ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Christiansborg har brug for erfaring fra Nordjylland

Af Redaktionen

Nordjylland står stærkt med vækst, et driftigt erhvervsliv, små landsbyer og en ånd, der ikke findes bedre andre steder i Danmark. Eller resten af verden. I hvert fald hvis du spørger mig.

Efter 10 år i udlandet med familieliv, karriere og mange gode erfaringer er jeg vendt tilbage til Nordjylland. Guldbæk er basen. Her føler jeg mig hjemme.

Mine børn skal opdrages med de samme værdier, som jeg fik med. Ærlighed, respekt og tillid. 

Jeg er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, og jeg vil have politikere fra Nordjylland med erhvervserfaring på Christiansborg.

Nordjylland er en region fyldt med landsbyer og mindre samfund – det er vi stolte af. Men få af os vælger at vende tilbage til landsbylivet og de trygge rammer, efter vi har færdiggjort vores uddannelse i uddannelsesbyerne.

Jeg tror, det handler om, at landsbyerne skal udvikles. Der skal være ro om den investering, du foretager, når et liv i byen med støt stigende lejlighedspriser udskiftes med et hus på landet.

Derfor foreslår jeg et skattefradrag, så vi bevarer livet i landsbyerne, til gavn for hele samfundet. 

Helt konkret ønsker jeg at give husejere i landsbyerne et fuldt skattefradrag på forbedringer af huset. 

Og så skal vores byrådspolitikere forpligtes fra Christiansborg til at deltage i foreningslivet.

Langt flere politikere bør få øjnene op for, at kommuner og lokalsamfund ikke overlever uden foreninger. Nordjyske foreninger med gode faciliteter, der gør generationer af unge mennesker stærkere og mere modne.

Jeg er selv formand i Aalborg KFUM Fodbold, hvor vi oplever flere og flere dokumentationskrav, som dræber lysten til at være frivillig i foreningerne. Det er forhindringer, som skal fjernes.

Gevinsten ved foreningslivet i Danmark er først og fremmest glade og raske borgere. Og det er også sund fornuft for kommune- og statskasse, hvis vi forebygger og sørger for fysisk og psykisk velvære til mennesker i alle aldre.

Jeg ser det som et ufravigeligt kriterie, at man skal have erfaring fra det virkelig liv, hvis man som politiker har ambition om at rydde op og stoppe det bureaukrati, som alle politikere så gerne vil fjerne.

Kan vejen banes for rig kultur og vækst, er vi kommet langt. 

For vi har skabertrang og virkelyst i Nordjylland. Lige fra foreninger til vores erhvervsliv og lokalsamfund. Det er drevet af gode solide nordjyske værdier, som jeg også er rundet af. Ærlighed, respekt og tillid.

De værdier tager jeg med på Christiansborg, hvis jeg får din stemme.

Indlæg skrevet af: Mikkel Højsleth (Konservative)

Del artikel