Chokolade-bollerne er legendariske: Nu flytter Slotsbageren snart

Skrevet af: Michael Qureshi

Der findes en Facebook-gruppe, der hedder “Har Slotsbageren åbent i dag”.

Der har ikke været den store aktivitet siden december 2014 men følges af 6700 aalborgensere. Det er rigtig mange Facebook-følgere på et forholdsvis snævert emne.

Men Slotsbageren er kult og cool i Aalborg. Flere gange om ugen passerer vi på redaktionen den lille butik i Slotsgade, hvor der stort set altid er flere meters kø uden for. Hvis den er åben vel og mærke!

Det handler i høj grad om chokolade-bollerne. De er legendariske i Aalborg. Det er de færreste bagere, der har evnen til at efterligne lige præcis den smagsoplevelse, og det er en af grundene til, at Slotsbageren er blevet så populær.

Men snart er det flyttetid for kult-bageren. Siden 2009 har den ligget i Slotsgade, men nu er der flytteplaner.

Migogaalborg.dk fik fat i indehaveren Abdalla, der selv står fra morgen til aften og bager det lækre brød, kagerne og ikke mindst choko-bollerne. Abdalla er en sympatisk fyr, og han kunne afsløre, at der ikke går længe, før Slotsbageriet rykker fra Slotsgade.

Hvad er flytteplanerne for Slotsbageren?

“Vi har fået nogle større lokaler på Boulevarden 5. Jeg har selv brugt en del tid i den forretning på at hjælpe med at renovere og gøre den klar til åbning. Vi har endnu ikke sat en åbningsdato på, men hvis det kan blive omkring december, så er vi glade.”

Aalborg Slotsbager
Det er her på Boulevarden 5 ved siden af London Pub, at Slotsbageren flytter hen

Hvorfor flytte når I er så populære i Slotsgade?

“Jeg vil gerne understrege, at jeg har en stor kærlighed til den butik i Slotsgade. Jeg elsker simpelthen den beliggenhed, vores naboer og ikke mindst de mange dejlige kunder, der kigger ind. Men nogle gange trænger man til fornyelse, og vi synes, at det er på tide, at vi får mulighed for at præsentere, hvad vi kan i en større butik.”

 

Lukker I så butikken i Slotsgade ned, når I åbner på Boulevarden?

“Det har vi endnu ikke besluttet. Jeg ved selv fra tidligere, at det er meget omfattende og enormt krævende at drive to butikker på samme tid, men igen så betyder butikken i Slotsgade meget for os. Vi må se, hvad der sker.”Det er sådan lidt sjovt, at man aldrig helt ved, hvornår I åbner og hvilke dage. Der findes også en Facebook-gruppe omkring det. Hvad tænker du om det?

“Jeg arbejder meget og ofte mange timer om dagen. Derfor er jeg også træt nogle dage og har brug for at slappe af, og så holder vi lukket. Vi er kun rigtig glade for, at kunderne lægger mærke til, om vi har åbent eller ej. Det må jo betyde, at vi gør noget godt.”

slotsbager aalborg

Hvad er der med de chokolade-boller som er så berømte her i byen. Hvordan laver du dem?

“Det handler ikke om en hemmelig opskrift eller noget i den stil. Jeg har været bager i 17 år. Jeg er selv fra Libanon, og allerede i min ungdom var jeg meget interesseret i at bage. Så det handler om kærligheden til brødet og vide hvornår brødet er svampet og lækkert nok.

Det handler om mængden af ingredienserne, og det handler om hvorvidt brødet har stået og hævet i halvanden time eller i ti timer. Mange små ting gør en forskel, når man bager, men jeg er selvfølgelig utrolig stolt og en glad mand over vores mange dejlige kunder, som sætter pris på vores chokolade-boller og andre ting i butikken.”

Hvad betyder det for dig at se, der står en kø uden for butikken næsten hver gang, du har åbent?

“Det betyder, at jeg har glade kunder og mange af dem kommer igen. Det er næsten den største ros, du som bager kan få.”

Fik du læst?

Sej kvinde: Stine fra Aalborg løb 246,8 km på rekordtid

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.