Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau

Af Emil Kjær Jørgensen

I morgen går det løs.

Over 90.000 feststemte, udklædte og forventningsfulde karnevalister indtager Nordeuropas største karneval – lige her i Aalborg.

Mangler du at blive opdateret på programmet, trafikken, udklædningen, reglerne mv., så frygt ej – vi har lavet en kategori med ALT, du skal vide om årets største festdag. Find den her.

Siden 1983 har foreningen Aalborg Karneval holdt karneval i midtbyen – og alt er stort set som det plejer i år.

Og dog.

For der er en ny mand i front for Aalborg Karneval.

Chris Kroer Jensen har været ansat som chef for Aalborg Karneval siden december sidste år, og vi har sat ham i stævne i Kildeparken, lige inden det hele går løs.

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau
Chris Jensen (chef) og Jeanett Kaare (talsperson)

Har stået bag store succeser i Danmark

Chris Kroer Jensen er ikke en hr. hvem-som-helst i den danske event- og kulturbranche.

Han har været med til at arrangere store succeser som Grøn Koncert, Lego World, Åh Abe-koncerter og så var han en af arkitekterne bag Northside.

Nu er han klar til at prøve kræfter med sit allerførste Aalborg Karneval som chef. Der bliver nok ikke plads til så mange karnevals-øl i maven på dagen, for de er fyldt med sommerfugle over at opleve begivenheden på nærmeste hold – og suge til sig.

“Min rolle er faktisk nem i år, for jeg skal faktisk ikke gøre andet end at observere. Det ville være både arrogant og dumt at komme buldrende ind og ændre på noget, som på mange måder fungerer rigtig godt.

Jeg skal i stedet opleve så meget som muligt, snakke med en masse mennesker og suge til mig – nøjagtig som jeg også har gjort til Den Internationale Parade og Børnekarneval,” forklarer Chris.

Kvalitet frem for kvantitet

Der er særligt to ting, der har overrasket Chris ved Aalborg Karneval.

“Jeg var faktisk ikke klar over, at man samlede næsten 100.000 mennesker. Det er jo helt vildt, og det gør os jo til en af de største dagsbegivenheder på året i hele Danmark.

Derudover var jeg også overrasket over, at Aalborg Karneval har lige så mange år på bagen som eksempelvis Grøn Koncert.

Karneval har en stolt historie, som man skal have respekt for, men som samtidig også forpligter os til at hele tiden at gøre os umage – og øge kvaliteten af produktet fra år til år,” forklarer Chris.

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau
Foto: Aalborg Karneval

Store ambitioner

Og hvordan vil Chris så gøre det?

“Det er vigtigt for mig at understrege, at vi på mange måder allerede gør det rigtig godt.

Vi har over 2000 frivillige, der gør en kæmpe indsats for at stable den her enorme begivenhed på benene og nogle helt fantastiske samarbejdspartnere.

Men der er en masse uforløst potentiale i karnevalet, som jeg tror vi kan udnytte til at gøre Aalborg Karneval til noget endnu federe. Både for dem, der deltager, byens forretninger, byens indbyggere og de mange tilskuere,” forklarer Chris.

Ifølge Chris skal Aalborg Karneval turde at sigte endnu højere og øge ambitionerne for den store festdag.

“Det betyder ikke nødvendigvis, at vi skal være flere mennesker samlet. Det handler i stedet mere om kvaliteten af oplevelsen. Det skal simpelthen være mere spændende at være en del af.”

Aalborg Karneval skal tage et trin op ad stigen og etablere sig som den store kulturinstitution, som de på mange måder allerede er.

“Kendskabsgraden skal øges. Vi er Nordeuropas største karneval! Der ligger en kæmpe opgave i at få udbredt det kendskab udenfor Nordjylland – både i Danmark og i resten af Europa.”

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau
Foto: Aalborg Karneval

Tester flere ting af i år

Selvom vi ikke kommer til at se de helt store ændringer i år, tester man alligevel lidt ting af. Man laver bl.a. en såkaldt Party Zone ved Gåsepigen på Vesterbro, hvor man får en DJ til at spille op til fest.

Her kan man deltage i verdens største limbofest og stoppe op for at holde en fest i festen.

“Vi vil meget gerne løfte paraden til næste niveau. Gaden er jo givet fri den dag, og jeg kan da selv huske, hvor magisk det var at være en del af, da jeg deltog for efterhånden mange år siden.

Den kan noget helt specielt, og det skal vi udnytte meget mere. De kommende år vil vi skrue op for oplevelsen i paraden,” lover Chris.

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau
Foto: Simone Kjølby Christensen

Flere nye tiltag i de kommende år

Det er endnu ikke på plads, hvordan karnevalet bliver anderledes i de kommende år, men man kigger på mange forskellige løsninger.

“Det handler om at trykke på både små og store knapper. Det kan jo eksempelvis være at sætte helt nye scener op som en del af paraden, og så måske også få aktiveret de mange mennesker, der kommer for at se Aalborg Karneval fra tilskuerpladserne.

Op mod 15.000 folk kommer for at se paraden, og der ligger også et kæmpe potentiale i at “udnytte” det.

“Vi vil gå i tæt dialog med handel- og erhvervslivet om, hvordan vi kan tilbyde noget andet for dem. Skulle vi eksempelvis have nogle områder i byen, der tilbyder noget helt andet, end festen inde i Kildeparken?”

Fornyet energi: Ny chef vil tage Aalborg Karneval til næste niveau
Foto: Aalborg Karneval

Selvom vi ikke ser Chris i hverken Top Gun-dragt, banankostume eller tylskørt i morgen, så glæder han sig helt enormt til at opleve karnevalet på egen krop, når det hele går løs.

“Jeg er faktisk allerede blæst bagover af både den Internationale Parade og børnekarnevallet, som jo slog rekord med antal deltagere. De to oplevelser har bestemt ikke gjort mine forventninger mindre.

Det bliver en fest uden lige,” siger Chris.

Del artikel

Andre læser også