Chokolade-bollerne er legendariske: Nu flytter Slotsbageren snart

Skrevet af: Michael Qureshi

Der findes en Facebook-gruppe, der hedder “Har Slotsbageren åbent i dag”.

Der har ikke været den store aktivitet siden december 2014 men følges af 6700 aalborgensere. Det er rigtig mange Facebook-følgere på et forholdsvis snævert emne.

Men Slotsbageren er kult og cool i Aalborg. Flere gange om ugen passerer vi på redaktionen den lille butik i Slotsgade, hvor der stort set altid er flere meters kø uden for. Hvis den er åben vel og mærke!

Det handler i høj grad om chokolade-bollerne. De er legendariske i Aalborg. Det er de færreste bagere, der har evnen til at efterligne lige præcis den smagsoplevelse, og det er en af grundene til, at Slotsbageren er blevet så populær.

Men snart er det flyttetid for kult-bageren. Siden 2009 har den ligget i Slotsgade, men nu er der flytteplaner.

Migogaalborg.dk fik fat i indehaveren Abdalla, der selv står fra morgen til aften og bager det lækre brød, kagerne og ikke mindst choko-bollerne. Abdalla er en sympatisk fyr, og han kunne afsløre, at der ikke går længe, før Slotsbageriet rykker fra Slotsgade.

Hvad er flytteplanerne for Slotsbageren?

“Vi har fået nogle større lokaler på Boulevarden 5. Jeg har selv brugt en del tid i den forretning på at hjælpe med at renovere og gøre den klar til åbning. Vi har endnu ikke sat en åbningsdato på, men hvis det kan blive omkring december, så er vi glade.”

Aalborg Slotsbager
Det er her på Boulevarden 5 ved siden af London Pub, at Slotsbageren flytter hen

Hvorfor flytte når I er så populære i Slotsgade?

“Jeg vil gerne understrege, at jeg har en stor kærlighed til den butik i Slotsgade. Jeg elsker simpelthen den beliggenhed, vores naboer og ikke mindst de mange dejlige kunder, der kigger ind. Men nogle gange trænger man til fornyelse, og vi synes, at det er på tide, at vi får mulighed for at præsentere, hvad vi kan i en større butik.”

 

Lukker I så butikken i Slotsgade ned, når I åbner på Boulevarden?

“Det har vi endnu ikke besluttet. Jeg ved selv fra tidligere, at det er meget omfattende og enormt krævende at drive to butikker på samme tid, men igen så betyder butikken i Slotsgade meget for os. Vi må se, hvad der sker.”Det er sådan lidt sjovt, at man aldrig helt ved, hvornår I åbner og hvilke dage. Der findes også en Facebook-gruppe omkring det. Hvad tænker du om det?

“Jeg arbejder meget og ofte mange timer om dagen. Derfor er jeg også træt nogle dage og har brug for at slappe af, og så holder vi lukket. Vi er kun rigtig glade for, at kunderne lægger mærke til, om vi har åbent eller ej. Det må jo betyde, at vi gør noget godt.”

slotsbager aalborg

Hvad er der med de chokolade-boller som er så berømte her i byen. Hvordan laver du dem?

“Det handler ikke om en hemmelig opskrift eller noget i den stil. Jeg har været bager i 17 år. Jeg er selv fra Libanon, og allerede i min ungdom var jeg meget interesseret i at bage. Så det handler om kærligheden til brødet og vide hvornår brødet er svampet og lækkert nok.

Det handler om mængden af ingredienserne, og det handler om hvorvidt brødet har stået og hævet i halvanden time eller i ti timer. Mange små ting gør en forskel, når man bager, men jeg er selvfølgelig utrolig stolt og en glad mand over vores mange dejlige kunder, som sætter pris på vores chokolade-boller og andre ting i butikken.”

Hvad betyder det for dig at se, der står en kø uden for butikken næsten hver gang, du har åbent?

“Det betyder, at jeg har glade kunder og mange af dem kommer igen. Det er næsten den største ros, du som bager kan få.”

Fik du læst?

Sej kvinde: Stine fra Aalborg løb 246,8 km på rekordtid

Sjov og aktiv ferie for familien: Skagen Strand Feriecenter byder på skønne oplevelser

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at mange børnefamilier er gået i gang med planlægningen af ferien.

Fridage kan være lange for både store og små, hvis de ikke stimuleres tilstrækkeligt. Derfor vælger mange en børnevenlig destination for årets ferie.

Nogle tager til udlandet, mens andre bliver hængende i det danske land.

Tæt på én af Danmarks allersmukkeste sommerbyer, Skagen, ligger en lille perle, der er det oplagte valg, hvis du ønsker at give dine børn en uforglemmelig get away.

Ideelle rammer for børnefamilien

Skagen Strand Feriecenter har gjort det til en mærkesag, at skabe de helt ideelle rammer for børnefamilier, der gerne vil have en sjov og aktiv ferie i smukke omgivelser.

MigogAalborg tog selvfølgelig selv et smut forbi feriecenteret, hvor vi blev mødt af hejste flag, en duftkombination af fyrrenåle og hav samt en masse glade ansigter, der så frem til at give os en gennemført familieweekend.

I den lille ferieby blev vi indlogeret i en flot, hvidkalket feriebolig, der åbenlyst er inspireret af Skagens kendte arkitektur.

Boligerne er indrettede således, at der både er mulighed for at trække sig hver sit til – men også nyde både nærvær og samvær i hinandens selskab.

Vi startede opholdet med et glas rødvin på den sydvendte terrassen, mens Ludo-krigen blev fløjtet i gang på havebordet.

Terrassen lå desuden kun få børneskridt fra både hoppepude, svævebane og legeplads, sådan at ungerne kunne underholde sig med lige præcis det, de havde lyst til.

Masser af aktiviteter

Foruden de mange ferieboliger tilbyder Skagen Strand Feriecenter også en lang række faciliteter – uanset om du er til sport, afslapning eller en kombination, så findes dette inden for en rimelig rækkevidde.

Blandt andet kan du fyre den af på tennis- eller badmintonbanen, springe efter en beach volley, spille minigolf, kaste din kærlighed på petanque, vinde en fodboldkamp eller plaske rundt i det indendørs badeland med sauna og dampbad.

For de yngste er der både legeskib, hoppepude og masser af legepladser, hvor der kan vippes og gynges til den helt store guldmedalje.

Består familien derimod af flere vandhunde, er der kun 800 m. til den enormt børnevenlige Hulsig Strand, hvor der kan plaskes og bygges sandslotte til solen sænker sig i havet.

Når dagen er ovre, har I både mulighed for at kokkerere jeres egen middag i ferieboligen eller besøge feriecenterets tilknyttede restaurant, der med inspiration fra det franske og danske køkken serverer menuer for hele familien – der selvfølgelig også kan bestilles som Take Away.

Har I derimod mod på en lidt længere udflugt, så finder i en togstation blot hundrede meter fra hoveddøren.

Herefter tager det kun 10 minutter ind til Skagen centrum, hvor restaurantoplevelserne står i kø for jer. Besværet med at finde parkering i midtbyen, kan derfor parkeres tilbage i feriecenteret.

Skagen Strand Feriecenter udlejer også gerne cykler, der kan tages med i toget, så I frit kan bevæge rundt i hælene på skagensmalerne.

I forbindelse med vores besøg i Skagen gik turen til Danmarks nordligste restaurant, De 2 have, hvilket nok er det eneste sted i Danmark, hvor du med panoramaudsigt kan opleve to have mødes.

Fuld forplejning i smukke omgivelser

Turen tilbage til feriecenteret kørte på skinner, hvor de bløde dyner ventede på at følge os ind i en dyb nattesøvn efter dagens mange udskejelser.

Den efterfølgende morgen vågnede vi igen op til fuglefløjt, lyden af legende børn og endnu engang duften af frisk havvand.

Vil man gerne undgå enhver form for overanstrengelse, så har Skagen Strand Feriecenter også gjort dagens første timer nemme.

Fra kl. 8 kan du nemlig hente en fuldbyrdet morgenmads-menu i centerets minibutik, der inkluderer alt fra morgenboller, pålæg, friskbagt leverpostej, kaffe, the og juice.

Meget nemmere og bekvemt bliver det vist ikke.

Spar 15 % på ophold

I samarbejde med Skagen Strand Feriecenter har vi fået muligheden for at forkæle jer med hele 15 % rabat på leje af feriehus, leje af sengelinned og håndklæder samt leje af børneseng og højstol, hvis I har behov for det.

Fordelen gælder for ankomst fra og med 1.05.2019  – 31.08.2019 og reservation skal ske senest den 31.juli 2019.

Du vælger selv ankomstdag og hvor længe I vil blive.

Inklusiv i prisen er:

  • Overnatning i fuldt udstyret feriehus med sydvendt privat terrasse
  • Slutrengøring, vand- og elforbrug
  • Gratis entré til badeland og sauna
  • Fri brug af alle faciliteter
  • Gratis parkering
  • Gratis opladning af El-bil
  • Gratis WiFi i feriehuset

Rabat er fratrukket priserne.

Book via dette link.

OBS; Dette link er både til læsere af MigogAalborg samt vores ClubAalborg-medlemmer – så skynd dig og book.

Bemærk! Ved booking af 3 nætter kan du bestille online.

Ved færre eller flere overnatninger bedes du ringe til os på tlf. 9848 7222 eller sende en mail til reception@skagenstrand.dk

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog