ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Christoffer fra Aalborg er en af verdens bedste i nyt spilfænomen

Af Michael Qureshi
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Mens mobilspillet Pokemon Go erobrede verden sidste sommer, så er det Fortnite, som er på alles læber i år.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Derfor er det ekstra vildt, at en ung gut fra Aalborg er blandt verdens 10 bedste Fortnite-spillere. Det har indbragt 22 årige Christoffer “Jarl” Jensen en prof-kontrakt som den første danske Fortnite-spiller.

Det skriver Ekstra Bladet, som har snakket med aalborgenseren.

Headhuntet af stor koncern

Christoffer Jarl Jensen er blevet headhuntet af esportskoncernen Fnatic, og der er rigtig mange penge i den organisation.

Han er pt den dansker med den bedste score i Fortnite verden, og det kommende år udlover spilproducenten Epic Games, som står bag spillet, over 650 mio. kr. i pengepræmier. Der skal blandt andet afholdes VM i Fortnite i Kina næste år.

Christoffer fra Aalborg er en af verdens bedste i nyt spilfænomen
Her præsenteres Christoffer Jarl Jensen fra Aalborg som ny spiller i Fnatic

Christoffer har ambitioner om at gå efter VM-sejren. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

“Presset har ændret sig meget, for målet er at vinde verdensmesterskaberne, men det er også realistisk, når jeg er blandt de 10 bedste i verden.

Jeg ved, at jeg kan lukke af for omverdenen og kun fokusere på spillet, og det er en mentalitet, der er nødvendig at have, når man ved, at mange mennesker sidder og følger med,” siger han til eb.dk.

Skal flytte fra Aalborg til London

Kontrakten med den store internationale esports-koncern er også ensbetydende med, at de mange spil skal flyttes fra lejligheden i Aalborg til London. Det kræver kontrakten, da der er bedre muligheder for at træne sammen med de allerbedste esports-spillere.

Der er i den grad penge i spillet. Ifølge mediet Maxim tjener en af verdens bedste Tyler “Ninja” Blevins lidt over tre mio. kr. om måneden på at spille Fortnite. Indtægterne stammer fra sponsorer samt spilkanalen Twitch, hvor følgerne kan donere penge til de gode spillere.

Her kan du se en af verdens bedste Fortnite-spillere Ninja i aktion;

Del artikel