombinere det nye med det gamle. På den måde kan jeg skifte i både tempo og stemning, så det ikke behøver at være store ballader og sing-a-longs i timevis.

Jeg har både sange, der får folk til at danse og klappe – men jeg vil også gerne kunne røre folk og give noget mere af mig selv, end jeg har gjort før.

Det skaber en kontrast, som jeg synes, fungerer sindssygt godt.”

Kan du mærke, at din fanskare har ændret sig, i takt med at du selv er blevet ældre?

“De forreste til koncerterne er stadig dem på 12-13 år, men jeg kan også se, at de første fans heldigvis er vokset med mig.

Det kommer sig nok også af, at mine nye sange måske appellerer til en lidt ældre målgruppe med indhold, som mange kan relatere til.

Jeg går jo også målrettet efter at skrive noget med et så bredt appeal som muligt, og det er så fedt at se, at det lykkes.”

Nu har du jo optrådt rigtig meget i Asien. Hvordan er det kinesiske publikum i forhold til det danske?

“Når jeg lander i Kina, så er det som at være på en anden planet. Der står fans klar med bannere og Christopher skrevet i panden.

De er jo virkelig kongerne af gadgets, så jeg får så mange gaver, neonskilte, dukker og kager.

Man føler sig lidt mere som en sensation, og det er virkelig en vild oplevelse på mange måder!

Herhjemme har jeg efterhånden været et etableret navn i nogle år, så her er en anden forventning til, at man kan leve op til sin plads.

Derude er jeg Mr Nobody igen, og det betyder, at jeg har meget mere at bevise.”

Hvis vi så skal blive lidt mere lokale: Hvordan er det at optræde for aalborgenserne?

“Det er helt vildt fedt.

Aalborgenserne er måske lidt bedre til at komme afsted til koncerter, end man for eksempel er hjemme i København, hvor Shawn Mendez potentielt kan kigge forbi når som helst.

Det er, som om at københavnerne har lidt for mange muligheder.

Min erfaring med at spille i Aalborg har også altid været god og er altid et sted, jeg besøger, når jeg er på tour.

Jeg har selvfølgelig også været nede og drikke bajere i den legendariske Jomfru Ane Gade engang – så det kan da godt være, at vi måske lige skal forbi igen, og have de der 800 øl på 12 forskellige ruter,” siger Christopher med et grin.

Du har jo efterhånden været i gang i mange år. Hvordan ser fremtiden ud for artisten Christopher?

“Så længe folk gider at lytte på mig, så har jeg bare tænkt mig at give den gas.

Jeg går stadig og niver mig selv i armen over, hvor heldig jeg er: at kunne lave dét, jeg elsker allermest.

Jeg har en kæmpe kærlighed til at skabe og være en del af folks liv – jeg bliver aldrig træt af det kick, så jeg håber, at jeg kan gøre det i mange år endnu.

Jeg glæder mig især til at vise folk til koncerten, hvor meget jeg har udviklet mig i de sidste par år, og hvor meget bedre jeg er blevet.

I starten havde jeg især svært ved at involvere og give noget af mig selv, men det kommer jeg til at implementere meget mere i de her shows.

Jeg glæder mig virkelig til at overraske publikum.”

Du finder info om billetsalg her.

Hvad: Koncert med Christopher
Hvor: Skråen
Hvornår: 4. april kl. 20

KONKURRENCE:

Vind to billetter til Christopher koncerten på Skråen i næste uge

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side (torsdag. 28. marts kl. 18.45)
Skriv hvem du vil have med til koncerten

Vi trækker en vinder mandag d. 1. april

Perfekt til studiestart: Med Gloove får du nem og billig flyttehjælp

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Gloove er et helt nyt flyttekoncept, der hitter i det danske
Gloove er et helt nyt flyttekoncept, der hitter i det danske

August og september er de måneder, hvor især mange unge mennesker vælger at flytte i nyt – enten på grund af uddannelse eller et nyt job i eksempelvis Aalborg.

Men uanset om du bor i lejlighed, parcelhus eller villa kan en flytning være en både uoverskuelig og dyr fornøjelse.

Læg dertil, at dine familie og venner måske vil have et vist opgivende udtryk i ansigtet, når de endnu en gang skal give en hånd med under en hård flytning.

Men der findes heldigvis et alternativ, hvor du kan få flyttehjælp til en pris, der er op mod 70 procent billigere end traditionelle flyttemænd.

Kæmpe besparelser

Firmaet Gloove har stor succes med deres enkle koncept, hvor studerende kommer ud og hjælper med flyttekasser eller møbler.

Det eneste du skal sørge for er en bil, hvis det er nødvendigt.

”Ni ud af 10, der skal flytte har ikke behov for den service, som en professionel flyttemand tilbyder. De har brug for ekstra hænder og tid.

Vi har lige haft et eksempel med en i Århus, der fik et tilbud på 13.500 kr. ved en flyttemand. Men vi skræddersyede et tilbud til ham, hvor han kun kom af med 1800 kr.,” fortæller Andreas Zacho, stifter af Gloove.

Gloove er samtidig en service, som alle parter vinder på. Kunden får billig flyttehjælp, mens de studerende får en god løn, som de kan supplere SU’en med.

”Derudover bliver de en del af et fællesskab, hvor man bogstaveligt talt løfter i flok,” forklarer Andreas.

Men udover de klare fordele ved hjælp med at løfte tunge kasser fra fjerde sal til bilen, er Gloove også mere end villige til at hjælpe med andre gøremål i forbindelse med flytningen.

”Så længe folk kan acceptere, at vores folk hverken er professionelle malere eller rengøringsassistenter, kan vi også hjælpe med alt fra maling af fodpaneler til at svinge støvsugeren.”

Et socialt projekt

 Udover den klare økonomiske gevinst, er Gloove også være en service, der styrker de lokale fællesskaber.

”Vi får løbende tilkendegivelser om, at folk har haft en hyggelig dag. Det hele bliver meget familiært, og man hygger sig med pizza, hjemmebag og en kold øl, når flytningen er færdig,” forklarer Andreas.

De sociale fællesskaber bliver også styrket ved hjælp af Gloove’s helt unikke model, hvor hele 75 % af overskuddet givet væk til almennyttige formål.

Donationerne går primært til miljøinitiativer og lokalt foreningsliv i eksempelvis Aalborg.

“Det var Storm P. der sagde: ‘Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det’. Det samme kan siges om mange virksomheders holdning og handling til deres social ansvar.

I mine øjne skal virksomheder gå forrest og tage et større ansvar for samfundet og ikke mindst miljøet,” siger Andreas.

Vind flyttehjælp med Gloove

I anledningen af studiestarten, vil Gloove gerne udlodde gratis flyttehjælp til én heldig følger af MigogAalborg.

Man kan vinde i alt 2 flyttemænd fra Gloove i 3 timer, som kan nå at flytte ting fra en lejlighed på cirka 90 kvadratmeter. Du kan selvfølgelig altid tilkøbe mere flyttehjælp, hvis det er nødvendigt.

Sådan vinder du:

 • Synes godt om opslaget lagt på Facebook den 18. august kl. 16.00
 • Skriv navnet på den person, som du tror kunne bruge lidt ekstra flyttehjælp i den kommende tid

Elsker du kunst og kultur?: Sidste chance for at søge ny talent-uddannelse i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kunsthal NORD
Foto: Kunsthal NORD

Kunsthal NORDs inspirerende læringsforløb i kunstformidling skal give unge under 30 år kompetencer til at udvikle og iværksætte nye kunstprojekter.

Kunstpionererne er en ny to-årig deltidsuddannelse i kunstformidling og projektskabelse. Det gratis tilbud er målrettet 18 til 29-årige unge, der vil få stor indsigt i nutidskunsten og udviklet særlige kompetencer til at indgå i et samspil med den kunst, der foregår lige her og nu.

De vil også lære at udvikle eksperimenterende kunstprojekter og få dem til at fungere i nye, overraskende sammenhænge.

”Hvis man vil lære at formidle den aktuelle kunst, og samtidig har lyst at iværksætte kunstprojekter, der involverer borgerne i de nordjyske lokalsamfund, så skal man uddanne sig som kunstpioner”, siger Henrik Broch-Lips, der er leder af Kunsthal NORD og initiativtager til Kunstpionererne.

Kunstpionererne er en ny ambitiøs uddannelse i kunstformidling
Foto: Kunsthal NORD

Ambitiøs uddannelse

Den ambitiøse uddannelse henvender sig til unge mennesker, som har mod på at gå forrest og er klar til at dedikere sig fuldt ud ved siden af deres hverdagsstudie- eller job. Det er ikke et nødvendigt krav hverken at have en kunstnerisk baggrund eller erfaring indenfor kunst og kultur.

”Man skal blot investere noget af sig selv og tro på samtidskunsten som et middel til at skabe forandring og udvikling. Man skal være modig og passioneret, for det er vigtigt, at man tør kontakte pressen omkring en begivenhed eller henvende sig til kommunale embedsmænd for at få lov til at lave en kunstudstilling i en bunker under jorden eller stille en campingvogn fyldt med kunst midt på torvet i Frederikshavn, siger Henrik Broch-Lips.

Helt ud til kanten med kunsten

Gennem uddannelsen bliver man involveret i aktuelle udstillinger, og kommer til at skabe og gennemføre sit helt eget, konkrete kunstprojekt. Man vil komme til at arbejde selvstændigt, men skal også være indstillet på at løse opgaver i samarbejde med sine medpionerer.

”Kunstpionerernes afgangsprojekt er at planlægge og ‘lande’ en kunstsatellit et sted i Nordjylland i en af regionens 11 kommuner. Sammen med os i Kunsthal NORD skal man skabe en lokal dialogskabende platform, der i tre dage skal involvere børn, unge og voksne i eksperimenterende samtidskunst, debatter og workshops”, siger Henrik Broch-Lips.

På uddannelsen vil man også få nye idéer til idéudvikling, fundraising og projektskabelse samt ny inspiration til at kunne arrangere udstillinger med de bedste, professionelle kunstnere. Undervejs vil der blive arrangeret sociale arrangementer, inspirationsture og studierejser.

”Underviserne er kunstfaglige eksperter, der har speciale i samtidskunst og kuratering. Og som en ekstra gevinst vil man også få målrettet sparring af sin egen personlige mentor”, siger Henrik Broch-Lips.

I byen med sin kunstmentor

Hver mentor er professionel og akademiuddannet billedkunstner, som vil introducere pionererne til den danske kunstscene på en sjov og netværksskabende måde. De studerende vil bl.a. kunne opleve interessante atelierbesøg og deltage i alt fra fine ferniseringer på store museer til udstillingsåbninger i obskure kældergallerier rundt om i landet.

De seks mentorer er Julie Stavad, Lars Worm, Regitze Engelsborg Karlsen, Freja Niemann Lundrup, Morten Modin og Andreas Rasmussen. Alle seks er talentfulde samtidskunstnere med noget på hjertet, som skal vise kunstpionererne, at kunst ikke bare er dekoration eller et flot billede på en væg, men at det har en evne til at forandre mennesker og gøre os klogere.

Visionen

Det er visionen, at kunstpionererne med deres engagement skal skabe større kendskab og interesse for nutidskunsten i hele Nordjylland, og at de kan være med til, at flere bruger de allerede eksisterende kultur- og kunsttilbud og deltager i diskussioner om kunstens funktion.

”Det er mit håb at kunne give kunstinteresserede unge en større kritisk bevidsthed og indsigt i nutidskunstens potentiale, så de naturligt kan gå i dialog med borgerne og åbne nye veje til samtaler, refleksion og engagement. Lærer kunstpionererne tilmed at kunne udfordre etablerede kunstinstitutioner, og får de sat mere gang i det spirende kunstmiljø, så er målet nået”, siger Henrik Broch-Lips.

Tissekummer og 3D printede skulpturer er også kunst
Foto: Kunsthal NORD

Hvad kan man bruge uddannelsen til?

Efter to år har man lært af afvikle et fedt kunstprojekt og står nu med en rygsæk fyldt med nye kompetencer og et smukt diplom i hånden. Udover at man har fået en ekstra, kunstnerisk dimension i sit liv, hvad kan man så bruge uddannelsen til?

”Mulighederne er mange. Man kan søge arbejde som kunstformidler på landets mange udstillingssteder eller man kan blive formidler på uddannelsesinstitutioner som gymnasier og højskoler eller som konsulent i private virksomheder. Har man et stærkt iværksættergen kan man blive selvstændig arrangør eller eventmager. Men måske er det vigtigste, at uddannelsen kan afklare, hvad man vil bruge sit liv på i kunstens verden”, siger Henrik Broch-Lips.

Altid godt at kunne håndtere en boremaskine
Foto: Kunsthal NORD

FAKTA:

 • Kunstpionererne er en gratis uddannelse for alle unge i aldersgruppen 18-29 år.
 • Erfaring inden for kunst, kultur og projektarbejde er ikke et krav.
 • Uddannelsen er to-årig og på deltid.
 • Undervisningen foregår i Kunsthal NORD tirsdage og torsdage 17.00 – 20.30.
 • Uddannelsen er ikke SU-berettiget.
 • Uddannelsen vil inkludere delvist finansierede studierejser i ind-og udland.
 • Ansøgningsfrist: 25-08-2019.
 • Uddannelsesstart: 10-09-2019.
 • Har du spørgsmål, skriv til os på info@kunsthalnord.dk
 • Vi læser ansøgninger løbende og derfor opfordrer vi til at søge allerede nu
 • Følg @kunstpionererne på instagram og facebook.

For mere information kontakt Henrik Broch-Lips:
E: henrik.broch-lips@aalborg.dk, T: 9982 4126 / M: 3199 4126

 

Advarsel: Bakterier fundet i drikkevandet i det centrale Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Aalborg Forsyning meddeler lørdag aften, at man skal koge vandet, før man drikker af det eller bruger det til madlavning.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Indtil videre anbefales de berørte beboere i området mellem Vesterbro/Prinsensgade i vest, Fyensgade/Jyllandsgade i syd, Østre Alle og ud mod Oliehavnen i øst at koge vandet, før de drikker af det eller bruger det til madlavning.

På Aalborg Forsynings hjemmeside www.aalborgforsyning.dk kan beboere i området se, om de er omfattet af forureningen.

På hjemmesiden kan de også finde svar på de mest centrale spørgsmål om forureningen.

Alle husstande i det berørte område bliver informeret direkte ved en skriftlig meddelelse i form af SMS.

Det berørte omåde

Anbefales at koge vandet

Da der altså er risiko for forurening af drikkevandet, anbefaler embedslæge Anne Hempel Jørgensen, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler.

“Folk i området anbefales at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet.

Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kartofler og lignende,” siger Anne Hempel Jørgensen.

Da der altså er risiko for forurening af drikkevandet, anbefaler embedslæge Anne Hempel Jørgensen, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler.

“Folk i området anbefales at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet.

Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kartofler og lignende,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

I Aalborg Forsyning har vi indledt en intensiv jagt på eventuelle kilder til forureningen. Det er det endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men vi vil her på hjemmesiden holde borgerne løbende orienterede om situationen.

Den 20/8-2019 får Aalborg Forsyning resultatet af en række nye vandprøver, som vil vise, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Du kan finde mere info her.

Opdateres løbende …